Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warszawska i podwarszawska Wisła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12676 odpowiedzi w tym temacie

#8861 OFFLINE   pomelo (maciekd)

pomelo (maciekd)

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Maciek

Napisano 13 wrzesień 2019 - 07:14

Głupie czasy nastały, jeżeli trzeba filmu/foty z wypuszczenia ryby.

A jak masz w dupie fotografie wędkarską?
Co do wypuszczania ryb może zaświadczyć kolega?

Jak tak to bym wskazał webstera, pisarza, olo86, milupe.
Czy to mnie legimituje do uczestnictwa w tym wątku czy mam robić film/foty wbrew swej woli?

Mogę oczywiście mogę, ale jak tego nigdy nie robiłem to po co mam robić?

Będzie kolejna gownoburza bo za długo za płetwe trzymałem?

Panów wymienionych w poście przepraszam, ale tylko wy z forum możecie potwierdzić, że puszczam rybę.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ja mogę potwierdzić, że na Rawce i Bzurze też wypuszczasz, nie tylko te wiślane ;)
  • jacekp29, Pisarz.......ewski Piotr i ezehiel lubią to

#8862 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 wrzesień 2019 - 07:51

Ciekawych czasów dożyliśmy. Pomijając komercyjne aspekty forum, jesteśmy tu zgromadzeni dla rozrywki, dzielenia się przyjemnością z uprawiania swojego hobby, doskonalenia umiejętności, poznawania ludzi dzielących tą samą pasję. Czasem zdarza nam się naprawiać nasz grajdołek, choć najczęściej kończy się na dyskusji. Słowem, jesteśmy tu, bo lubimy i mamy z tego przyjemność. To, co powinno być oczywiste w takim towarzystwie, to zaufanie. Nie ma tu egzaminów, budżetu który można rozdrapać, poziomek za grzeczne zachowanie i muchomorków za psoty. Forum zrobiło się na tyle liczne, że trudno już ogarnąć ile mamy zarejestrowanych ancymonków Pinokiów. Ale jeśli im wśród nas dobrze. Nie wprowadzajmy egzaminów na wypuszczanie ryb. Nie bądźmy Januszami. Proponuję się częściej spotykać nad wodą, czy chociażby w takim Korsarzu. Gwarantuję, że łatwiej wyrobić sobie w ten sposób zdanie o człowieku, potencjalnym koledze czy przyjacielu. Internet bywa wrednym narzędziem w tej materii.

#8863 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 13 wrzesień 2019 - 08:33

Z tego co zauważyłem, problem się pojawia, gdy w grę wchodzą sandacze. Nie wiem, skąd ten wilczy apetyt. Niby ze smaku, ale w sklepie pełno filetów.

A tak, sporo kolegów z forum znam znad wody. Kojarzę pory lowienia i poznaje po sposobie chodzenia/brodzenia. Na przykład Piotrek się skrada, a Jacek niczym elektron przeskakuje od 1 do 2 kleniowej bankowki;)

#8864 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1655 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 13 wrzesień 2019 - 09:42

Jacku, czasem zdarza mi sie wędkować z kolegą. Mam fotki z momentu podebrania ryby, czasem podniesionej po wypięciu w podbieraku ale z wypuszczenia już nie, bo zykle fotograf nie zdąży się odpowiednio ustawić, a parcia na szkło nie mam i cała akcja trwa kilka sekund...

Nie chodzi o prezentacje , zdjęcie dowolne pół ogona. Jeśli robisz zdjęcia rybie to aparat jest w ręku 7134ee65ef184088701c56f0454061aa.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
  • Krzysiek Rogalski, Pisarz.......ewski Piotr, Ciastek i 1 inna osoba lubią to

#8865 OFFLINE   womar

womar

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 269 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Wojtek

Napisano 13 wrzesień 2019 - 09:46

To i tak nie daje gwarancji - niektórzy mistrzowie potrafią wypiszczać ryby, które dostały wcześniej w łeb...

Chyba jednak lepiej z załozenia ufać i czasem się rozczarować, niż podchodzić do każdego podejrzliwie

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
  • strary i eRKa lubią to

#8866 Guest_DAWIDspinn_*

Guest_DAWIDspinn_*
  • Guests

Napisano 13 wrzesień 2019 - 09:56

Nie taki ten piątek trzynastego straszny;) Załączony plik  ryba 2.jpg   59,6 KB   34 Ilość pobrań

#8867 OFFLINE   Skorio

Skorio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kris
  • Nazwisko:C

Napisano 13 wrzesień 2019 - 10:58

Nie chodzi o prezentacje , zdjęcie dowolne pół ogona. Jeśli robisz zdjęcia rybie to aparat jest w ręku

Czasem można postarać się o master level ;)

#8868 OFFLINE   jbk

jbk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1289 postów
  • LokalizacjaKętrzyn , Meolo(I)
  • Imię:Jarosław
  • Nazwisko:Balik

Napisano 13 wrzesień 2019 - 11:25

Nie chodzi o prezentacje , zdjęcie dowolne pół ogona. Jeśli robisz zdjęcia rybie to aparat jest w ręku 7134ee65ef184088701c56f0454061aa.jpg

Wędkarstwo na klenikach i innym narybky się nie kończy. Jak to widzisz przy rybach 10kg + ?
Regulamin jasno tłumaczy co można zamieścić. Jak są wątpliwości to jest przycisk zgłoś. Może wszystkich nieetycznych zachowań moderatorzy nie wychwycą , ale jak pokazują ostatnie przypadki , ktoś może zrobić temu nieetycznemu wędkarzowi zdjęcie i będzie internetowy lincz.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
  • Ciastek lubi to

#8869 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1655 postów

Napisano 13 wrzesień 2019 - 11:39

Wędkarstwo na klenikach i innym narybky się nie kończy. Jak to widzisz przy rybach 10kg + ?
Regulamin jasno tłumaczy co można zamieścić. Jak są wątpliwości to jest przycisk zgłoś. Może wszystkich nieetycznych zachowań moderatorzy nie wychwycą , ale jak pokazują ostatnie przypadki , ktoś może zrobić temu nieetycznemu wędkarzowi zdjęcie i będzie internetowy lincz.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Tak nie ładnie kolego , złowiłem kilka szczupaków w życiu 100+ i sandaczy 80+ . Także nie widzę problemu z taką fotką. Ale ty z aparatem i kamerką na głowie widzę masz problem .

• Kleniu333 lubi to

#8870 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4647 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 wrzesień 2019 - 11:43

Dla rozluźnienia atmosfery ;)
Zaczerpnięte z fb.

Załączone pliki

#8871 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 wrzesień 2019 - 11:50

Ja na przykład lubię takie foty, jak ryba odpływa i systematycznie staram się je robić do swojej kolekcji. Nie zawsze wychodzi, bo rybka czasem szybciej chlapnie, lub lampa jej nie złapie.

Załączony plik  5.jpg   54,29 KB   35 Ilość pobrań Załączony plik  6.jpg   45,2 KB   35 Ilość pobrań

Przy dużych można też tak :D
https://www.youtube....h?v=hPvcWgoA9TY

https://www.youtube....h?v=XPHjxRbMYYU

Użytkownik korol edytował ten post 13 wrzesień 2019 - 12:05

#8872 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1655 postów

Napisano 13 wrzesień 2019 - 12:17

post-49654-0-50005700-1460399024_thumb.jpost-49654-0-96312000-1460399034_thumb.j

#8873 Guest_DAWIDspinn_*

Guest_DAWIDspinn_*
  • Guests

Napisano 13 wrzesień 2019 - 12:33

Ja nawet wypuszczalem morskie trocie co wydaje się dziwne nawet słodkowodnych nokillowcom ;)

#8874 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 wrzesień 2019 - 12:42

Bardzo ładne zdjęcia. W sam raz do wątku fotografia. Jeśli mają być dowodem, że przez kilkanaście ostatnich lat nie zberetowałem choć jednej ryby, to nie żałuję że nie zamieściłem na forum ani jednego zdjęcia. Wędkuję, łowię, obchodzę się z należytą ostrożnością i wypuszczam w jak najlepszej kondycji. Nie potrzebuję zaświadczać tego, co robię dla przyjemności. Sam przed sobą jesten w porządku i mi to wystarczy. Pusty rejestr, zero upublicznianych zdjęć i frajda. Również z tego, że żaden nadgorliwy detektyw nie wtyka nosa w nie swoje sprawy.

Użytkownik Maciej W. edytował ten post 13 wrzesień 2019 - 12:44

#8875 OFFLINE   Ciastek

Ciastek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 201 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 13 wrzesień 2019 - 12:46

Też lubię filmy z wypuszczania, choć nie zawsze udaje się nagrać ;)

#8876 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 wrzesień 2019 - 13:12

Bardzo ładne zdjęcia. W sam raz do wątku fotografia. Jeśli mają być dowodem, że przez kilkanaście ostatnich lat nie zberetowałem choć jednej ryby, to nie żałuję że nie zamieściłem na forum ani jednego zdjęcia. Wędkuję, łowię, obchodzę się z należytą ostrożnością i wypuszczam w jak najlepszej kondycji. Nie potrzebuję zaświadczać tego, co robię dla przyjemności. Sam przed sobą jesten w porządku i mi to wystarczy. Pusty rejestr, zero upublicznianych zdjęć i frajda. Również z tego, że żaden nadgorliwy detektyw nie wtyka nosa w nie swoje sprawy.

Maciej, luz :)

PS

moje fotki to są świeże z ostatnich dni sierpnia

Użytkownik korol edytował ten post 13 wrzesień 2019 - 13:14

#8877 OFFLINE   Fossegrim

Fossegrim

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 298 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Dominik

Napisano 13 wrzesień 2019 - 13:31

Ciekawych czasów dożyliśmy. Pomijając komercyjne aspekty forum, jesteśmy tu zgromadzeni dla rozrywki, dzielenia się przyjemnością z uprawiania swojego hobby, doskonalenia umiejętności, poznawania ludzi dzielących tą samą pasję. Czasem zdarza nam się naprawiać nasz grajdołek, choć najczęściej kończy się na dyskusji. Słowem, jesteśmy tu, bo lubimy i mamy z tego przyjemność. To, co powinno być oczywiste w takim towarzystwie, to zaufanie. Nie ma tu egzaminów, budżetu który można rozdrapać, poziomek za grzeczne zachowanie i muchomorków za psoty. Forum zrobiło się na tyle liczne, że trudno już ogarnąć ile mamy zarejestrowanych ancymonków Pinokiów. Ale jeśli im wśród nas dobrze. Nie wprowadzajmy egzaminów na wypuszczanie ryb. Nie bądźmy Januszami. Proponuję się częściej spotykać nad wodą, czy chociażby w takim Korsarzu. Gwarantuję, że łatwiej wyrobić sobie w ten sposób zdanie o człowieku, potencjalnym koledze czy przyjacielu. Internet bywa wrednym narzędziem w tej materii.

Mów Pan za siebie. Ja tu jestem dla giełdy. No i żeby czasem od kogoś wyciągnąć gdzie biorą bolenie, bo powyżej 2 kg to już całkiem smaczne...  :P

#8878 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 615 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 13 wrzesień 2019 - 14:58

Kolegę który dziś, tj. 13 we piątek :D, zgubił coś z magnesem koło mostu Świętokrzyskiego uprasza się o kontakt.

#8879 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1069 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 wrzesień 2019 - 15:06

Piotrze, nawet nie wiesz jak jestem luźny. Szczególnie godzinkę przed zameldowaniem się nad Wisłą. Do ciemnej nocy. A Dominik to jaja sobie robi. On filetowane bolenie kupuje w markiecie. Skrobać mu się nie chce i mdleje na widok krwi.
  • eRKa lubi to

#8880 OFFLINE   Fossegrim

Fossegrim

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 298 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Dominik

Napisano 13 wrzesień 2019 - 15:18

Wszystko pomyliłeś, ja kupuję pangę. Ale tylko na święta, w dni powszednie zwraca mi się karta...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych