Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warszawska i podwarszawska Wisła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12676 odpowiedzi w tym temacie

#8761 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 11 wrzesień 2019 - 15:27

Na pewno zawsze opinia osób uzależnionych finansowo będzie pod wielką presją bądź pokusą i tylko siła charakteru zadecyduje.

Dlatego lubię czytać tutaj opinię ludzi, którzy dysponując odpowiednimi środkami pod wpływem pasji przerzucili dziesiątki wędek/kołowrotków. 

#8762 OFFLINE   MarcinTarchomin

MarcinTarchomin

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 25 postów
  • LokalizacjaTarchomin
  • Imię:Marcin

Napisano 11 wrzesień 2019 - 17:00

Z ciekawości - czy teraz wędkowanie na Tarchominie ma w ogole sens? Przy założeniu, ze ogarnęli Czajkę (albo do piątku skończą).

Pozdrowienia!

#8763 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 wrzesień 2019 - 17:08

To zależy.

Ryby pewnie biorą. Może i lepiej niż przed zrzutem. Było nęcone.
Pewnie śmierdzi i jeszcze długo będzie, a na brzegach i zaczepach można odnaleźć dużo pozostałości.

Dla mnie nie do zaakceptowania, ale jak to woli.

#8764 OFFLINE   Twój Stary

Twój Stary

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaLesznowola
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Gugała

Napisano 11 wrzesień 2019 - 17:30

Witam
Widzę, że i tutaj dotarła "afera bakistowa".

Skoro już zostałem wywołany do tablicy, to chciałbym zabrać głos.

Nazywam się Paweł Gugała i to ja prowadzę kanał na youtube, stronę na facebooku i sklep "Wędkarski Sztos".
Wybuchła skandaliczna sytuacja, gdyż jeden z kolegów łowiących na nasze woblery zachował się nieetycznie, co zostało 

uwiecznione na fotografiach przez innych wędkarzy. Jest mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce

i uważam to za wielce niegodziwe. Od rana jestem obrzucany błotem jak gdybym to ja był na tej łodce i ja łowił te ryby.

Jestem odpowiedzialny jedynie za swoje czyny, lub ewentualnie za kolegów z którymi akurat jestem nad wodą.

Nie mam wpływu na to kto, co i jak robi nad wodą.
Sam postępuję z rybami najbardziej etycznie jak tylko się da.

Każdą rybę, której zdjęcie umieszczam w sieci, mam nagranie z holu i wypuszczenia na wolność.

Żeby mieć dowód w razie bezpodstawnych oskarżeń o podkładanie przynęt lub inne oszustwa.

Wiem jak działa internet i do czego są zdolni zazdrośni wędkarze. Jednak jeśli chodzi o mnie

to w kwestii etyki wędkarskiej nie mam sobie nic do zarzucenia.
Zapraszam do zapoznania się z moją stroną na FB i kanałem na Youtube.
https://www.facebook..._t=feed_comment

Użytkownik Twój Stary edytował ten post 11 wrzesień 2019 - 17:33

• Adrian Tałocha i Michał. lubią to

#8765 Guest_DAWIDspinn_*

Guest_DAWIDspinn_*
  • Guests

Napisano 11 wrzesień 2019 - 17:37

korol nie masz racji na Tarchominie nie ma syfu wszystko płynie drugim brzegiem strona lomianek, nie ma żadnych pozostałości ani nie śmierdzi.

kolego Twój Stary mówisz że to po prostu osoba lowiaca Twoimi woblerami, a nie jest z imienia i nazwiska wymieniona jako członek teamu Wedkarski Sztos na stronie na FB?
  • MaleX, Ciastek i _Junak_ lubią to

#8766 OFFLINE   Twój Stary

Twój Stary

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaLesznowola

Napisano 11 wrzesień 2019 - 17:51

Dawid Kaszikowski

Tak jak jest napisane powyżej "jeden z kolegów"... nie ma czegoś takiego jak jakiś formalny team- przynajmniej na razie.

Jeśli któryś z kolegów wędkarzy przysyła mi zdjęcia to jest  oznaczany w postach.

Od dziś na mojej stronie nie ukaże się żadne zdjęcie przysłane przez kogokolwiek...

#8767 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 wrzesień 2019 - 17:53

Na pewno nic się nie zbiera? Momentami nurt idzie po drugiej stronie. W poniedziałek pewien spotkany wedkarz opowiadal mi, że byl na Czajce i jest kożuch w zastoisku oraz nowe łuski na brzegu. Sam nie byłem, także to moje domysły i zasłyszane info.

#8768 OFFLINE   Kielo

Kielo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2385 postów
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 11 wrzesień 2019 - 17:57

Panowie "Wedkarski Sztos" i inni , jak coś promujecie ,reklamujecie ,zależy wam na pokazaniu swoich produktów ,pokazaniu jak łowicie i jacy jesteście zajebiści to kręćcie filmy i tyle to wszystko załatwia ,zwykła kamerka na berecik i pozamiatane :-) ,jest uwiecznione ,złowione i wypuszczone :-).

Użytkownik Kielo edytował ten post 11 wrzesień 2019 - 18:00

• Skorio i Ciastek lubią to

#8769 Guest_DAWIDspinn_*

Guest_DAWIDspinn_*
  • Guests

Napisano 11 wrzesień 2019 - 17:57

Dzięki za wyjaśnienie przeczytałem na stronie pod zakładka team jedno z nazwisk dlatego pytam. Zresztą widze że już to jest edytowane i widać nazwiska tylko trzech panów a czwarte znikło :)

Zgadzam się że jako twórca przynet nie masz wpływu na to kto nimi łowi.
Jednak ta zakładka "team" i nazwisko tego Pana wskazywało na coś innego.

korol radzę najpierw sprawdzić temat a później odpisywać, a czajka to już nie tarchomin a Nowodwory, a wiadomo z nurtem coraz dalej się to będzie mieszać :)

Użytkownik DAWIDspinn edytował ten post 11 wrzesień 2019 - 18:00

• MaleX, Flame i ezehiel lubią to

#8770 OFFLINE   Twój Stary

Twój Stary

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaLesznowola

Napisano 11 wrzesień 2019 - 18:02

Dzięki za wyjaśnienie przeczytałem na stronie pod zakładka team jedno z nazwisk dlatego pytam. Zresztą widze że już to jest edytowane i widać nazwiska tylko trzech panów a czwarte znikło :)

Zgadzam się że jako twórca przynet nie masz wpływu na to kto nimi łowi.
Jednak ta zakładka "team" i nazwisko tego Pana wskazywało na coś innego.

Tworzyłem to w zeszłym roku. Nie wiem czy tam czasem moja żona nie jest podana jako członek teamu ;) Od momentu odpalenia strony nic tam nie grzebałem, tylko treści zamieszczam...

#8771 OFFLINE   Twój Stary

Twój Stary

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaLesznowola

Napisano 11 wrzesień 2019 - 18:03

Panowie "Wedkarski Sztos" i inni , jak coś promujecie ,reklamujecie ,zależy wam na pokazaniu swoich produktów ,pokazaniu jak łowicie i jacy jesteście zajebiści to kręćcie filmy i tyle to wszystko załatwia ,zwykła kamerka na berecik i pozamiatane :-) ,jest uwiecznione ,złowione i wypuszczone :-).

Tak włąśnie robię. Zerknij: https://www.youtube....w_as=subscriber

#8772 OFFLINE   ezehiel

ezehiel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3591 postów
  • LokalizacjaLa La Land
  • Imię:Marcin

Napisano 11 wrzesień 2019 - 18:17

@Twój Stary
Towarzyszu Gugała, zaiste przykre to zdarzenie jakie zaistniało, problem jest też taki, że twoje wobki skuły jedną rybę wielokrotnie - panowie płyneli na sesję zdjęciową.

A to już znęcanie nad rybą.

Dobieraj lepiej współpracowników.

Co do zdjęć na twojej stronie, nie możesz karać osób które prześlą foty przez wybryk tych panów.

W tym przypadku podpisali się za cały team łącznie z tobą i Tomkiem który nie ma z tym nic wspólnego.

Zabierz dostęp do fb tym panom, a posty autoryzuj, będziesz miał większe bezpieczeństwo zawartości jaką publikuje strona.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

#8773 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 wrzesień 2019 - 18:20

Dawid, jak już się przemogę, to popatrzę na okolicę :) W końcu codziennie jeżdżę przez ten most i mam super blisko. Ale fakt, za Kościołem w dół to już Nowodwory. Nurt odbija mniej więcej na tramwaju wodnym, troszkę niżej. A na samym początku to idzie środkiem. Tak czy inaczej, po takiej dawce co lepsze zaczepy musiały nazbierać różnego rodzaju szmat aż miło...A było ich już wcześniej dużo na dnie.

#8774 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 wrzesień 2019 - 18:29

Witam
Widzę, że i tutaj dotarła "afera bakistowa".

Skoro już zostałem wywołany do tablicy, to chciałbym zabrać głos.

Nazywam się Paweł Gugała i to ja prowadzę kanał na youtube, stronę na facebooku i sklep "Wędkarski Sztos".
Wybuchła skandaliczna sytuacja, gdyż jeden z kolegów łowiących na nasze woblery zachował się nieetycznie, co zostało 

uwiecznione na fotografiach przez innych wędkarzy. Jest mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce

i uważam to za wielce niegodziwe. Od rana jestem obrzucany błotem jak gdybym to ja był na tej łodce i ja łowił te ryby.

Jestem odpowiedzialny jedynie za swoje czyny, lub ewentualnie za kolegów z którymi akurat jestem nad wodą.

Nie mam wpływu na to kto, co i jak robi nad wodą.
Sam postępuję z rybami najbardziej etycznie jak tylko się da.

Każdą rybę, której zdjęcie umieszczam w sieci, mam nagranie z holu i wypuszczenia na wolność.

Żeby mieć dowód w razie bezpodstawnych oskarżeń o podkładanie przynęt lub inne oszustwa.

Wiem jak działa internet i do czego są zdolni zazdrośni wędkarze. Jednak jeśli chodzi o mnie

to w kwestii etyki wędkarskiej nie mam sobie nic do zarzucenia.
Zapraszam do zapoznania się z moją stroną na FB i kanałem na Youtube.

Cygan zawinił , kowala powiesili. :D

Załączone pliki

#8775 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 wrzesień 2019 - 18:35

Twój Stary rybki wypuszcza.

Cygan zawinił , kowala powiesili. :D

Ostatnio, to powiesili Cygana..

Użytkownik korol edytował ten post 11 wrzesień 2019 - 18:48

• Pisarz.......ewski Piotr i wojciech1919 lubią to

#8776 OFFLINE   Twój Stary

Twój Stary

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaLesznowola

Napisano 11 wrzesień 2019 - 19:03

Kolego Korol
Widziałem, że masz jakieś żale, że jesteśmy średniozaawansowani i pokazujemy gdzie łowimy...
Aktualne to, czy Ci przeszło? ;)

• Patryk022 lubi to

#8777 Guest_Tomek O_*

Guest_Tomek O_*
  • Guests

Napisano 11 wrzesień 2019 - 19:10

Tomek O, Tylko dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego worka w tym przypadku mamy ewidentny przypadek oszustwa i to w nie jednej kwesti.

Po pierwsze były zdjęcia tych boleni jak wracają do wody gdzieś na jakieś wyspie, co oczywiście na wyżej wymienionym obrazku widać że te bolenie nie miały prawa do wody wrócić.

Druga sprawa to wkładanie przynet martwym rybom do pyska w celach reklamy.

Uwierz mi że są uczciwi ludzie w firmach wedkarskich i stawinie ich w jednym szeregu z tą patologia jest nie na miejscu.

Nikogo nie wrzucam ! Chciałem tak z uśmiechem... ;). Serdecznie przepraszam wszystkich urażonych testerów ! :) Nawet tych co na łódce mają akwarium ! ;) 

• pomelo (maciekd) lubi to

#8778 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 wrzesień 2019 - 19:16

Kolego Korol
Widziałem, że masz jakieś żale, że jesteśmy średniozaawansowani i pokazujemy gdzie łowimy...
Aktualne to, czy Ci przeszło? ;)

Upublicznianie miejscówek w których akurat łowię zawsze mnie wkurza i nigdy tego nie kryłem.

Jeśli chodzi o średniozaawansowanych to nic tu nie ma pejoratywnego, czy tam wstydliwego. Moja subiektywna zimna ocena. Wydaje mi się, że uczciwa. Zaawansowany jest Dawidspinn, a ekspert Pisarz. Ktoś inny może uważać inaczej.

Użytkownik korol edytował ten post 11 wrzesień 2019 - 19:17

#8779 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1038 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 wrzesień 2019 - 19:28

Piotrek, żeby ta rozmowa stała się obiektywna, a nie subiektywna, trzeba by zdefiniować kryteria dla kolejnych poziomów zaawansowania - najlepiej w liczbach, bo wtedy ciężko polemizować :-)
Czysto subiektywnie patrząc przyznaje sobie poziom „leszcz” w dziedzinie zaawansowania wędkarskiego :-)
  • jacekp29, kostom63, Pisarz.......ewski Piotr i 2 innych osób lubią to

#8780 OFFLINE   Twój Stary

Twój Stary

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaLesznowola

Napisano 11 wrzesień 2019 - 19:30

Upublicznianie miejscówek w których akurat łowię zawsze mnie wkurza i nigdy tego nie kryłem.

Jeśli chodzi o średniozaawansowanych to nic tu nie ma pejoratywnego, czy tam wstydliwego. Moja subiektywna zimna ocena. Wydaje mi się, że uczciwa. Zaawansowany jest Dawidspinn, a ekspert Pisarz. Ktoś inny może uważać inaczej.

Jeśli o nas chodzi to myślę, że my w takim razie nawet nie jesteśmy średnio początkujący. I w ogóle niegodni pić wodę po kąpieli wielkich warszawskich wędkarzy. 
Co do miejscówek, to musisz się przyzwyczaić do towarzystwa jeśli łowisz w miejscu publicznym ;) 

W ogóle rozpatrywanie publicznych łowisk w kategoriach czyichś, trąca z lekka cebulą :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych