To mój pierwszy post na forum - więc witam Was wszystkich serdecznie ! Na imię mam Mariusz mieszkam nad rzeką Ełk woj. warmińsko-mazurskie a że mieszkam troszkę na uboczu gdzie do najbliższego sąsiada mam kilometr ,do rzeki 300m więc to nad rzeką spędzam większość czasu po pracy. Zarejestrowałem się tutaj gdyż poszukiwałem informacji dotyczących łowienia z kajaka/canoe nad którym zastanawiam się od jakiegoś już czasu , na jeziorze z braćmi mamy dwie łódki - drewnianą i plastik , ale ja jakoś wolę rzekę , dlatego też chcę kupić kajak lub canoe.
Oczywiście w tych sprawach jestem laikiem , kajakiem turystycznym pływałem trochę , nie wędkowałem z niego , oczywiście mówię o kajaku starego typu , na tych nowszych'' plastikach'' nie siedziałem jeszcze :rolleyes:Na początku dużo myślałem nad canoe , ale jak dla mnie jednego 4,20 -5m to za dużo , zacząłem więc myśleć nad kajakiem , najlepiej jedynką na chwilę obecną mam wytypowane 3sztuki:
1.turystyczny Aquarius Traper
2.feel free Nomad
3.feel free Moken 10 lite
Rzeka nie ma dużego uciągu , średnia głębokość 1,5m są miejsca płytsze jak i dołki po 3m jest nie uregulowana i mocno zarośnięta , i sporo trudno dostępnych miejscówek z brzegu . Spininguję , łowię na spławik jak i grunt . Na pewno na łódce jest wygodniej , ale na wiosłach tyłem nie jest za wygodnie się przemieszczać , kajak był by szybszy i bardziej mobilniejszy . A więc proszę o jakieś sugestje , i porady , może ktoś łowił z ''turystyka''? itd. Pozdrawiam.