Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warszawska i podwarszawska Wisła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12677 odpowiedzi w tym temacie

#9221 Guest_DAWIDspinn_*

Guest_DAWIDspinn_*
  • Guests

Napisano 25 październik 2019 - 10:15

Dzięki zostanę jednak przy Wiśle podwarszawskiej ;)
  • S.N. lubi to

#9222 OFFLINE   FanAtyk

FanAtyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 203 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Przemek

Napisano 25 październik 2019 - 20:56

Też zdecydowanie wolę mniej industrialne otoczenie ale w środku tygodnia, mając do dyspozycji rower jako środek komunikacji, nie wybrzydzam :) Od strony Pragi też byłem, ale w miejscach gdzie kilka lat temu łowiliśmy sandacze (no, powiedzmy sandaczyki) teraz jest piach i kamienie zamiast wody.

#9223 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 25 październik 2019 - 21:15

Wczoraj wpadł tylko sandaczyk 40cm na starego, poczciwego glooga nike, ale za to wedkarzów jak mrówków, te bulwary to musi być jakieś niesłychane eldorado ;)

Kiedyś można było fajnie połowić jak na metę w środku miasta ;)

#9224 OFFLINE   Bartek MIKAS

Bartek MIKAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 248 postów
  • LokalizacjaGostynin
  • Imię:Bartek

Napisano 26 październik 2019 - 15:27

Warszawska Wisła- miejscowy z Siekierek...miałem pogratulować bo legalnie na białą gumę ale zabrał suma w ostatnią podróż do domku drapieżcy 😡😠...miał oczywiście prawo ale warto pokazać że pewne rzeczy są tu niezmienne...mgła zatarła profil...

Załączony plik  CD038AB6-C217-40F7-ABAE-8F0366A06C52.jpeg   54,69 KB   50 Ilość pobrań

Załączony plik  82B165DD-7558-460E-98C1-D70C1DCA5B44.jpeg   96,94 KB   47 Ilość pobrań
  • marienty lubi to

#9225 Guest_DAWIDspinn_*

Guest_DAWIDspinn_*
  • Guests

Napisano 26 październik 2019 - 15:31

Obraz polskiego wedkarstwa. Gumofilce, mundur moro, krew i taczka. Często jeszcze zapach gorzaly, tego nie zobaczysz na filmach wedkarskich na YouTube ;) :(

#9226 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1656 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 26 październik 2019 - 15:58

Niezmiennie to samo . Strasznie smutny obraz wędkarstwa w naszym kraju.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

#9227 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 26 październik 2019 - 16:10

Oby dalej srali jak widzą...
Przykry widok, ale takie są niestety realia nad wodą...
Brak zmian w regulaminie i przede wszystkim mentalności...

Pozdrawiam
Mariusz

#9228 OFFLINE   yarson

yarson

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów

Napisano 26 październik 2019 - 21:12

To on tak na pewniaka od razu z taczką ???

#9229 OFFLINE   Bartek MIKAS

Bartek MIKAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 248 postów
  • LokalizacjaGostynin

Napisano 26 październik 2019 - 21:54

To on tak na pewniaka od razu z taczką ???

Nie...zadzwonił po żonę...ta przyszła, popilnowała ryby, on zaniósł wędkę i wrócił z taczką...akcja miała miejsce dzisiaj rano... sum na oko z 120-130 cm...smutny obrazek ale przydomowych wendzarek za wałem trochę stoi...osobnik drapieżcą nie chował się i zrobił to ze spokojem jak wyjście po bułki do sklepu...nawet folijkę na taczkę z żonką ładnie pod rybkę rozłożyli...żadnej euforii...po prostu złapał, zabił i zjadł...ot tak codzienność dla jegomościa....
  • korol lubi to

#9230 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 615 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 26 październik 2019 - 22:19

Obraz polskiego wedkarstwa. Gumofilce, mundur moro, krew i taczka. Często jeszcze zapach gorzaly, tego nie zobaczysz na filmach wedkarskich na YouTube ;) :(

Dawid, tą wysublimowaną ocenę stanu polskiego wędkarstwa wypowiadasz jako osoba prywatna, współpracownik czasopisma wędkarskiego czy jako tester producenta np. ubrań wędkarskich? Po drugie. Jak dwukrotnie tu ostatnio było poruszone Ci ładniej i kolorowej ubrani oraz młodsi również beretują, łamią zakazy itp. co do YT? Poważnie? Jak wróciłem do wędkarstwa to faktycznie trochę ja YT oglądałem. Ale po kilku udziałach w zawodach wędkarskich i kilku rozmowach z wędkarzami to to co jest 'montowane' jako film to jest bardzo subiektywne :) i nie pokazuje wszystkiego. Tego że piją też i tego że gorzałą wali też nie. A piją wszyscy prawie, moro i kolorowi. A Ci więcej krzyczący na filmach piją wiecej. :) "Nie szata zdobi... wędkarza".

Oby dalej srali jak widzą...
Przykry widok, ale takie są niestety realia nad wodą...
Brak zmian w regulaminie i przede wszystkim mentalności...

Pozdrawiam
Mariusz

Jestem w 100% za zmianami w regulaminie, górne limity, zmniejszenie liczby sztuk możliwych do zbadania nie na dzień a na miesiąc. Plus kontrolę, kontrolę i kontrolę i kary. I mamy 100% świadomych i moralnych wędkarzy, przestrzegających regulaminów itp... Ale dodałbym jeden punkt do regulaminu (sformułowanie robocze)
$X.1 wędkarz, w odległości którego do 50 metrów inny wędkarz złowił wymiarową i możliwą do zabrania rybę, ma możliwość kulturalnego zwrócenia uwagi łowcy by ten rozważył możliwość wypuszczenia ryby. Prawo zwrócenia uwagi jest jednokrotne i do 50metrów. Decyzja należy do łowcy.
$X.2 wszelkie przejawy krytyki 'post factum', upublicznianie wizerunku lub zdjęć ze zdarzenia o którym mowa w $X.1, wyzywania od miesiarzy, obrażanie, definiowanie mentalności i moralności, tym bardziej gdy nie było się świadkiem zdarzenia, podlegają karze wykluczenia ze związku do końca aktualnego sezony i na cały przyszły sezon.

#9231 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2601 postów
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imię:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 26 październik 2019 - 23:37

Brawo Kolego:)

Ja bym dodał, że obarczanie wszystkimi winami wędkarza to w to graj "onym" z zarządów.

No przecież wędkarze zabrali ryby z wody i pustynia.

Psim obowiązkiem gospodarza wody jest dbanie o nia.

Więc w tym przypadku albo drastyczne zmniejszenie limitów, albo podwyższenie(urealnienie) składek dla zabierających ryby.

W tej chwili są chore limity, ale "oni" mają to w ...

Winni są wszyscy, łącznie z zimorodkami tylko nie gospodarze wody...

A my się wzajemnie opluwamy...

Użytkownik eRKa edytował ten post 26 październik 2019 - 23:38

• S.N. lubi to

#9232 Guest_DAWIDspinn_*

Guest_DAWIDspinn_*
  • Guests

Napisano 27 październik 2019 - 02:26

Asap oceniam jako osoba prywatna, funkcje które pełnię w środowisku wedkarskim nie mają żadnego znaczenia. Wisła i szeroko związane na niej wedkarstwo jest częścią mojego życia. Przez 20lat kiedy lowie na Wiśle widziałem już tyle rzeczy że wiem ze filmy wedkarskie czy posty na naszym forum stanowią tylko odmienny i niszowy sposób spojrzenia na nasze hobby. Rzeczywistość wygląda tak jak na zamieszczonych fotkach. To ze współpracuje z gazeta czy firmami wedkarskimi daje mi możliwość pokazania wedkarstwa w innym świetle i na tym moja rola się kończy. Czy to dużo czy mało, nie wiem, czy robię to dobrze czy źle, też nie wiem, robię to w zgodzie ze swoim sumieniem. Jeśli przekonam swoją postawą choć jedną osobę to jest dla mnie sukces.

To, że ładnie ubrani wedkarze również beretuja ryby, tu się zgodzę, źle się wyraziłem wrzucając wszystkich do jednego worka. Znam ludzi mających łódki za 100k beretujacych każda wymiarowa rybę jak i niedzielnych wędkarzy szanujących i wypuszczajacych ryby. Nie ma tu reguły, mój post był dość stereotypowy i przykro mi jeśli kogoś uraziłem ;) W zupełności nie miałem tego na celu.

#9233 OFFLINE   Bartek MIKAS

Bartek MIKAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 248 postów
  • LokalizacjaGostynin

Napisano 27 październik 2019 - 06:56

Dobra chłopaki dajcie spokój...ostatni odcinek magazynu śledczego Gargas potwierdził tylko jaki to ogromny układ i że PZW to beton i tyle a nowy prezes wszystko przyklepuje... świat wędkarski dzieli się na tych co wypuszczają i nie wypuszczają...na szczęście mamy dzieci którym pokazujemy prostą drogę do ochrony tego co zostało...chciałem tylko pokazać że wszystkich nie zmienimy ale też nie narzekajmy bo świadomość trochę większa choć jak mówię w robocie o rybach to odrazu dziadki z PRL pytają jak smażę rybkę ;);)

#9234 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1656 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 27 październik 2019 - 08:42

Piękne kopnięcie w opadzie. Więcej nie zdążyłem 7fde5c1dc71b134deef42892f590968c.jpg614a5eef4f028eb0afd1c3264aef863f.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

#9235 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 615 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 27 październik 2019 - 10:06

Piękne kopnięcie w opadzie. Więcej nie zdążyłem

Po ludzku gratuluję, po wedkarsku zazdroszczę ;) dziś rano nie mailem tyle szczęścia po praskiej stronie. Podbijałem, czekałem aż opadnie itd. spory tłok był rano, między Portem Praskim a główka poniżej Gdańskiego.
  • jacekp29, sener1986 i S.N. lubią to

#9236 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 27 październik 2019 - 18:55

Ja dla odmiany pojechałem nad Bug. Wiem, inny watek. Ostatnio nie miałem jak łowić, a wiec wstałem bez problemu i zajechałem nad rzekę jeszcze pod osłoną nocy. Myślę sobie, połowie w ciszy, a tu nagle 3 spinningistów za plecami, na pełnym hałasie i zapalonymi latarkami przez płytką wodę. Usadowili się blisko. Za chwilę jeden z nich w tą i z powrotem, bo zapomniał czegoś z samochodu. Gdy już ochłonąłem, w łowisko wpłynął mi dziadek, na dużej szybkości i głośnym silniku, oczywiście święcąc przed sobą jakimś mocnym światłem i zacumował dosłownie obok. Dalej w nocy...
Oczywiście na pusto, chociaż miałem jakiegoś małego, co się spiął. Pojechałem na grzyby, ich dużo.

Także, trzeba się przeprosić z Wisłą. Już wolę rzucającą koszami młodzież niż dziadków z reflektorami. Co za dzień.

Użytkownik korol edytował ten post 27 październik 2019 - 19:16

• jacekp29, coma i eRKa lubią to

#9237 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 27 październik 2019 - 19:22

Wisełka ciekawa jest ... Wczoraj :)

Załączony plik  Wisła..jpg   31,69 KB   41 Ilość pobrań

I dzisiaj :( Tak, wiem, śmieciarze są wszędzie i nie wszyscy śmiecą, ale z główki do kosza było może 500 metrów dlatego nigdy tego nie zrozumiem. Śmieci zebrałem na długości może 15 metrów. Plusem jest fakt, że nawet reklamówkę na miejscu zastałem :D

Załączony plik  smieci.jpg   117,65 KB   41 Ilość pobrań

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 27 październik 2019 - 19:23

#9238 OFFLINE   marcin89

marcin89

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaWęgrów
  • Imię:Marcin

Napisano 27 październik 2019 - 20:08

Ja dla odmiany pojechałem nad Bug. Wiem, inny watek. Ostatnio nie miałem jak łowić, a wiec wstałem bez problemu i zajechałem nad rzekę jeszcze pod osłoną nocy. Myślę sobie, połowie w ciszy, a tu nagle 3 spinningistów za plecami, na pełnym hałasie i zapalonymi latarkami przez płytką wodę. Usadowili się blisko. Za chwilę jeden z nich w tą i z powrotem, bo zapomniał czegoś z samochodu. Gdy już ochłonąłem, w łowisko wpłynął mi dziadek, na dużej szybkości i głośnym silniku, oczywiście święcąc przed sobą jakimś mocnym światłem i zacumował dosłownie obok. Dalej w nocy...
Oczywiście na pusto, chociaż miałem jakiegoś małego, co się spiął. Pojechałem na grzyby, ich dużo.

Także, trzeba się przeprosić z Wisłą. Już wolę rzucającą koszami młodzież niż dziadków z reflektorami. Co za dzień.

Niestety wybrałeś sobie jedno z najbardziej obleganych miejsc na tym odcinku Bugu w tym miejscu nawet w tygodniu nie zaznacz spokoju.

#9239 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 27 październik 2019 - 21:36

Niestety wybrałeś sobie jedno z najbardziej obleganych miejsc na tym odcinku Bugu w tym miejscu nawet w tygodniu nie zaznacz spokoju.

Ale sandacze tam biorą. Też miałem w sobotę jechać ale odpuściłem na rzecz zabawy z okoniami i chyba na dobre mi to wyszło

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
  • Pisarz.......ewski Piotr lubi to

#9240 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 28 październik 2019 - 11:38

Tłok nie do przyjęcia.

A przy okazji zapytam. Łowi ktoś z Was na Narwii w Jachrance? Jest sens spinningować z brzegu w nocy?
W połowie listopada będę miał 2 dniową konferencję w Hotelu Warszawianka i się zastanawiam, czy brać wędkę oraz jechać samochodem, czy lepiej się oddać "części artystycznej" :)

• ASAPfishing lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 9 gości, 1 anonimowych