Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warszawska i podwarszawska Wisła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12677 odpowiedzi w tym temacie

#7921 OFFLINE   Tomek St.

Tomek St.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 597 postów
  • LokalizacjaGóra Kalwaria
  • Imię:Tomek

Napisano 07 lipiec 2019 - 21:16

Najważniejsze ża partnerka zadowolona :-)

Ja cały weekend się zbierałem aby wyskoczyć choć na chwilę, ale pogoda mnie jakoś dziwnie zniechęcała. Fajna pogoda była wczoraj wieczorem, ale dzieciaki skutecznie odciągnęły mnie od wędkowania. Wyskoczę na tygodniu :-)

#7922 OFFLINE   Patryk022

Patryk022

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 342 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 lipiec 2019 - 12:12

https://tvnwarszawa....cji,294885.html

To chyba z maszyn które pracują pod mostem gdańskim
  • Czoper lubi to

#7923 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 08 lipiec 2019 - 12:18

K.....wiedziałem, że coś jest nie tak.

#7924 OFFLINE   Patryk022

Patryk022

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 342 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 lipiec 2019 - 12:27

Korol, a co tam się wydarzyło że miałeś takie przypuszczenia?

#7925 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 08 lipiec 2019 - 12:49

Piotrek pewnie złowił tylko 10 bolków a nie 12 jak zakładał :)

A tak poważnie, to mega lipa - mam nadzieję że obejdzie się bez strat....

#7926 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 lipiec 2019 - 12:53

Straty już są. Zagęszczenie ryb na całym dużym odcinku znikome i to od dłuższego czasu, od remontu.

• Traq i Skorio lubią to

#7927 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 08 lipiec 2019 - 13:20

Pewnie tak jak pisałeś....stąd dużo gorsze wyniki...pytanie tylko czy spłynęły niżej czy coś gorszego - ja raczej takie straty miałem na myśli....

#7928 OFFLINE   Skorio

Skorio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kris
  • Nazwisko:C

Napisano 08 lipiec 2019 - 14:10

Straty już są. Zagęszczenie ryb na całym dużym odcinku znikome i to od dłuższego czasu, od remontu.

Dokładnie. W tym sezonie byłem 12 razy na moim odcinku (Spójnia) i na "bankowych" miejscówkach totalne bezrybie. A ja się zastanawiałem, o co k..wa chodzi.... ehhhhhh....

Edit: ...zapomniałem, że wydłubałem 4 małe klonki i dwa małe bolki... szaleństwo...

Użytkownik Skorio edytował ten post 08 lipiec 2019 - 14:23

• malcz, korol i pomelo (maciekd) lubią to

#7929 Guest_DAWIDspinn_*

Guest_DAWIDspinn_*
  • Guests

Napisano 08 lipiec 2019 - 14:58

Panowie przejście dużej wody też sporo miesza w rybostanie, na moich odcinkach ryby jest sporo, tyle samo, albo więcej niż w tamtym roku, przywiązywanie się do jednych miejsc jest chyba najgorszym czym można robić. Wisła to wielka rzeka która z roku na rok się zmienia, więc cały czas trzeba kombinować. Ja już 4 rok robię rok w rok inne odcinki aby ją dobrze poznać i ta taktyka zdaje egzamin na piątkę. Oczywiście odwiedzam stare dobre miejsca ale zbytnio się do nich nie przywiązuje.

#7930 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 lipiec 2019 - 15:41

W tym wypadku to nie woda, a budowa. Wielka woda to luz. Zresztą, nie chodzi o same szukanie, zawsze sobie poradzę, szkoda odcinka.
  • qmichalq lubi to

#7931 OFFLINE   Skorio

Skorio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kris
  • Nazwisko:C

Napisano 08 lipiec 2019 - 17:33

Nie wiem, czy o tym pisać, bo raczej nie jest to przyjemny temat, a możliwość jego ogarnięcia raczej chyba znikoma... Na kanwie dzisiejszej dyskusji w tym wątku o budowie mostu gdańskiego, która "wygoniła" ryby z naszego odcinka, odbyłem rozmowę z kolegą z pracy, którego szwagier pracuje przy budowie mostu "południowego" (chodzi o most w ciągu południowej obwodnicy Warszawy). Szwagier kolegi "zwierzył się", z "ciekawostek" przy budowie tego mostu. Piszę to co zapamiętałem, cyt.: " ...jak skończy nam się pianka montażowa, to pojemnik leci do wody, jak zostaną nam jakieś gwoździe to lecą do wody, jak zostanie pół pojemnika po smarze to leci do wody, wszystko co już nam się nie przyda leci do wody, a spod barek które stoją przy filarach wypływa tęczowa woda, ładnie widać ją z góry na dobre kilkaset metrów...", etc. etc... płakać ? działać ? jak ?... czy jest tu jakiś znajomy królika ?

• MARCUS, Pisarz.......ewski Piotr i grey lubią to

#7932 OFFLINE   minkof

minkof

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 341 postów

Napisano 08 lipiec 2019 - 18:16

W tym wypadku to nie woda, a budowa.

Odkąd sięgam pamięcią to zawsze mantyczono w sprawie rybostanu i ekologii:)

https://youtu.be/kyH78fyC9sA?t=2578

płakać ? działać ? jak ?... czy jest tu jakiś znajomy królika ?

Tu trzeba Panie trąbić w trąbę wielką!;)

• Skorio i S.N. lubią to

#7933 OFFLINE   Ryboman

Ryboman

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 165 postów
  • LokalizacjaWisła
  • Imię:Mariusz

Napisano 08 lipiec 2019 - 20:10

Co prawda to daleko ale w temacie..

https://www.tvn24.pl...w,951052,s.html

Rzeki zawsze mają "przesrane".. Dosłownie
  • S.N. lubi to

#7934 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 lipiec 2019 - 20:42

Nie wiem, czy o tym pisać, bo raczej nie jest to przyjemny temat, a możliwość jego ogarnięcia raczej chyba znikoma... Na kanwie dzisiejszej dyskusji w tym wątku o budowie mostu gdańskiego, która "wygoniła" ryby z naszego odcinka, odbyłem rozmowę z kolegą z pracy, którego szwagier pracuje przy budowie mostu "południowego" (chodzi o most w ciągu południowej obwodnicy Warszawy). Szwagier kolegi "zwierzył się", z "ciekawostek" przy budowie tego mostu. Piszę to co zapamiętałem, cyt.: " ...jak skończy nam się pianka montażowa, to pojemnik leci do wody, jak zostaną nam jakieś gwoździe to lecą do wody, jak zostanie pół pojemnika po smarze to leci do wody, wszystko co już nam się nie przyda leci do wody, a spod barek które stoją przy filarach wypływa tęczowa woda, ładnie widać ją z góry na dobre kilkaset metrów...", etc. etc... płakać ? działać ? jak ?... czy jest tu jakiś znajomy królika ?

Dokładnie tak samo było po rozbudowie Grota . Ryba znikała z pod Grota wprost proporcjonalnie do postępów budowy. Zrywany asfalt leciał prosto do wody , elektrody spawalnicze i wszelkie inne świństwo. 

#7935 ONLINE   silurus

silurus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 828 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Robert

Napisano 08 lipiec 2019 - 20:52

Bo  w naszym kraju jak ktoś się odezwie w obronie rzeki, bagna, lasu to się z niego robi zaraz eko-oszołoma terrorystę :unsure: .

• Włóczykij, Pisarz.......ewski Piotr, zator i 1 inna osoba lubią to

#7936 OFFLINE   Traq

Traq

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 351 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Bartosz

Napisano 08 lipiec 2019 - 21:22

Akurat warszawski odcinek Wisły od Zawad po Tarchomin, ze względu na swój kamienisty charakter jest bardzo mało zmienny. Duża woda nie robi istotnych przetasowań w układzie dna, warunki dla ryb są w miarę stałe. Jeżeli obserwujecie że w tym sezonie jest gorzej, to może rzeczywiście pojawił się jakiś nowy negatywny czynnik. Ja w tym sezonie byłem na rybach 14 razy, zawsze z pontonu. Z zerowym wynikiem skończyłem chyba 4 razy, w tym 3 gdy akurat pływałem po odcinku warszawskim.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Traq edytował ten post 08 lipiec 2019 - 21:27

#7937 OFFLINE   zator

zator

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 374 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Tomasz

Napisano 09 lipiec 2019 - 00:10

Ja właśnie zszedłem z górnego odcinka naszej Wisły. Nie było mnie tydzień i wodą znowu opadła o ponad metr. Wiało i pizgało i nie brało;)

#7938 OFFLINE   Tomek St.

Tomek St.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 597 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 09 lipiec 2019 - 09:13

Ja wyskoczyłem wczoraj z wieczorka, łowiłem od 20 do 22, bez kontaktu, przyzerowałem pierwszy raz od wielu wypadów. Drapieżnik nieaktywny, dosłownie ze 2-3 razy chlapnął się jakiś mały bolo w warkoczu, szukałem głębiej ale bez efektów. Poza tym cisza (nie licząc oczywiście wichury nad głową).

#7939 OFFLINE   jacenty75

jacenty75

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 53 postów

Napisano 09 lipiec 2019 - 12:05

Ja wyskoczyłem wczoraj z wieczorka, łowiłem od 20 do 22, bez kontaktu, przyzerowałem pierwszy raz od wielu wypadów. Drapieżnik nieaktywny, dosłownie ze 2-3 razy chlapnął się jakiś mały bolo w warkoczu, szukałem głębiej ale bez efektów. Poza tym cisza (nie licząc oczywiście wichury nad głową).

He, Tomek mógłbym wkleić twój wpis jako swój - też wczoraj byłem od 20 do 22 łowiłem na ciężko i głęboko i tez bez kontaktu i chyba nawet po tej samej stronie rzeki byliśmy i ten sam wiatr prosto w nos...:)

• grey lubi to

#7940 OFFLINE   silurus

silurus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 828 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Robert

Napisano 09 lipiec 2019 - 12:41

w niedzielę z Czechofilem na Wiśle Warszawskiej mieliśmy 2 bolenie, sumka i sandaczyka. 

• Skorio lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych