Panowie, co taka cisza?
Opaskowy boleń na podbicie tematu
boleslaw.jpg 63,2 KB 35 Ilość pobrań
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 sierpień 2018 - 10:22
Napisano 13 sierpień 2018 - 14:37
Witam wszystkich nazywam się Tomasz jestem nowy na forum.
ja w sobote w deszcz wyciągnąłem szczupłego 58.
wczoraj pierwszy wąsaty na spining(45 cm ale cieszy bo pierwszy na spining) i dwa okonie 18 i 28
dzisiaj mały boluś prawie 40.
Tak więc coś sie dzieje.
pzdr.
Napisano 14 sierpień 2018 - 09:10
Wczoraj wieczorem pięknie bolenie grasowały na Zawadach - serio, jak za dawnych lat. Ukleje śmigały w powietrzu. Niestety ilość komarów skutecznie uniemożliwiała normalne łowienie, jak dodać do tego brak formy wędkarskiej - wyszło wielkie jajo. Jednak mimo wszystko przyjemnie było na tą ucztę popatrzeć.
Pozdrawiam,
malcz
Napisano 16 sierpień 2018 - 18:52
Podbije wątek burtowym stykaczem, bo prawie spadliśmy do drugiej ligi .Focus Bielika na agrafce, kapitalne uderzenie na pełnym gazie zakończone efektownym saltem.
Użytkownik pieczywko edytował ten post 16 sierpień 2018 - 19:32
Napisano 17 sierpień 2018 - 09:29
Cześć
Panowie mam ochotę spróbować sił łowienia na rafach. Wybieram się w następnym tygodniu na te w okolicach mostu Grota. Przed pierwszym wypadem zapytam czy może miałby ktoś ochotę się wybrać i zrobić pierwsze nauki poruszania się, i łowienia w takich miejscach. Info na PW.
Napisano 17 sierpień 2018 - 12:58
Witam , podpinam się pod post powyżej z chęcią się dołącze , także chciałbym spróbować.
Napisano 17 sierpień 2018 - 14:19
Nie sądzę żeby ktoś Was oprowadził i pokazał co i jak. Proponuję tak:
kij do macania dna, buty, krótkie spodenki, kamizelka ratunkowa i możecie próbować.
A.
Napisano 17 sierpień 2018 - 14:37
Napisano 17 sierpień 2018 - 16:31
Użytkownik korol edytował ten post 17 sierpień 2018 - 16:31
Napisano 17 sierpień 2018 - 20:42
Nie sądzę żeby ktoś Was oprowadził i pokazał co i jak. Proponuję tak:
kij do macania dna, buty, krótkie spodenki, kamizelka ratunkowa i możecie próbować.
A.
Wiem, że jest ryzyko zdradzenia swoich miejscówek. Na razie chcę spróbować w woderach nie pchać się w głębiny i trudne miejsca.
Ja podpowiem. Wchodzcie na wysokości polowy wyspy. Będzie najplycej.
Chodzi o wyspę za mostem Grota?
Napisano 17 sierpień 2018 - 21:16
Napisano 17 sierpień 2018 - 21:24
Napisano 17 sierpień 2018 - 22:41
Napisano 17 sierpień 2018 - 22:58
Wodery na pierwszy raz to chyba nie zbyt odpowiedzialne, jak zamoczysz się i naleje się do środka to może być duży problem. Choć ja nie brodze więc może pisze głupoty.
Weź krótkie spodnie, buty do wody i kij żeby dni macać jak napisał Kolega wyżej.
Przejście masz tutaj
Napisano 17 sierpień 2018 - 23:34
Mosty poprzesuwali? ;-)
Na foto jest Gdański.
Zakładam, że chodzi o wyspę naprzeciw Żerania? Czyli mostu Grota?
Napisano 18 sierpień 2018 - 01:48
Dzisiaj 2,5h nad podwarszawskim odcinku. Rzadko biorę ze sobą dwa zestawy, ale dzisiaj jakoś tak nie wiedziałem na co się zdecydować więc stwierdziłem, że biorę i "lekko" i "ciężko" a w zależności od tego co zastanę nad wodą to wyciągnę z samochodu.
Nad wodą brudna spieniona woda i zero życia - dobra to bierzemy 2-12 i próbujemy się pobawić. W dwóch pierwszych rzutach dwie ryby, potem jeszcze dwie i dwa spady. 2 okonie + 2 klenie na brzegu, akurat dwie największe ryby do tego zestawienia spadły, ale omówmy się nie były większe niż 35cm. Ogólnie jak na godzinkę i ostatnie moje wyczyny nad wodą nie było tragedii - przynajmniej ręka rybą zaśmierdziała.
Po tym czasie, około 19:30 zacząłem cięższe łowienie na swojej boleniowej mecie - woda martwa. I jak to zwykle bywa jak martwa, to najpierw potężne branie z pełnego rzutu i ryba na oko +/- 35cm ląduje na brzegu(nigdy nie wiem skąd te małe mają tyle siły żeby tak zaje**ać), po kolejnych kilkunastu wreszcie porządna ryba - już taka jesienna. Ryba z 7 z przodu. Generalnie nie "top" ale już fajna, gruba, mięsista....
Pozdrawiam,
malcz
bol_70.jpg 93,03 KB 27 Ilość pobrań
bol_wyp.jpg 26,72 KB 27 Ilość pobrań
Użytkownik malcz edytował ten post 18 sierpień 2018 - 01:50
Napisano 18 sierpień 2018 - 06:36
Użytkownik korol edytował ten post 18 sierpień 2018 - 06:36
Napisano 18 sierpień 2018 - 07:20
Tu widzę rafę za mostem Gdańskim, ale tam to nie dla mnie na pierwszy raz. Moja pomyłka z woderami, chodzi mi o spodniobuty. Szukam miejsc z brzegu i na razie brak większych efektów. Rozmawiałem z wędkarzami, że trzeba spróbować na rafach. Spróbuję jakoś rozpracować temat.
Napisano 18 sierpień 2018 - 07:26
Ja podpowiem. Wchodzcie na wysokości polowy wyspy. Będzie najplycej.
Wodery na pierwszy raz to chyba nie zbyt odpowiedzialne, jak zamoczysz się i naleje się do środka to może być duży problem. Choć ja nie brodze więc może pisze głupoty.
Weź krótkie spodnie, buty do wody i kij żeby dni macać jak napisał Kolega wyżej.
Przejście masz tutaj
Ktoś pomylił wyspy.
W tym miejscu do do przejścia kij niepotrzebny , raczej akwalung.
Rafa za Grota .
https://www.google.p...m/data=!3m1!1e3
Użytkownik Pisarz.......ewski Piotr edytował ten post 18 sierpień 2018 - 07:42
1 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych