"Na ryby" - tu umawiamy się na wyprawy wędkarskie...
#101 OFFLINE
Napisano 14 styczeń 2018 - 23:03
#102 OFFLINE
Napisano 23 styczeń 2018 - 18:33
#103 OFFLINE
Napisano 06 luty 2018 - 20:31
Witam,
wybieram się w maju do Szwecji w rejon Blankaholm na 10 dni na szczupaki i okonie. Są w aucie 2 miejsca więc można się pisać.
TERMIN: 27.IV- 6.V
Składka 2200zł zawiera wszystko co potrzebne:
-przejazd,
-prom z kabinami
-miejsce w domku
-łódka + silnik/2os
-składka na jedzenie i paliwo do łódek
-licencje.
Szczegóły na telefon : 793090018"
- wodnytraper lubi to
#104 OFFLINE
Napisano 11 luty 2018 - 22:34
...może ktoś chętny na trolling trociowy w środę Górki Zachodnie? Jak coś proszę na priv
#105 OFFLINE
Napisano 12 luty 2018 - 15:19
...może ktoś chętny na trolling trociowy w środę Górki Zachodnie? Jak coś proszę na priv
... już nieaktualne
#106 OFFLINE
Napisano 18 luty 2018 - 13:18
Witam.
Witam.
Jestem z Głogowa woj.dolnośląskie.Szukam kompana najchętniej z okolic na wyjazd nad j.powidzkie. Cel szczupak metodą spiningową lub troling. Szczegóły na priv.
#107 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2018 - 10:36
- wodnytraper lubi to
#108 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2018 - 12:42
#109 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2018 - 17:59
Cześć od niedawna mieszkam w okolicach Trzebiatowa/Gryfic szukam kogoś otwartego na totalny brak wiedzy jeśli chodzi o zachodniopomorskie wody
#110 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2018 - 13:00
Witam.Planujemy wyjazd na Caspe w Hiszpanii na poczatku marca 19'
Alternatywa dla zimnej wiosennej Szwecji.
Wyprzedzenie jest tak duże ponieważ chcemy zarezerwować całą bazę dla siebie.3 domki 6os.
Przy rezerwacji wszystkich miejsc zyskujemy 4 darmowe łodzie.Bedą wtedy łodki na 2 os bez dopłat.
13 miejsc jest już zajęte:głownie Polacy-wędkarze mieszkający w UK ale też kilka osób z Lubuskiego(wylot z Berlina)
Byłem już kilka razy i można połowić sandacza naprawdę dobrze.20-30szt dziennie powinno być standartem a jeśli się dobrze trafi to lepiej.Dodatkowo w tym okresie możliwość połapania dużych okoni.Wiadomo ,że wszystko zalezy od pogody i temp wody ale powinny być już zgrupowane przed tarłem.Oprócz tego oczywiście można spodziewać sie brania suma w każdej chwili.Nie trzeba zabierać grubych ubrań,rano może być zimno(polar+cienki waterproof styka) ale jak wychodzi słońce jest 15-20st.
Pobyt w bazie FISHINGPLANET u Adama
https://www.facebook...ishingplanetpl/
Koszta:
317e za 7dni pobytu
45e za 2 licencje
10e/os za sprzatanie koncowe
1.5e/so/dzien podatku
Koszta inne:
Przelow/dojazd
Transfer z/na lotnisko 50e/os
8h łowienia z przewodnikiem(150e/2os)
Wyżywienie(opcjonalne,można zamawiac na bieżąco dzien wstecz):
sniadanie(bufet z możliwoscia zabrania prowiantu na łódz) -7e
obiadokolacja -13e
Paliwo wg zużycia
piwo,alkohol,sprzet wedkarski dostepny w bazie wg zużycia indywidualnie
Dojazd:
Głownie samolot Barcelona lub Girona ale jesli ktos chce sie wybrać autem-prosze bardzo
Jak pisałem, jako że chcemy mieć całą bazę dla siebie rezerwacja musi być zrobiona bardzo wczesnie.Mamy 13 osób chetnych (30-50lat),zapłacone zaliczki ale kilka sie wykruszyło jak to zwykle bywa.Więc potrzeba jeszcze 5 osób.
Neijako czuję sie jako organizator odpowiedzialny za ludzi którzy przyjeżdżają wiec osoby kulturalne,umiejące sie zachowac po alkoholu mile widziane.
Wymagana zaliczka 100e jako zabezpieczenie.Płatne do mnie na konto lub bezposrednio do własciciela bazy.Z tego połacane są licencje,które własciciel opłaca i załatwia przez przyjazdem i czakają sobie na Nas na miejscu plus transfer busami z lotniska.
Pozdrawiam
Wojtek
- wodnytraper lubi to
#111 ONLINE
Napisano 02 kwiecień 2018 - 14:29
A dokładny termin, coby koszta przelotu zobaczyć ?
#112 OFFLINE
Napisano 02 kwiecień 2018 - 21:22
02-09/03 Na razie chyba nie da rady sprawdzić lotów.Normalnie jak bukuję z wyprzedzeniem z Berlina/Londynu to ok 100e w 2 strony.
#113 OFFLINE
Napisano 03 kwiecień 2018 - 15:25
317e za 7dni pobytu
45e za 2 licencje
10e/os za sprzatanie koncowe
1.5e/so/dzien podatku
Koszta inne:
Przelow/dojazd
Transfer z/na lotnisko 50e/os
8h łowienia z przewodnikiem(150e/2os)
Pozdrawiam
Wojtek[/quote]
Cześć, 317 euro za domek to na osobę ? Transfer 50 euro w obie strony , prawda ?
Tomek
Użytkownik kostom63 edytował ten post 03 kwiecień 2018 - 15:26
#114 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2018 - 19:18
Witam,tak wszystkie podane koszta sa przeliczone na osobę.Transfer w 2 strony + wyjazd do supermarketu.Cenę transferu musze jeszcze sprawdzic bo wydaje mi sie ze było 50e nie 60e.Sprawdze telefonicznie i podam.Za to doliczałem sprzatanie które jest w cenie
Cytat z ich oferty:
"7 dniowy pobyt w bazie wędkarskiej to kwota 317 euro (wliczając ubezpieczenie wypadkowe na łodzi i sprzątanie końcowe). W cenie pomoc i opieka przewodnika, łódź z silnikiem 15KM wyposażone w echosondę (można pływać bez patentu). Paliwo po stronie klientów (1,5 euro/ 1 litr)
Transfer w dwie strony baza lotnisko to koszt 60 euro od osoby.
Na miejscu można wypożyczyć sprzęt wędkarski przystosowany do każdej metody połowu (trolling, spinning, zasiadka), oraz sprzęt biwakowy (łóżka, śpiwory)
Koszt dodatkowe:
- licencja wędkarska roczna 15 euro
- COTO (zezwolenie narzucone przez miasto Caspe) 30 euro/7 dni
- możliwość wykupienia wyżywienia śniadanie i obiadokolacja (szwedzki stół) w cenie 20 euro/ 1 dzień
Zakwaterowanie w apartamencie 6 osobowym w pokojach 2 osobowych, z dostępem do aneksu kuchennego. Do dyspozycji klientów basen, bar, wędzarnia, internet, polska telewizja satelitarna."
Użytkownik olabo edytował ten post 04 kwiecień 2018 - 19:28
#115 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2018 - 23:09
Raz piszesz , że licencja 45 E za 2 osoby teraz że za jedną
Ten transfer to pewnie taniej by wyszedł wypożyczając samemu samochód na lotnisku
Wypożyczenie sprzętu wędkarskiego w cenie czy dodatkowo płatne?
Ile łódek na te 6 osób ?
Rozumiem ,że domek ma jedną łazienkę , ale kibelek oddzielnie od prysznica ?
Póki co z grubsza licząc wylot z Warszawy ok 600-650 Euro bez wyżywienia , dobrze liczę ?
Tomek
#116 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2018 - 07:06
Witam,patrz wyżej odn licencji-są potrzebne 2 licencje.1 za 15e i 2 za 30e czyli 45e/os
Transfer kosztuje 300e za busa którym może jechac do 8 osób.Podaję cene jednostkową bo w 2 busy i tak sie nie zabierzemy w 18os.
Byliśmy za 1 razem i kortzystaliśmy z wypożyczalni-wiecej już nie bedziemy.Zanim ogarniesz dojazd do wypożyczalni,odbierzesz samochód,wytłumaczysz typowi że nie potrzebujesz 3 dodatkowych ubezpieczen mija godzina.W tym czasie już siedzisz od 30 min w busie ,pijesz piwko,nie płacisz za winiety na autostrade itp,itd.Nie wspominajac o zmeczeniu kierowcy 3h jazdą.
Opcja dobra dla tych któryz chca zwiedzac a nie łowić-czyli nie dla nas
Domek ma osobną lazienke i toaletę.
Wypozyczanie sprzetu osobno.Cennik mozna znalexć na ich stronie która podałem w opisie.
Sugeruję zabrać bagaż sportowy na 2 osoby,wrzucić tam wędki +przynęty ,kołowrotki itp i 1 bagaż na 2 os normalny na ciuchy itp.
Ja wrzucam do sportowego 32kg wszystko,resztę mieszcze w podręcznym.
Łodka (Skylla/speedfish .Yamaha 15HP)standartowo jest na 3os ale jesli zajmiemy cała bazę dostaniemy łodki gratis(1 na 2 os) ,dlatego min zbieram wiecej osób.
Ale bez problemu można łowić we 3 z łódki,sami tak robiliśmy pomimo że było dostępnych czasem wiecej łódek.
Wszystko zależy od tego gdzie biorą i czy trzeba płynąć w slizgu dalej czy biorą pod samym nosem i mozna pływać po 3-ech.
Orientacyjny koszt,bez przelotu i wyżywienia(zaokrąglany w góre):
320e pobyt
50e licencje
50e transfery
10e podatek lokalny
30e paliwo do łódki
-----------------
460e w sumie
Użytkownik olabo edytował ten post 05 kwiecień 2018 - 07:14
- Jar1808 lubi to
#117 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2018 - 10:35
Witam.
Miałem w planach wyjazd w ten weekend na morskie trocie do Rozewia, niestety towarzystwo się rozsypało i zostałem sam. Jestem z Józefowa k. Otwocka może ktoś byłby chętny dołączyć. Sam z uwagi na koszty i brak towarzystwa nie pojadę. Planowałem wyjechać z piątku na sobotę, przenocować gdzieś na miejscu i wracać w niedzielę ok. południa po porannym łowieniu lub ewentualnie w niedzielę dorsze z Władka jeśliby udało się załatwić miejsce na jakimś kutrze.
Pozdrawiam
#118 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2018 - 15:00
320e pobyt
50e licencje
50e transfery
10e podatek lokalny
30e paliwo do łódki
-----------------
460e w sumie[/quote]
Teraz wiem wszystko , jest o czym myśleć mimo bólu jaki to sprawia mam nadzieję uporać się z tym w tydzień. Jeśli miejsc już nie będzie to trudno
Tomek
- olabo lubi to
#119 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2018 - 16:18
320e pobyt
50e licencje
50e transfery
10e podatek lokalny
30e paliwo do łódki
-----------------
460e w sumie[/quote]
Teraz wiem wszystko , jest o czym myśleć mimo bólu jaki to sprawia mam nadzieję uporać się z tym w tydzień. Jeśli miejsc już nie będzie to trudno
Tomek[/quote]
Cześć, poszedł priv
Tomek
#120 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2018 - 17:37
Witam jak by ktoś z kolegów się wybierał na pierwszego maja na Wisłę w okolice Dęblina ,Wieprz i okoliczne starorzecza to proszę o kontakt jestem chętny polecieć w tamte strony na majówkę .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych