Warszawska i podwarszawska Wisła
#9321 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 16:41
Mam nadzieję że się nie pogniewasz za tą w sumie oczywistą uwagę.
Do zobaczenia nad wodą.
Robert
- tost lubi to
#9322 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 17:30
Dawid to dobry wędkarz i przesympatyczny facet. Każdemu z nas o tej porze roku trafiają się przyłowy. Twój błąd Dawid polegał polegał na tym że niepotrzebnie sìę pochwaliłeś na forum. Stać Cię na to żeby nie wstawiać ryb złowionych w okresie ochronnym.
Mam nadzieję że się nie pogniewasz za tą w sumie oczywistą uwagę.
Do zobaczenia nad wodą.
Robert
...ale sum w OM nie ma teraz okresu ochronnego...
#9323 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 17:40
"c) okresy: sum od 1 listopada do 31 maja."
- Wojtek B. lubi to
#9324 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 17:46
- Wojtek B. lubi to
#9325 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 18:14
Jeśli ma, to przepraszam Byłem przekonany, że utrzymał się zapis z roku ubiegłego bodajże
EDIT:
Sprawdziłem raz jeszcze. Okres ochronny suma trwa od 1 stycznia do 31 maja (zapis z RAPR 2019)
EDIT 2:
Robert, Mikołaj - macie rację
Żeby nie wprowadzić nikogo w błąd, potwierdzę, to co napisaliście wyżej.
Sum w okręgu mazowieckim (2019) ma okres ochronny od 1 listopada do 31 maja.
Użytkownik Wojtek B. edytował ten post 25 listopad 2019 - 18:28
#9326 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 18:29
Jeszcze mi tu brakuje tych przewodników co to na video w Mazowieckim trolling uskuteczniali zeby bronili wolności lowienia sumow, skoro sie je wypuszcza
#9327 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 18:39
#9328 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 18:46
#9329 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 18:47
#9330 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 18:50
- zator lubi to
#9331 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 18:50
@elmo, żebyś był spokojniejszy, to upewniam Cię, że nie usunąłem żadnej treści ze swojego postu, a jedynie dopisałem 2 adnotacje. Myślę Panowie, że niepotrzebne są te negatywne emocje.
#9332 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 19:03
#9333 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 19:22
Za chwilę nie będzie problemu z tym co pisze w którym regulaminie. Będzie tylko jeden - ten, który każdy dostanie w zezwoleniu na daną konkretną wodę (wody). Bo od 2020 RAPR praktycznie przestaje istnieć. Tzn. niby istnieje, ale został spłycony do paru zdań. I w sumie dobrze, że każdy użytkownik wody, stosownie do warunków na swoich wodach, taki szczegółowy regulamin opracuje. Choć z drugiej strony bez chaosu i niedociągnięć na pewno się nie obejdzie. Sam właśnie siedzę i próbuję zmieścić wszystkie dotyczące nas szczegóły ze starego RAPR i zezwolenia na wody Koła w dotychczasowy format zezwolenia i jakoś mi nie wychodzi.
- Niusio99 lubi to
#9334 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 20:30
Możecie się przestać już produkować. Usunąłem konto na forum. Nie ma zamiaru wciąż się komuś tłumaczyć i cokolwiek udowadniać. Zawsze znajdzie się osoba której coś nie pasuje, a ja niestety nie mam siły a przede wszystkim chęci wdawać się w zbędne debaty z internetowymi napinaczami. Polecam wyjść nad wodę, złowić w końcu jakąś rybę i poluzować tam gdzie za bardzo ciśnie Jeśli ktoś lubił czytać i oglądać fotki z moich wypraw wędkarskich, nic straconego, zapraszam do śledzenia mojego Facebooka
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą, Dawid Kaszlikowski
- ezehiel, kaziu_92 i luk2727 lubią to
#9335 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 20:43
Kilka słów od Dawida :
Możecie się przestać już produkować. Usunąłem konto na forum. Nie ma zamiaru wciąż się komuś tłumaczyć i cokolwiek udowadniać. Zawsze znajdzie się osoba której coś nie pasuje, a ja niestety nie mam siły a przede wszystkim chęci wdawać się w zbędne debaty z internetowymi napinaczami. Polecam wyjść nad wodę, złowić w końcu jakąś rybę i poluzować tam gdzie za bardzo ciśnie Jeśli ktoś lubił czytać i oglądać fotki z moich wypraw wędkarskich, nic straconego, zapraszam do śledzenia mojego Facebooka
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą, Dawid Kaszlikowski
Błędy robi każdy. Nie rozumiem po co usuwać konto, wystarczyło przyznać się i przeprosić a nie obrażać z powodu słusznych uwag. Pewnych zachowań nie da się obronić i już, można tylko wyrazić skruchę.
- tost, vako i eRKa lubią to
#9336 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 20:55
To ja się może wyloguje z internetów i przejdę pod koniec tygodnia poszukam sandaczy 🤔
#9337 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 21:20
Panowie, mam wrażenie, że niektórych tutaj już srogo po@#$%ło.
To forum wędkarskie czy zbiór fanatyków greenpeacu? Co niektórzy tutaj prezentują postawę wg której ryba jest ważniejsza od człowieka. Zalatuje hipokryzją na kilometr - każdy wędkarz bez wyjątku kaleczy i męczy ryby i nie ma to żadnego znaczenia w jakim okresie to robi - czy to taki czy sraki miesiąc. Okresy ochronne ustala człowiek (do tego w każdym okręgu może być inaczej) a nie ryba .
Jeden czy drugi chyba uważa, że jak wytarga z wody suma 31 października to jest git i rybka jest z tego powodu szczęśliwa i klaszcze płetwami a jak już 1 listopada to już be bo ryba cierpi i płacze. Dla ryby to jeden uj kiedy będziesz ją męczył wędkarzu i czy będziesz używał St.Croix czy bambusowego kija.
Ci wielcy obrońcy ryb jak tak bardzo im zależy na rybach to powinni przestać je po prostu łowić a nie dorabiać jakieś kretyńskie ideologie.
Zlinczowaliście bardzo dobrego wędkarza za to, że złowił i WYPUŚĆIŁ dwa sumy a w tym czasie sum tonami w całej Polsce wyjeżdża z wody mordowany przez kłusoli.
Chłopak znał się na wędkarstwie jak mało kto na tym forum co dokumentował zdjęciami i opisami połowów dzięki, którym inni mogli się od niego uczyć i poprawiać swoje wyniki. Pytanie czy niektórym żal ściskał 4 litery, że sami tak nie potrafią i musieli wylać żółć na kogoś kto potrafi i ma wyniki. Niektórzy jeszcze żądają przeprosin - ja się pytam kogo ma przepraszać, Was czy ryby?? Paranoja...
Ogarnijcie się ludzie, bo jeszcze trochę to na tym forum zostaną sami nawiedzeni "wędkarze" dla których wędkarstwo to będzie tylko bajanie o rybach bez wychodzenia z domu.
Mam nadzieję, że po tym incydencie moderacja zrobi porządek z nawiedzonymi i zacznie karać takie kretyńskie podejście do wędkarstwa.
A propo złowionych sumów przez Dawida - zgodnie z polskim prawem mógł je łowić lecz nie mógł ich zabrać. Prawa nie złamał a został zlinczowany. Jeżeli zaś chodzi o etykę łowienia ryb to polecam refleksję nawiedzonym, bo tak jak napisałem powyżej jeżeli chcecie być tacy etyczni to po prostu nie męczcie ryb a wędki spalcie w kominku - wtedy będziecie mogli pouczać innych jacy to są źli bo łowią ryby.
Niestety nie korzystam z żadnych mediów społecznościowych w tym facebooka wobec czego nie będę miał więcej okazji obserwować i uczyć się od tego Wędkarza nad czym bardzo boleję.
Mam nadzieję, że któryś z kolegów mu to przekaże. Dawid być może zobaczę Cię kiedyś nad wodą i będę mógł uścisnąć Ci dłoń. Trzymaj się chłopie!!!!!
Użytkownik IPeIPe edytował ten post 25 listopad 2019 - 21:30
- Kosa, bogdan333, Sławek77 i 15 innych osób lubią to
#9338 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 21:52
czytam i rozumiem decyzję Dawida.
Dawid olać hejterów wszelkiej maści. To takie nasze polskie doj...ć, zgnoić, upodlić. I już ego jednego z drugim urosło, a jeszcze najlepiej z nicka, bo po nazwisku to wstyd i brak odwagi.
Ludzie weźcie jeden z drugim koło jak mówi przysłowie i pier.... się w czoło. Może pomoże, same świętości ........... mać.
- kaziu_92, ODYSEUSZ i Czechofil lubią to
#9339 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 22:04
Zgadzam się z tobą tam Wisła jest dzika i cieszy oczy
Czy to na wysokości Tarchomina za rurociągiem ?
#9340 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2019 - 22:18
Jutro płynę, ale boję się że mi weźmie sum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych