#81 OFFLINE
Napisano 14 październik 2022 - 09:21
A może ktoś jeszcze miał takie lub podobne zagwozdki, szukał nie znalazł i się zastanawiał.
Następnym razem jak wpisze w Google czy to jest opłacalny zabieg znajdzie ten post/temat i uzyska odpowiedz na nurtujące go pytanie.
Po co odpisywać jak nie wnosi się nic do tematu?
Nie podoba się to zgłoś i admin niech usunie. Proste.
- Friko lubi to
#82 OFFLINE
Napisano 14 październik 2022 - 18:09
Przerobić spina na casta? Żaden problem.
Czy będą ślady? Da się to zrobić, żeby śladów raczej nie było, ale tylko na nielakierowanym blanku (może być oskrobany).
Koszt? Taki, jak zbudowania nowej wędki plus coś za rozbrojenie starej.
#83 OFFLINE
Napisano 15 październik 2022 - 09:35
#84 OFFLINE
Napisano 15 październik 2022 - 13:05
Ja bym dodał że łatwiej będzie to zrobić w wędce dwu- lub wieloczęściowej, bo odpadnie koniecznośc demontazu przynajmniej części przelotek na szczytówce. Zresztą prawdę mówiąc jest możliwe zrobienie wędki którą można łowić zarówno kołowrotkiem o stałej szpuli jak i multiplikatorem. Sam mam dwie czy trzy takie wędki szczupakowe, zrobione na uchwycie DPS-18 z pierwszą przelotka dwustopkową w rozmiarze #30 gdzie mogę przykręcić i większy multiplikator i kołowrotek o stałej szupuli i da się rzucać i łowić. Ktoś może powiedzieć że bez sensu i w sumie będzie miał rację bo to trochę zgniły kompromis ale czasami, w bardzo określonych warunkach może się przydać.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: TECH
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
||
TECH
Hand made →
Sea-Guide Huxolsg PVD-gunsmoke/goldNapisany przez Rheinangler , 10 lis 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych