Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

"Na ryby" - tu umawiamy się na wyprawy wędkarskie...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
688 odpowiedzi w tym temacie

#321 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano 13 listopad 2019 - 20:00

nie lubię nikogo obrażać ale nikogo w błąd nie wprowadzam .Masz może interes w pisaniu nieprawdy?

Ja Piszę o moich kosztach a twoje mam w nosie .Chcesz to płać ,ja szukam sobie kwater i łowisk sam

Chciałem uprzejmie zauważyć, że w pewnych kwestiach dbałość o szczegóły ma istotne znaczenie. Pisałem już o tym. Jeżeli ktoś podaje, że ma łódź i domek za nnn, to nie jest to samo co łódź z domkiem za nnn wtedy. gdy, kiedy całkowita cena jest podzielona na 3 osoby. Piszę nieprawdę? Zresztą nieważne. Przecież i tak "masz w nosie", "bla, bla, bla", "czytać nie umiem", "tobie nic do tego", "to nasza sprawa". A w ogóle to i tak nie odbierasz. Gdzie tu nieprawda?

• Wojtek B. lubi to

#322 OFFLINE   Olo1970

Olo1970

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Imię:Olo

Napisano 13 listopad 2019 - 20:15

Panowie wyluzujcie. Jedźcie na ryby

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

#323 OFFLINE   jacekp29

jacekp29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1656 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Popławski

Napisano 13 listopad 2019 - 20:24

To moje zestawienie kosztów wyjazdu do Południowej Szwecji we wrześniu b.r. Wyjazd z Opola.Kalkulacja była robiona dla dwóch osób, pobyt w domku dwuosobowym. W obie strony na trasie Świnoujście -Trelleborg i w powrotnej drodze Trelleborg-Sassnitz - kabina ( dwuosobowa ) na promie.Dwie osoby na łódkę. Nie uwzględnia kosztów jedzenia.

1.Paliwo (SUV) spokojna jazda 671,95
2.Prom Świnoujście-Trelleborg (kabina 2 osobowa z oknem) 423,50
3.Prom Trelleborg-Sassnitz (kabina 2 osobowa bez okna) 459,00
4.Ubezpieczenie 174,60
5.Baza wędkarska ( domek dwuosobwy, łódka linder 440 , silnik 4KM, paliwo) 3758,30
6.Licencje 348,00
Razem 5835,35 (Co daje 2917,68 na osobę )

Potrafisz kolego zrobić taką kalkulację? Zakład później.

Trzy koła na osobę bez prowiantu to spokojnie przez biuro ogarniesz. A będziesz miał łodzie alu 5 mb z 20 km Suzuki . Skąd ty bierzesz cenę zakwaterowania .?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
  • Olo1970 lubi to

#324 OFFLINE   spinn76

spinn76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 75 postów
  • LokalizacjaToporzysko
  • Imię:krzysztof
  • Nazwisko:tonder

Napisano 13 listopad 2019 - 20:29

Panowie...te Wasze bla bla bla ,.....jest zaj....ste. Zostawię to bez komentarza. Osobiście nie muszę wyjeżdżać gdziekolwiek by połowić rybki. I jak piszecie że jakieś 3tyś.....to dla mnie chore . Umiesz łowić ryby to i w Polsce je złowisz. Dla mnie to jest chore i tyle.

• Sailfish lubi to

#325 OFFLINE   Sailfish

Sailfish

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1198 postów
  • LokalizacjaTurawa
  • Imię:Cezary

Napisano 13 listopad 2019 - 20:44

Trzy koła na osobę bez prowiantu to spokojnie przez biuro ogarniesz. A będziesz miał łodzie alu 5 mb z 20 km Suzuki . Skąd ty bierzesz cenę zakwaterowania .?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Być może tak. Cena jest również zależna od atrakcyjności miejsca. Nie jest to wygórowana cena jeżeli chodzi o to jezioro Na moim jeziorze silnik 20KM jest bezużyteczny ze względu na rafy.

#326 OFFLINE   Cpt. Lego

Cpt. Lego

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 922 postów
  • LokalizacjaKwidzyn
  • Imię:Marek

Napisano 14 listopad 2019 - 00:06

Ale fajna gówno-burza. No niestety nie wierzę w wypady za 1000 PLN na łeb. Nie ma takiej opcji.

• Sailfish lubi to

#327 OFFLINE   JJack

JJack

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 listopad 2019 - 10:30

Ale fajna gówno-burza. No niestety nie wierzę w wypady za 1000 PLN na łeb. Nie ma takiej opcji.

Ja też nie , ale myślę że średnia to około 2000 zł. Mówię o prawie "all inclusive" czyli opcja z łódkami i silnikami na miejscu :P

#328 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 14 listopad 2019 - 11:25

A ja myślę że jednak można :)
  • Gadget lubi to

#329 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 14 listopad 2019 - 12:19

Pewnie,że można.Bylem w tym roku na początku lipca.Domek ok.100m kwadratowych z dwoma łodziami typu Romana z 5KM.kosztuje 2800zl,pomieści 6 osób.Teraz obiekt przejęło biuro,ale kolega ma dobry układ że Szwedami i dla niego cena się nie zmieniła.Bardzo dobre łowisko sandaczowe.
Można na Novasol znaleźć tanie oferty,ale rzadko z dwoma łodziami.
  • kostom63 lubi to

#330 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 14 listopad 2019 - 12:52

Ja też nie , ale myślę że średnia to około 2000 zł. Mówię o prawie "all inclusive" czyli opcja z łódkami i silnikami na miejscu :P

Mam wykupiony domek na wrzesień 2020 na południu Szwecji z łódką za 1800 zł dwa tygodnie .Prom z Rostocku do Trelleborga w dwie strony 525 zł.

Woda sandaczowa .

Jadę z kumplem .Wyjazd ze Szczecina .koszt paliwa w dwie strony to około 500zł.Licencja to 300 zł na dwie osoby.

Policz proszę po ile wyjdzie na osobę .

Ja nie muszę łowić na znanych i drogich łowiskach z drogą bazą .Te mniej znane też są łowne .Nawet jeżeli pojedziemy w trójkę to koszt przyczepy nie jest

taki wielki a wyjazd rozkłada się wtedy na trzy osoby.

Dwie osoby to razem 3.125 zł ,zostaje jeszcze 8 stów na jedzonko i piwko.

Dziękuję .

#331 OFFLINE   generał1

generał1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów

Napisano 14 listopad 2019 - 14:51

Ktoś chętny w sobotę na brody ?z łodzi

#332 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 14 listopad 2019 - 15:16

A z Radomia może być?

#333 OFFLINE   generał1

generał1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 131 postów

Napisano 14 listopad 2019 - 15:27

Pasuje z Radomia

#334 OFFLINE   wodnytraper

wodnytraper

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów
  • LokalizacjaTrójmiasto
  • Imię:Xxx
  • Nazwisko:podam pozniej

Napisano 14 listopad 2019 - 23:37

Witam Kolegów,

Z Ciekawością przyglądałem się dyskusjom nad kosztami Wyjazdów do Szwecji.

To ja mam konkret, ponieważ z zaplanowanego na przyszły rok wyjazdu wycofała mi się dwójka osób szukam pilnie dwie osoby

zainteresowane wspólnym wyjazdem. Parametry:

1. Duże jezioro przepływowe w Środkowej Szwecji, mieszkamy przy zatoce o długości ok. 14 km

2. Rybostan: B.duże Szczupaki i Okonie, dużo lipienia 40+, trocie jeziorowe, palia arktyczna i być może Sandacze, ale te ostatnie pod znakiem zapytania.

3. Szukam pary z dużą łodzią na przyczepie, druga łódka jest w cenie wynajmu domku

4. Dom nad samą wodą  z własnym pomostem, o powierzni około 100 m2

5. Wyjazd Promem z Gdańska do Nynashamm.

6. Termin wyjazd w piatek 28.08.2020 powrót w niedzielę 06.09.2020

7. Całość organizujemy sami. Wodę znam byłem nad nią w tym roku, wiem co i jak łowić.

8. Transport, jeśli dodatkowa dwójka Kolegów dysponuję dużym autem to nim jedziemy, lub II opcja wynajęcie BUSA.

9. Kalkulacja Kosztów :

1. Domek, Prom z 4 osobową kabiną, przewóz promem auta i łodzi, paliwo na dojazd w obie strony: ok. 5300 pln tj, 1325 zł na osobę

2. Opcja trzeba doliczyć koszt Busa: około 1700pln, czyli Suma kosztów: 7000 pln tj, 1750 na osobę.

Zainteresowanych Zapraszam do kontaktu na Priv.

WT.

• Ubs17 lubi to

#335 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1800 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:P.

Napisano 15 listopad 2019 - 03:35

Czyli koledzy z łodzią finansują łódź wliczoną w domek :)
  • coma, Robert Crocker i S.N. lubią to

#336 OFFLINE   wodnytraper

wodnytraper

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 26 postów
  • LokalizacjaTrójmiasto
  • Imię:Xxx
  • Nazwisko:podam pozniej

Napisano 15 listopad 2019 - 07:11

No tak, zawsze się znajdzie jakiś czepialski, zapomniałem napisać, że nie mam czasu ani ochoty odpowiadać na takie zaczepki.

Jest przygotowana impreza można skorzystać, a Koledze proponuję pojechać samemu w pojedynkę, nie będziesz miał rozterek, że jesteś stratny 100 zł.

Bez Odbioru.

• Robert Crocker i Sailfish lubią to

#337 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 18 listopad 2019 - 09:37

Witam 

Jest moze ktos chétny do Szwecji na jezioro Storsjön. od 19.09.2020 do 03.10.20202 ?

Wyjazd moze byc z niemiec lub Szczecina ,Mogé tez zabrac kogos z woj. oploskiego .

Koszta 

Domek za dwa tygodnie to 2500 zl 

Paliwo w zaleznosci od zuzycia .(a jest co jechac ,w dwie strony to okolo 2500 km)

Prom z kabiná w dwie strony 

#338 OFFLINE   Cpt. Lego

Cpt. Lego

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 922 postów
  • LokalizacjaKwidzyn

Napisano 20 listopad 2019 - 14:04

Mam wykupiony domek na wrzesień 2020 na południu Szwecji z łódką za 1800 zł dwa tygodnie .Prom z Rostocku do Trelleborga w dwie strony 525 zł.

Woda sandaczowa .

Jadę z kumplem .Wyjazd ze Szczecina .koszt paliwa w dwie strony to około 500zł.Licencja to 300 zł na dwie osoby.

Policz proszę po ile wyjdzie na osobę .

Ja nie muszę łowić na znanych i drogich łowiskach z drogą bazą .Te mniej znane też są łowne .Nawet jeżeli pojedziemy w trójkę to koszt przyczepy nie jest

taki wielki a wyjazd rozkłada się wtedy na trzy osoby.

Dwie osoby to razem 3.125 zł ,zostaje jeszcze 8 stów na jedzonko i piwko.

Dziękuję .

Stary, to może na Twojej trasie taki koszt. U mnie prom to 2 koła, paliwo do auta to ok 800 PLN, dochodzi domek i 2 łodzie. Przy 4 osobach na ścisk w aucie. Jeśli osób 6, to prom razy 2, paliwo do auta razy 2 no i domek droższy, i dochodzi kolejna, trzecia łódka. To, ze w Afryce dojrzewają banany, nie znaczy, ze u mnie dojrzeją. 

#339 OFFLINE   Krzysztof

Krzysztof

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 511 postów
  • LokalizacjaNiemcy

Napisano 20 listopad 2019 - 14:20

Stary, to może na Twojej trasie taki koszt. U mnie prom to 2 koła, paliwo do auta to ok 800 PLN, dochodzi domek i 2 łodzie. Przy 4 osobach na ścisk w aucie. Jeśli osób 6, to prom razy 2, paliwo do auta razy 2 no i domek droższy, i dochodzi kolejna, trzecia łódka. To, ze w Afryce dojrzewają banany, nie znaczy, ze u mnie dojrzeją. 

Przecież ja nie mówię ze zawsze wyjazd kosztuje 2 klocki ,ale zawsze jest tańszy niż wyjazd organizowany przez biuro podróży.

Zakończmy już tą licytację .

#340 OFFLINE   Cpt. Lego

Cpt. Lego

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 922 postów
  • LokalizacjaKwidzyn

Napisano 20 listopad 2019 - 15:05

Czyli koledzy z łodzią finansują łódź wliczoną w domek :)

To faktycznie czepialstwo, a spojrzałeś kto finansuje opłatę promową z łodzią? Z dupy takie stwierdzenia.
Inne ceny będą z Trelleborga, a inne z Gdańska. Sam prom jest 3 razy droższy, albo i 4.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych