Może jednak napisz. Myślę, że jest tu wielu, co umieją odróżnić bicie piany od dyskusji i chętnie przeczytają.@Fossegrim też byłem dziś na rybach i wiesz co... masz rację. Napisałem jakąś merytoryczną odpowiedź. Skończyłem Rybactwo na Wydziale Ochrony Wód i Rybactwa, ale to i tak nie ma sensu. Skasowalem. Nawet na portalu wędkarskim nie da się dyskutować. Trzeba wyglaszac zaklęcia swojej religii.
Warszawska i podwarszawska Wisła
#8581 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2019 - 22:15
- Pisarz.......ewski Piotr, eRKa i Niusio99 lubią to
#8582 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2019 - 23:24
Tylko zeby to były gówna to by się faktycznie nic nie stało ...do pewnego stopnia, ale to musiałyby być ścieki człowieka z dawnych epok
Znacznie gorsza jest zawartość wszelkiej chemii, bakterii, ale nadmiar gówna też...
Dalej potwierdza się, ze w Polsce władza, ale i większa część społeczenstwa ma tak naprawdę w dupie ochronę środowiska i tak trzeba dobitnie stwierdzić. I półgłówki nie widzą w tym zagrożenia nawet dla samego człowieka.
Tak na prawdę rzeki zatruwane są cały czas , a to tylko przykład czegoś trochę grubszego..
Jak dla trucicieli nie będzie kar, albo będą kary po 500 zł to nigdy się nic nie zmieni.
Kiedyś też szły ścieki z kolektora i Ochrona Środowiska akceptowała ten stan...https://www.youtube....h?v=Xcokk1bc-60
Użytkownik jerzy6 edytował ten post 30 sierpień 2019 - 23:39
- azhek lubi to
#8583 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 08:42
Nie ma wpisów o wypadach bo jakoś nie ciągnie mnie do łapania w tym syfie.Spojrzałem w rejestr i poza jedną łamaną wizytą Zakroczym--Secymin , resztę spędziłem wyłącznie Łomna-Czosnów-Ordona i Gniewniewice-Nowiny-Kępa Śladowska.Poza tym rejonem brak wpisów bo łapałem poza wodami PZW na Bielanach street fishing.Akurat ja jestem bardzo mocno przywiązany do danych okolic.Wczoraj pobiegłem sobie na treningu oblukać kolektor.Stała Straż Policja i blokowała wejście.Poniżej na Burakowie o ile wcześniej chodziło kilka dyżurnych Boleni i oczkowały Klenie obecnie syfiasty ołów.Co do samej awarii jak można było dopuścić i zbudować za tyle kasy rurociąg gdzie rezerwowa rura biegnie w tym samym tunelu co główna-szok.U nas rozmowy i dyskusje a czas leci.W takiej Korei Północnej twórca tego arcydzieła budowlanego jako pierwszy zająłby się naprawą.
- coma lubi to
#8584 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 09:04
Inżynier, młody ambitny ...
Chwat, piosenka nas twoją cześć.
https://youtu.be/xwFRx0_LPoE
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
- MaleX, Mysha, godski i 5 innych osób lubią to
#8585 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 09:21
No i objawił się mój ulubiony typ zawodnika.
Inżynier, młody ambitny ...
Chwat, piosenka nas twoją cześć.
Dobre to to było
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#8586 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 09:24
Nawet fajna piosenka
#8587 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 09:28
Nie wiem czemu , ale czytając niektóre wypowiedzi o polityce i ekologii w kontekście płynącego gówna , przypomniał mi się fragment "Wesela" mistrza Wyspiańskiego.
Ptok ptakowi nie jednaki,
człek człekowi nie dorówna,
dusa dusy zajrzy w oczy,
nie polezie orzeł w gówna
pon jest taki, a ja taki;
jakby przyszło co do czego,
wisz pon, to my tu gotowi,
my som swoi, my som zdrowi.
- Mysha, karuzo27, jacekp29 i 7 innych osób lubią to
#8588 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 13:36
- sacha, Mysha, jerzy6 i 4 innych osób lubią to
#8589 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 14:08
Powiedz mi kto jest według ciebie odpowiedzialny za tą awarię.W cywilizowanym kraju osoby odpowiedzialne za tego typu awarię i jej konsekwencje poniosłyby odpowiedzialność. Tymczasem poszkodowani, czyli obywatele, posłusznie jak to ostatnio najczęściej bywa, skaczą sobie do gardeł, broniąc swoich ulubieńców i atakując zło wcielone. Może to efekt braku wiary w to, że sprawa zostanie uczciwie wyjaśniona, a wygrają tylko partyjne interesy. Jestem pewien, że wszystkich bez wyjątku decydentów guzik obchodzi to, co zasila w tej chwili Wisłę i jak długo taki stan rzeczy potrwa. Liczy się to, by mieć jak najlepszą opinię i to, żeby oponenci mieli jak najgorszą. Pretekst się zawsze znajdzie, a problem...Pewnie pojawi się jakaś nowa sensacja. Dzieci rozpoczną rok szkolny, celebryta skręci nogę na skórce od banana, komuś się uda zrobić wywiad z kelnerką nudystką znad Kisajna, Ania Lewandowska zajdzie w ciążę, Piast Gliwice włączy się w walkę o Neymara, huragan spustoszy Florydę, fryzura prezydenta Trumpa ocaleje. Łudzimy się, że podobnie ja nam, wszystkim zależy na przyrodzie i ochronie środowiska. Jak w wielu kwestiach niestety nie jesteśmy reprezentatywni.
#8590 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 14:30
- czarny1, jacekp29, albercik2 i 3 innych osób lubią to
#8591 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 14:59
Powiedz mi kto jest według ciebie odpowiedzialny za tą awarię.
Dr hab. Stefan Płażek, adwokat, i specjalista od prawa samorządowego:
„ Skoro sieć odprowadzenia ścieków oraz oczyszczalnia jest w gestii samorządu warszawskiego, to kwestia wszelakiej odpowiedzialności jest dosyć jasna”….
„Dlatego dziwi brak maksymalnej aktywności i determinacji stołecznej gminy”.
„Argument, że do 2012 r. było podobnie lub nawet gorzej, nie jest żadnym argumentem”..
https://www.rp.pl/Oc...e-sciekowa.html
btw.
„Oczyszczalnia Czajka w Warszawie uchodzi za jedną z najdroższych oczyszczalni świata. Trwająca w latach 2008 - 2012 inwestycja, która polegała na przebudowie i modernizacji istniejącej już oczyszczalni na Białołęce, pochłonęła blisko 3,7 mld zł.”..
http://niewygodne.in...lnia-Czajka.htm
Minister gospodarki morskiej i żeglugi śródlądowej przekazał PAP ustalenia Wód Polskich w sprawie awarii. Zgodnie z nimi przyczyną było pęknięcie rurociągu na połączeniu stalowej rury preizolowanej otuliną HDPE z plastikową rurą HDPE, czyli kolektorem. Chodzi o miejsce, w którym kolektor styka się ze stalową rurą osłonową.
P
https://wiadomosci.d...yny-awarii.html
Użytkownik border river edytował ten post 31 sierpień 2019 - 15:16
- Maciej W., giaur27, albercik2 i 3 innych osób lubią to
#8592 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 15:28
Bez jaj, awaria, właściwie podwójna awaria po 7 latach i nikt nie jest winny?
To nie było tam generalnego wykonawcy, nikt się nie podpisywał na planach, na odbiorach? Nikt nie był odpowiedzialny za projekt?
Nie wierzę...
- Maciej W., giaur27, albercik2 i 4 innych osób lubią to
#8593 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 15:41
https://wiadomosci.w...19163305236097a
Przyczyna znana , pytanie dlaczego nie wytrzymały łączenia ? Gówniane wykonanie czy materiał ? I czy jedno czy drugie nie ma to nic wspólnego z kimś z ratusza.
#8594 ONLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 16:03
- Włóczykij i pomelo (maciekd) lubią to
#8595 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 16:21
Bez jaj, awaria, właściwie podwójna awaria po 7 latach i nikt nie jest winny?
To nie było tam generalnego wykonawcy, nikt się nie podpisywał na planach, na odbiorach? Nikt nie był odpowiedzialny za projekt?Nie wierzę...
może im Kłaliti siadło
#8596 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 16:24
może im Kłaliti siadło
Albo mieli gów****** to quality 😁
#8597 Guest_DAWIDspinn_*
Napisano 31 sierpień 2019 - 16:46
- Skorio i tomibdg lubią to
#8598 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 16:47
Przyczyna jest jak zawsze ta sama... najważniejsze kryterium przetargu ? Zawsze najniższa cena. Mam to na co dzień, potem pretensje do garbatego że ma proste dzieci. No ale po to przecież przetarg by kupić jak najtaniej. Może czas to zmienić i kupić jak najwydajniej, trwale, z najniższym kosztem eksploatacji. Nikt nie zastanawia się by inwestycja była w przyszłości ekonomiczna tylko mam dziś zapłacić jak najmniej bo oskarżą mnie o korupcję,później gówno się rozlewa i szukamy winnego. Witam w dzisiejszych realiach!
Zdaje się, że było odwrotnie ..., i ktoś jak napisał kolega @korol się pod tym podpisał.
btw.
„Oczyszczalnia Czajka w Warszawie uchodzi za jedną z najdroższych oczyszczalni świata. Trwająca w latach 2008 - 2012 inwestycja, która polegała na przebudowie i modernizacji istniejącej już oczyszczalni na Białołęce, pochłonęła blisko 3,7 mld zł.”..
http://niewygodne.in...lnia-Czajka.htm
- coma lubi to
#8599 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 16:47
#8600 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2019 - 16:49
Wy tu gadu gadu a piękny dzień przeleciał, ja pływam od rana i nawet ryby odpisują
Nie wszyscy Dawid mają czas. Ja dopiero z roboty wróciłem, ale przejadę się pod most Świętokrzyski
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych