Ja też dzisiaj zaliczyłem spacer Co prawda godzinkę i bez brania, ale widać że niedługo się zacznie
dawidooo.jpg 63,13 KB 38 Ilość pobrań
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 kwiecień 2018 - 19:55
Ja też dzisiaj zaliczyłem spacer Co prawda godzinkę i bez brania, ale widać że niedługo się zacznie
dawidooo.jpg 63,13 KB 38 Ilość pobrań
Napisano 12 kwiecień 2018 - 21:21
Napisano 12 kwiecień 2018 - 22:36
Dziś też jeszcze na pusto ale rybki już się trochę pluskają.
Napisano 13 kwiecień 2018 - 07:11
Zawsze się zaczyna po 20-stym, ale to chodzi o klenie, jazie, bolki za miesiąc. Pospacerować zawsze można
Użytkownik wujek edytował ten post 13 kwiecień 2018 - 07:12
Napisano 13 kwiecień 2018 - 07:41
@Wujek, chyba cos Ci się pomyliło Po 20stym to bolki a kleniojazie za miesiąc.
Osobiście już od kilku sezonów nie "wietrzę się" aż do ostatniego tygodnia kwietnia, bo nie ma co liczyć na regularne brania (może z wyjątkiem śmierdzących spotów).
Napisano 13 kwiecień 2018 - 12:29
Fakt człowiek głupi, łowi tyle lat i nie wie kiedy biorą
Napisano 13 kwiecień 2018 - 12:55
Dzięki za info. Wiślany nowicjusz że mnei@Wujek, chyba cos Ci się pomyliło Po 20stym to bolki a kleniojazie za miesiąc.
Osobiście już od kilku sezonów nie "wietrzę się" aż do ostatniego tygodnia kwietnia, bo nie ma co liczyć na regularne brania (może z wyjątkiem śmierdzących spotów).
Napisano 15 kwiecień 2018 - 10:56
U mnie spin o tej porze na Wiśle raczej jeszcze zostaje w szafie. Rano co świt pojechałem z feederami. Brań mnóstwo, głownie Certy takie do 30cm, kilka średnich Leszczy. Woda się ruszyła, w miarę wysoka. I ataki drapieznika widziałem więc jak ktoś ma wątpliwości niech powoli się szykuje.
Napisano 15 kwiecień 2018 - 19:56
Dzisiaj z rana szybki spacer 2h i dwa wyjścia małego bolka na wobki kleniowe.
Napisano 16 kwiecień 2018 - 07:33
Można powiedzieć, że wczoraj w końcu zacząłem sezon na poważnie. Po pierwsze: zerwałem pierwszego wobka, tak więc sezon można uznać za otwarty. Po drugie - w końcu coś złowiłem, co prawda małe 25 centymetrowe kleniki ale zawsze coś. Za pierwszym razem bez kontaktu, za drugim dwa pobicia, teraz dwie rybki. Jest tendencja zwyżkowa, aż strach pomyśleć, co będzie na następnym wypadzie :-)
Napisano 16 kwiecień 2018 - 07:54
i ja podobnie, jest rozwojowo...
wobka wczoraj nie urwałem, za to na Dzień Dobry zostałem ukarany za lekką nonszalancję w sposobie transportu wędek i złamałem sam szczyt w mojej ulubionej wędce na tę część sezonu, tj. SG Parabellum 3-16g/279cm Nie bardzo jednak mi się chciało przesiadać na inny kij i poszedłem SG po tunningu, już nie 279 a coś koło 269... Przynęty latają, dwa dzieci klenia na wędce były, z czego jeden szczęśliwie wypiął się sam. Niemniej jednak będę musiał ogłoszenie w odpowiednim dziale wrzucić "Kupię górną część SG Parabellum 3-16g/279cm" także jeżeli ktoś coś, to poproszę info na priv.
Napisano 16 kwiecień 2018 - 09:17
i ja podobnie, jest rozwojowo...
wobka wczoraj nie urwałem, za to na Dzień Dobry zostałem ukarany za lekką nonszalancję w sposobie transportu wędek i złamałem sam szczyt w mojej ulubionej wędce na tę część sezonu, tj. SG Parabellum 3-16g/279cm Nie bardzo jednak mi się chciało przesiadać na inny kij i poszedłem SG po tunningu, już nie 279 a coś koło 269... Przynęty latają, dwa dzieci klenia na wędce były, z czego jeden szczęśliwie wypiął się sam. Niemniej jednak będę musiał ogłoszenie w odpowiednim dziale wrzucić "Kupię górną część SG Parabellum 3-16g/279cm" także jeżeli ktoś coś, to poproszę info na priv.
Cóż, powodzenia życzę w poszukiwaniach Ja po zgilotynowaniu szczytówki w swojej prabelce 3-16 szukałem górnego składu przez ponad pół roku na giełdzie i nie znalazłem. Ostatecznie przerobiłem na wklejkę w Fishing Art i jestem zadowolony, nie widzę różnicy z oryginałem. Ale może Tobie się uda.
Napisano 16 kwiecień 2018 - 09:20
Cóż, powodzenia życzę w poszukiwaniach Ja po zgilotynowaniu szczytówki w swojej prabelce 3-16 szukałem górnego składu przez ponad pół roku na giełdzie i nie znalazłem. Ostatecznie przerobiłem na wklejkę w Fishing Art i jestem zadowolony, nie widzę różnicy z oryginałem. Ale może Tobie się uda.
To też brzmi jak jakieś rozwiązanie. To droga operacja była?
Napisano 16 kwiecień 2018 - 09:22
To też brzmi jak jakieś rozwiązanie. To droga operacja była?
Chyba około stówki jeśli dobrze pamiętam, z tym że ja nie miałem w ogóle złamanej części bo poleciała gdzieś w krzaki i nie znalazłem jej już. Dlatego musiałem też przelotkę szczytową dokupić. Tobie pewnie taniej wyjdzie.
Napisano 16 kwiecień 2018 - 16:08
Użytkownik zator edytował ten post 16 kwiecień 2018 - 16:08
Napisano 16 kwiecień 2018 - 21:28
Napisano 16 kwiecień 2018 - 21:30
Panowie i Panie
Mam jedno pytanie :
W przyszły weekend będe przebywał w Otwocku . Gdzie można w pobliżu ,,wyskoczyć" na spining przez kilka godzin i jak zrobić to legalnie ( nie mam warszawskich/mazowieckich opłat ) Blisko, rekreacyjnie, wygodnie ... (nie biorę łodki,śpiochów etc. tylko wędka)
Napisano 16 kwiecień 2018 - 21:37
Użytkownik zator edytował ten post 16 kwiecień 2018 - 21:38
Napisano 16 kwiecień 2018 - 21:47
Mogę zapłacić opłatę jednodniową tylko nie wiem jak......
Napisano 16 kwiecień 2018 - 22:10
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych