Warszawska i podwarszawska Wisła
#381 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2015 - 18:43
- sajdol1, pawello i G_rzegorz lubią to
#382 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2015 - 21:06
@wujek doskonale znam Twoje osiągnięcia w łowieniu ryb i znajomość warszawskiej Wisły . Dlatego mam ogromny szacunek dla Twojej osoby . Byłbym głupcem gdybym na tym polu szedł z Tobą na wojnę.
Nigdzie nie pisałem , że drobnicę namierzam wzrokowo , choć w sprzyjających okolicznościach jest to możliwe . Napisałem żeby szukać tam gdzie jest drobnica , a to różnica. Z tego co wiem to głównie łowisz z " pływadła" . Ja na warszawskiej Wiśle łowię już czterdzieści lat i jeszcze nigdy z łodzi czy innego sprzętu pływającego.Może dlatego mam inne niż Ty doświadczenia , a co za tym idzie podejście do tematu.
Pozdrawiam i życzę "połamania"
W dniu dzisiejszym mój kolega był na żerańskiej Wiśle. , ja niestety tyrałem . Miał kilka brań , zdjął jednego klenia + 30 i jazia 45cm.
Ok, widać źle się zrozumieliśmy . Wiosną klenio-jazie łowię też z brzegu. Również życzę połamania.
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#383 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2015 - 15:01
jakieś sukcesy ktoś odniósł w pierwszy dzień wiosny ?
#384 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2015 - 23:59
Podlaski odcinek Bugu w okolicach Siemiatycz skąpy i rybki się nie pokazały. Dużo było bobrów, kaczek, żurawi (chyba) i innego ustrojstwa, no i ten zachód słońca... Wieczorem przelotki zaczęły przymarzać
#385 ONLINE
Napisano 23 marzec 2015 - 00:35
Podlaski odcinek Bugu w okolicach Siemiatycz skąpy i rybki się nie pokazały. Dużo było bobrów, kaczek, żurawi (chyba) i innego ustrojstwa, no i ten zachód słońca... Wieczorem przelotki zaczęły przymarzać
Chyba Kolego pomyliłeś wątki
#386 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2015 - 12:40
Chyba Kolego pomyliłeś wątki
Nie pomyliłem. Specjalnie tu napisałem w celu "porównania", poza tym chyba nie istnieje wątek o moim kawałku Bugu bo i wędkujących z mojego regionu chyba tu nie za wielu.
#387 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2015 - 12:54
Nie pomyliłem. Specjalnie tu napisałem w celu "porównania", poza tym chyba nie istnieje wątek o moim kawałku Bugu bo i wędkujących z mojego regionu chyba tu nie za wielu.
http://jerkbait.pl/t...4910-rzeka-bug/
- tomi101, kostom63 i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
#388 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 15:25
Byłem dzisiaj na Powiślu że tak się wyrażę. Bez pstryknięcia. Chociaż przy 511 widziałem spławy i drobnica przy wejściu do portu też ożywiona.
Ale spacer we wczesnowiosennym słońcu bezcenny.
Królowa jeszcze śpi. Jakiś królewicz musi ją ożywić
P.S. Na maristo( port czerniakowski) grabież białorybu trwa w najlepsze!!!(dzwoniłem do psr)
#389 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 18:26
P.S. Na maristo( port czerniakowski) grabież białorybu trwa w najlepsze!!!(dzwoniłem do psr)
Nie byłem tam w tym roku ale słyszałem o codziennej rzeźi na jesień było podobnie. To samo Żerański przy ujściu do Zegrza. Słyszałem głos wędkarza "Panie Krąpia i Leszcza z Wisły nie odłowisz.....". Osobiście uważam, że dali by radę
#390 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 19:05
na kanale to jest jakaś masakra na odcinku ujściowym a najgorsze jest to ze większość przyjeżdża takich wędkarzy co wszystko wezmą co się złapie
#391 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 19:42
"Panie Krąpia i Leszcza z Wisły nie odłowisz....." Aha! Bo Wisła to krąp i leszcz! Mam podejżenie graniczące z pewnością że gumofilce mają trudności z odróżnieniem krąpia i małego bolenia.....A w maristo weszło wszystko klonki,certy male bolenie pewnie też i te barany tłuką to na potegę......Może trzeba dzwonić do psr codziennie? Może takie telefony wymuszą częstsze albo jakiekolwiek kontrole. A może po prostu należy wprowadzić zakaz połowu na porcie/tach w Warszawie od 1.01 do 31.03. na przykład. Może to jest rozwiązanie. Powyżej mostu siekierkowskiego jest zakaz połowu od jesieni do połowy marca zdaje się i jest spokój......
- kwibar lubi to
#392 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 20:16
"Panie Krąpia i Leszcza z Wisły nie odłowisz....." Aha! Bo Wisła to krąp i leszcz! Mam podejżenie graniczące z pewnością że gumofilce mają trudności z odróżnieniem krąpia i małego bolenia.....A w maristo weszło wszystko klonki,certy male bolenie pewnie też i te barany tłuką to na potegę......Może trzeba dzwonić do psr codziennie? Może takie telefony wymuszą częstsze albo jakiekolwiek kontrole. A może po prostu należy wprowadzić zakaz połowu na porcie/tach w Warszawie od 1.01 do 31.03. na przykład. Może to jest rozwiązanie. Powyżej mostu siekierkowskiego jest zakaz połowu od jesieni do połowy marca zdaje się i jest spokój......
a może jutro pojedziemy kilkunastoosobowa ekipą z jerkbaita na kontrole siatek obecnych tam wędkarzy ? Oczywiście deklaruje się iż mogę być prowodyrem i je sam osobiście wyciągać
- Mariano Mariano, maicke82 i Mackowski lubią to
#393 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2015 - 20:34
a może jutro pojedziemy kilkunastoosobowa ekipą z jerkbaita na kontrole siatek obecnych tam wędkarzy ? Oczywiście deklaruje się iż mogę być prowodyrem i je sam osobiście wyciągać
Podoba mi się ten pomysł. Kontrola obywatelska:)
#394 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2015 - 18:03
#395 ONLINE
Napisano 28 marzec 2015 - 19:17
Panowie był ktoś dzisiaj na Wisełce?? Jakieś efekty? Ja wybrałem się na krótki rekonesans bez kijka i zaważyłem, że płetwiaści przyjaciele zaczęli się powoli ruszać Jutro chyba wyskoczę z kijem;)
#396 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2015 - 14:39
Ja dzisiaj byłem 3 godzinki ale płetwiastych przyjaciół nie spotkałem
- Filip14 lubi to
#397 ONLINE
Napisano 29 marzec 2015 - 14:52
To podobnie jak Ja. Też 3 godziny bez kontaktu...
#398 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2015 - 15:07
Użytkownik OloPe edytował ten post 29 marzec 2015 - 15:09
#399 ONLINE
Napisano 29 marzec 2015 - 16:16
A już myślałem że coś źle robię ;D
#400 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2015 - 16:32
Użytkownik lukasz_aug edytował ten post 29 marzec 2015 - 16:33
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych