Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

Warszawska i podwarszawska Wis艂a

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
12677 odpowiedzi w tym temacie

#3641 OFFLINE   "Pawe艂"

"Pawe艂"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1600 post贸w
  • LokalizacjaTam gdzie nie bior膮 :)
  • Imi臋:Pawel
  • Nazwisko:S

Napisano 18 listopad 2016 - 09:40

W lipcopadzie jak woda idzie w g贸r臋 to no 偶adnym odcinku Wis艂y nie po艂owisz...

A ja i tak jestem dziwny i wiem , 偶e nic nie wiem. Bo dla mnie nie ma regu艂 z tym zwi膮zanych. 艁owie ryby czasem tam gdzie ich nie powinno by膰 o danej porze , na woblery jaziowe sandacze , na sandaczowe klenie itp. Podchodz膮c do w臋dkarstwa we wspomniany spos贸b,  nigdy bym nie wyszed艂 nad wod臋 . A co gdy ci艣nienie spada, podnosi si臋  ? Woda opada  ? Wieje nie ten wiatr co trzeba  ? Teoretycznie powinienem zosta膰 w domu . A ja 艂owie zawsze ,wtedy gdy tylko mam na to chwil臋  ... Nie wa偶na pogoda teoria itp. Wa偶na rado艣膰 czerpana z najpi臋kniejszego hobby na 艣wiecie!!! Tak偶e Panowie nie teoria a praktyka . Ka偶dy Wam to powie :) Np coraz cz臋艣ciej czytam o tym jak si臋 powinno 艂owi膰 , na co , czym itp. Ludzie maj膮 po milion post贸w i uwa偶ani s膮 za mistrz贸w 艣wiata,autorytety z kt贸rymi si臋 nie dyskutuj臋.... A ja pozna艂em tu ch艂opka贸w ,kt贸rzy maj膮 po 7 post贸w i posiadaj膮 wiedz臋 jakiej ja nie b臋de mia艂 chyba nigdy. Ciekawostk膮 jest to , 偶e oni nie pisz膮 jak na co kiedy itp. Oni po prostu lowia i sa nad wod膮 non stop. Nie maj膮 czasu pisa膰 ...bo zaj臋ci sa w wolnyh chwilach czym艣 innym (np 艂owi膮 ryby ? ) . Ja tak偶e nale偶a艂em kiedy艣 do grupy ludzi b臋d膮cych nad wod膮 po 6 dni w tygodniu ,ale niestety czas leci , rodzina obowi膮zki , nie pozwalaj膮 mi juz na takie 偶ycie. Teraz 艂apie ka偶d膮 chwilk臋 aby wyskoczy膰 cho膰 na godzin臋 , na dwie . Dlatego o tym pisz臋 , 偶e nie wa偶ne s膮 teori臋 , s艂uchanie teoretyk贸w, itp. Wi臋c nie gada膰 mi tu bzdur o wodzie itp. I艣膰 na ryby i ko偶ysta膰 z wolnego czasu puki go drodzy koledzy macie.

Wi臋c to na tyle moich ob艂膮kanych m膮dro艣ci :) Id臋 zmieni膰 lekarza bo ten najwyrazniej mi nie pomaga :)

Pozdrawiam ciep艂o!

Ps. Pawe艂 olej w ko艅cu ta nauk臋 i chodz na ryby !!!

U偶ytkownik pablo208 edytowa艂 ten post 18 listopad 2016 - 09:42

#3642 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 18 listopad 2016 - 09:58

Bo to dzia艂a na zasadzie prawdopodobie艅stwa. Ryby je艣膰 musz膮 i zawsze mo偶na co艣 z艂owi膰. Po prostu s膮 momenty kiedy z艂owi膰 jest 艂atwiej, b膮d藕 trudniej. Tyle :)

PS.
Te偶 mia艂em okres w 偶yciu, 偶e nad woda by艂em codziennie, a okresie wakacyjnym sp臋dza艂em tam co drug膮 nock臋.

• "Pawe艂" lubi to

#3643 OFFLINE   Skorio

Skorio

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Kris
  • Nazwisko:C

Napisano 18 listopad 2016 - 17:18

Dzi艣 wreszcie po d艂u偶szej przerwie by艂em nad Wis艂膮. I... by艂o pi臋knie :) Lekki wiaterek, fajna temperatura, a rybki ....

No c贸偶, dzi艣 mnie zaskoczy艂y bardzo pozytywnie (w sensie takim, 偶e mia艂em dow贸d, 偶e s膮, a nie potopi艂y si臋 ;))

W wytypowanym jaki艣 czas temu miejscu "sandaczowym" sp臋dzi艂em ok. 3 godziny. Dzi艣 tylko gumy. Pe艂en przekr贸j na g艂贸wkach od 5 do 15g.

Na pocz膮tku lekki opad i nic, p贸藕niej agresywniej i zacz臋艂y pstryka膰. Pierwsze dwa pstryki nie wci臋te. P贸藕niej agresywne uderzenie i wci臋cie w tempo.

Niestety po kr贸tkim holu sanda艂 (tak zak艂adam) spada.

Nast臋pne rzuty i podhaczam sporego bolka, wypina si臋 2-3m od brzegu. Potem podhaczam mega leszcza, na szcz臋艣cie te偶 si臋 wypina przy brzegu.

Da艂bym ju偶 spok贸j po tych podhaczeniach, gdyby nie to, 偶e wiem, 偶e siedz膮 tam te偶 psiaki. Po kilku chwilach niestety znowu podhaczenie, ale odjazd ekstremalny, my艣la艂em na pocz膮tku, 偶e to rekordowy sanda艂, ale nie. Po wyczerpuj膮cym (dla mnie) holu l膮duj臋 suma 80+, by艂 wci臋ty ok. 30cm od ko艅ca ogona, przeci膮gn膮艂 mnie po brzegu ok. 30-40 metr贸w. Szybkie wypi臋cie i wr贸ci艂 do wody. By艂 mega objedzony, ale chyba si臋 nie zm臋czy艂, bo czmychn膮艂 od razu w g艂臋bin臋. Po tym holu da艂em ju偶 spok贸j.

Szkoda, 偶e sandacze nie dopisa艂y, ale potencja艂 miejsc贸wka ma dobry   :)

#3644 OFFLINE   szczup艂y Krzysiek

szczup艂y Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 post贸w

Napisano 18 listopad 2016 - 17:34

Skorio Gdzie to, gdzie to?馃槈 Mo偶e by膰 z grubsza z dok艂adno艣ci膮 co do 500m

#3645 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 post贸w
  • LokalizacjaBug / Wis艂a
  • Imi臋:Daniel

Napisano 18 listopad 2016 - 17:36

Przecie偶 napisa艂 偶e na Wi艣le :-)

Wys艂ane z mojego Sony Xperia za pomoc膮 Taptalka
  • prabart i Skorio lubi膮 to

#3646 OFFLINE   "Pawe艂"

"Pawe艂"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1600 post贸w

Napisano 18 listopad 2016 - 19:27

[quote name="szczup艂y Krzysiek" post="2020870" timestamp="1479486845"]

Skorio Gdzie to, gdzie to?馃槈 Mo偶e by膰 z grubsza z dok艂adno艣ci膮 co do 500m[/quote
Dok艂adnie jakie艣 namiary GPS..na co na jaka plecionke jaki kij jaki ko艂owrotek o kt贸rej to dok艂adnie by艂o ;) Wyprzedzam pytania koleg贸w 偶eby sie nie fatygowali ;) Aha i jakie buty miaales ze tak dobrze polowiles ? O bielizn臋 u偶ywana w tamtej chwili zapytam juz na priv ;)

Dobre szczup艂y dobre ;)popprawiles mi humor ...sie zem usmial do telefonu :)

U偶ytkownik pablo208 edytowa艂 ten post 18 listopad 2016 - 19:29

• Piotrek Milupa i Skorio lubi膮 to

#3647 OFFLINE   szczup艂y Krzysiek

szczup艂y Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 post贸w

Napisano 18 listopad 2016 - 19:38

Pablo cicho prosz臋, mo偶e si臋 uda馃槈馃槅

#3648 OFFLINE   "Pawe艂"

"Pawe艂"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1600 post贸w

Napisano 18 listopad 2016 - 20:13

Hahah....dobrze za s膮 tu tak pozytywni ludzie. To jest fajne ;) Pssst jak cos z niego wyciagniesz daj zna膰 na priv. Mam troch臋 sieci ,kupilem elektryczna w臋dk臋 wyczyscimy ta miejscowej raaz dwa trzy ;) We藕 tylko troch臋 reklam贸wek ;)Ale to ciiiiiiiiicho sza..fakt moze sie uda ;)

U偶ytkownik pablo208 edytowa艂 ten post 18 listopad 2016 - 20:13

• sajdol1, Qcyk i Skorio lubi膮 to

#3649 OFFLINE   szczup艂y Krzysiek

szczup艂y Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 post贸w

Napisano 18 listopad 2016 - 20:25

Spoko Mam 20 litrowe worki na 艣mieci...馃榾

#3650 OFFLINE   sajdol1

sajdol1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 697 post贸w
  • LokalizacjaWawa

Napisano 19 listopad 2016 - 09:24

B臋dzie dobrze. Wyci膮gn臋 namiary od Krzy艣ka i napisz臋 Wam na priv. ;) ...ale.....pod warunkiem, 偶e nikomu nie powiecie...no ..ew. tylko najlepszemu koledze a ten kolega b臋dzie m贸g艂 powiedzie膰 te偶 tylko najlepszemu koledze itd.  ...i.....tylko my b臋dziemy wiedzie膰 :)

• Jopek1971, Qcyk i Skorio lubi膮 to

#3651 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 post贸w
  • LokalizacjaBug / Wis艂a
  • Imi臋:Daniel

Napisano 19 listopad 2016 - 10:04

Hahahaha :-D najlepszy tekst "tylko nie m贸w nikomu" nigdy si臋 nie sprawdza :-D

Wys艂ane z mojego Sony Xperia za pomoc膮 Taptalka
  • Night_Walker i sajdol1 lubi膮 to

#3652 OFFLINE   szczup艂y Krzysiek

szczup艂y Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 post贸w

Napisano 19 listopad 2016 - 11:44

Panowie by艂em tam dzi艣 od 7 rano do teraz. Tam nie ma ryb!

#3653 OFFLINE   ezehiel

ezehiel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3591 post贸w
  • LokalizacjaLa La Land
  • Imi臋:Marcin

Napisano 19 listopad 2016 - 12:09

Nie za艂o偶y艂e艣 sk贸rzanych string贸w z futerkiem, dlatego nie bra艂y.
Jak po偶yczasz miejsc贸wki to trzeba za艂o偶y膰 taki gad偶et inaczej nie bior膮.
Na moich miejscowkach obowi膮zuj膮 krawatoslipy i p艂etwy
  • Andrzej1 lubi to

#3654 OFFLINE   ezehiel

ezehiel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3591 post贸w
  • LokalizacjaLa La Land
  • Imi臋:Marcin

Napisano 19 listopad 2016 - 12:11

89af3dfeddc12a295b60cded6ac9a6a6.jpg
  • Andrzej1 lubi to

#3655 OFFLINE   Night_Walker

Night_Walker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1013 post贸w

Napisano 19 listopad 2016 - 12:28

艁owione od 22 do 4.

Kilka miejsc sprawdzonych pobie偶nie, kilka bardzo dok艂adnie, wr臋cz kamyk po kamyku.. 

Na gumy u mnie ani brania.

Na woblera jedno co艣 co by艂o albo sumkiem albo podhaczeniem, wlaz艂o w zaczep i si臋 wypi臋艂o.  Stawiam na co艣 podhaczonego, bo rybk臋 poczu艂em na wodzie oko艂o metrowej.  Wed艂ug mojej mniemanologii toto mia艂o ze 2kg i bardzo, ale to bardzo agresywnie walczy艂o.....ale nurt by艂 leniwy, nietypowy dla brzany.

Nocka bardzo ciep艂a i fajna, acz mog艂oby co艣 jednak da膰 si臋 skusi膰. 

Smaczku dodaje to, 偶e przez chwil臋 my艣la艂em, 偶e skr贸ci艂em mojego ukochanego Blue Rapida o parena艣cie cm a okaza艂o si臋, 偶e jednak nie ;) Dzi臋ki temu ostatni膮 godzin臋 sp臋dzi艂em w wybitnie dobrym humorze :) Jak spotkam go艣cia co mi 偶yczy艂 po艂amania kija, to b臋d臋 zmuszony poruszy膰 t臋 kwesti臋....  ;)

• "Pawe艂", sajdol1 i pomelo (maciekd) lubi膮 to

#3656 OFFLINE   "Pawe艂"

"Pawe艂"

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1600 post贸w

Napisano 19 listopad 2016 - 16:14

艁owione od 22 do 4.
Kilka miejsc sprawdzonych pobie偶nie, kilka bardzo dok艂adnie, wr臋cz kamyk po kamyku.. 
Na gumy u mnie ani brania.
Na woblera jedno co艣 co by艂o albo sumkiem albo podhaczeniem, wlaz艂o w zaczep i si臋 wypi臋艂o.  Stawiam na co艣 podhaczonego, bo rybk臋 poczu艂em na wodzie oko艂o metrowej.  Wed艂ug mojej mniemanologii toto mia艂o ze 2kg i bardzo, ale to bardzo agresywnie walczy艂o.....ale nurt by艂 leniwy, nietypowy dla brzany.
Nocka bardzo ciep艂a i fajna, acz mog艂oby co艣 jednak da膰 si臋 skusi膰. 
Smaczku dodaje to, 偶e przez chwil臋 my艣la艂em, 偶e skr贸ci艂em mojego ukochanego Blue Rapida o parena艣cie cm a okaza艂o si臋, 偶e jednak nie ;) Dzi臋ki temu ostatni膮 godzin臋 sp臋dzi艂em w wybitnie dobrym humorze :) Jak spotkam go艣cia co mi 偶yczy艂 po艂amania kija, to b臋d臋 zmuszony poruszy膰 t臋 kwesti臋....   ;)

Pawe艂 ,ale nie wspomnia艂es o mojej 偶yciowce . Strzeli艂em sandala na tej wyprawie mial jebaniec chyba z 40kg tzn 40cm sory. No bydle nie przeci臋tne ...trafil si臋 po zaledwie 3h lowienia ...Ehh ja to mam skila nie ? :)

#3657 OFFLINE   Night_Walker

Night_Walker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1013 post贸w

Napisano 19 listopad 2016 - 16:30

To nie by艂 sandacz tylko zamaskowany krump ;)

Widzimy si臋 dzisiaj?

#3658 OFFLINE   呕y艂a

呕y艂a

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 47 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 19 listopad 2016 - 18:32

Co wy na to ???

Za艂膮czone pliki

• Night_Walker, pioo i Skorio lubi膮 to

#3659 OFFLINE   grzesiekp.

grzesiekp.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 412 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Grzesiek
  • Nazwisko:P.

Napisano 19 listopad 2016 - 19:24

By艂em i ja . Na Powi艣lu. W okolicy poniatoszczaka w cykad臋 ss pukn膮艂  troszk臋 ponad forumowe min.Bolo( ocena "oczna" foto w wodzie,  a 偶e miejsce trudne technicznie do podebrania to po podholowaniu do brzegu da艂em mu si臋 samemu wypi膮膰,zdj臋cia nie do艂膮czam bo nie pi臋kne :), chyba 偶e na 偶yczenie... ) To co Kr贸lowa da艂a to za chwil臋 zabra艂a. Cykada zosta艂a w wodzie.....

A rozporz膮dzenie raczej z tych trudnych i dyskusyjnych. Bo mo偶na by, i mam tu na my艣li Maristo , wprowadzi膰 czasowy zakaz np. od 1.10 do 31.04 na przyk艂ad. Ale po tym co tam si臋 odbywa wczesn膮 wiosn膮( czyli rze藕 bia艂orybu...) to w pe艂ni si臋 zgadzam z ca艂kowitym zakazem w臋dkowania. No i dobrze 偶e zakaz obowi膮zuje przez 5lat.

Pozdrowienia

• gregston82 lubi to

#3660 OFFLINE   szczup艂y Krzysiek

szczup艂y Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 post贸w

Napisano 19 listopad 2016 - 19:27

Lepsze by艂oby no kill, chocia偶 tak to 艂atwiej b臋dzie miejskim upilnowa膰.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 3

0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych