Ile miał?
Warszawska i podwarszawska Wisła
#301 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2014 - 20:54
- bartekmaj lubi to
#302 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2014 - 21:01
Jakby "obciął" paluszki na obrazku, to mógłby powiedzieć, że 2 razy tyle...
- Mariano Mariano, Wojtek B., Maro1947 i 1 inna osoba lubią to
#303 OFFLINE
Napisano 20 listopad 2014 - 21:18
#304 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 08:38
#305 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 09:45
#306 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 10:05
#307 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 10:44
#308 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 16:27
Na weekend będe gościł w Warszawie i mam czas w niedziele wyskoczyć na rybki- w związku z tym mam pytanie do lokalsów- planuje pochodzić troche brzegiem Wisełki- jak wygląda dostęp do prawego brzegu powyżej mostu Siekierkowskiego?
Interesują mnie głównie główki po prawej stronie rzeki jakie 4 km w góre od m. Siekierkowskiego.
#309 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 17:53
Na weekend będe gościł w Warszawie i mam czas w niedziele wyskoczyć na rybki- w związku z tym mam pytanie do lokalsów- planuje pochodzić troche brzegiem Wisełki- jak wygląda dostęp do prawego brzegu powyżej mostu Siekierkowskiego?
Interesują mnie głównie główki po prawej stronie rzeki jakie 4 km w góre od m. Siekierkowskiego.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, że w górę od mostu czyli na północ czy w górę rzeki znaczy na południe:) Bo akurat to dwa kompletnie różne odcinki.
Możesz praktycznie zacząć od samego mostu i kierować się na północ prawym brzegiem. Dostęp do wody bardzo dobry prawie na całej długości. W większości brzeg kamienisty dopiero później od pierwszej główki piaszczysty z plażami. Zero utrudnień w dojściu do wody bądź szybkim przemieszaniu się wzdłuż jej brzegu (ścieżki).
#310 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 17:54
Dzięki za odpowiedź. Chodziło mi o kierunek w góre rzeki czyli na południe. Ale wezmę pod uwagę też pólnoc
#311 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 18:00
- maverick lubi to
#312 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 18:03
Uważaj na strefę ochronną w pobliżu piaskarni, pod Siekierkowskim do kwietnia jest tam zakaz wedkowania. Pojedź sobie na Zawady może coś trafisz fajnego.Dzięki za odpowiedź. Chodziło mi o kierunek w góre rzeki czyli na południe. Ale wezmę pod uwagę też pólnoc
#313 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 18:22
Byłem w ub. sobotę i okropnie zasypane. Wody tyle co na lekarstwo ale próbuj.
#314 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 18:25
Dzięki za odpowiedź. Chodziło mi o kierunek w góre rzeki czyli na południe. Ale wezmę pod uwagę też pólnoc
No to jak na południe to inna sprawa. Po pierwsze musisz obejść dwa małe porty (zatoczki). Zatokę Suma oraz PTTK. W obu możesz liczyć na ładnego szczupaka. Im dalej na południe tym bardziej dziko i napewno rzadko kogoś spotkasz. Ale praktycznie wszędzie bez problemu dojdziesz do brzegu. Jasiek17047 pisze ci byś uważał na strefę ochronną ale ona jest po lewej stronie Wisły, po prawej nie ma żadnych ograniczeń. Powodzenia i daj znać czy coś się uwiesiło.
#315 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 18:32
Przy niskiej wodzie, to może lepiej zmienić brzeg i przelecieć się od Łazienkowskiego do Starówki... Troszkę głębiej i trochę więcej kamieni...
#316 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2014 - 18:46
Dzięki panowie za porady,
Zobaczymy ile zdąże pozwiedzać Może będzie czym się pochwalić
#317 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2014 - 23:53
#318 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2014 - 08:48
#319 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2014 - 18:01
Byłem,widziałem, troche się poszlajałem- zero kontaktu z rybami.
W góre rzeki od Siekierkowskiego - to rzeczywiście niezła dzicz- bardzo mi się tam podobało- co 10m bobrowy slip do wody, sarny, sokoły ganiające nad moją głową jakie sikorki- sama natura- trochę porzucałem z przedostatniej główki, troche próbowałem w napływie i rynnie przybrzeżnej przed ostatnią przelaną główką.
Później przeniosłem się do miasta w dół rzeki od m. Łazienkowskiego- cóż industrial nie jest tym co kocham.
Kamienista opaska pozbawiła mnie paru przynęt... i tyle
Ale i tak zazdroszcze Wam Warszawiakom bliskości wilekiej rzeki.
Pozdrawiam
Piotr
#320 ONLINE
Napisano 28 listopad 2014 - 18:20
Byłem,widziałem, troche się poszlajałem- zero kontaktu z rybami.
W góre rzeki od Siekierkowskiego - to rzeczywiście niezła dzicz- bardzo mi się tam podobało- co 10m bobrowy slip do wody, sarny, sokoły ganiające nad moją głową jakie sikorki- sama natura- trochę porzucałem z przedostatniej główki, troche próbowałem w napływie i rynnie przybrzeżnej przed ostatnią przelaną główką.
Później przeniosłem się do miasta w dół rzeki od m. Łazienkowskiego- cóż industrial nie jest tym co kocham.
Kamienista opaska pozbawiła mnie paru przynęt... i tyle
Ale i tak zazdroszcze Wam Warszawiakom bliskości wilekiej rzeki.
Pozdrawiam
Piotr
Gdybyś tak z marszu późną jesienią połowił , byłbym zaskoczony . Im większa woda tym więcej czas trzeba żeby ją rozgryźć .
Gratuluję determinacji .Zapraszam w bardziej przyjaznych miesiącach.Na pewno efekty będą lepsze , a i jakiś kolega-przewodnik z forum by się znalazł .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych