vBartek, bardzo dziękuję. Nie wiem czy ogarnę bo nie jestem za bardzo techniczny. Może poproszę kumpla "złotą rączkę", bo ten zestaw widzę jest bardzo użyteczny. Lubię nagrywać a on daje bardzo dużo możliwości ustawienia kamerki. Jedną kamerką możesz pokazać wiele perspektyw. Świetny patent, gratuluję
Wędkarski kajak
#1081 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 07:31
#1082 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 08:53
Ja od dwóch sezonów używam suchego kombinezonu. Koszt spory ale naprawdę warto. Żaden deszcz, czy wywrotka nie straszne. Zastępuje również kamizelkę ratunkową. Bardzo przydatny przy wodowaniu w trudnych warunkach. Ponadto, przy bardzo niskich temperaturach niezastąpiony ze względów bezpieczeństwa - przy ewentualnej przymusowej kąpieli nie ma ryzyka szybkiego wychłodzenia organizmu. Idealne rozwiązanie na kajak.
Tylko taki kombinezon nie nadaje się chyba na łowienie wiosną czy wczesną jesienią? Będzie za ciepły?
#1083 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 09:02
Szyja czerwona , a na mojej to się nie dopina.😃
Kajak jest bardzo trudny w doborze odzieży z jednej strony cieplo jak się ruszasz a z drugiej zimno jak długo stoisz.
Czesto robię tak , że jak mi zimno po długim postoju odkladam na moment bojkę kotwiczną i robię parę rundek dla rozgrzewki po czy wracam na miejsce kotwiczwnia (listopad , grudzień)
Starcza na jakieś 2 g stania bo odzież kumuluje ciepło.
Najlepiej zakładać coś jak na narty.
Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 21 marzec 2018 - 09:04
#1084 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 09:11
Tylko taki kombinezon nie nadaje się chyba na łowienie wiosną czy wczesną jesienią? Będzie za ciepły?
Wobler, tylko latem. Przy temperaturach ok 12-15 i jeszcze przy wietrze, jest spoko. Nie czujesz aby było za gorąco. Kwestia ubioru pod spodem. Późna jesień, zima wczesna wiosna - naprawdę super. Używam go nie tylko do kajakowania, ale i do łowienia z łódki. Żaden deszcz nie straszny. Czasem nawet dobre ciuchy mi przemakały, a przy tym kombinezonie lux. Wahałem się przed jego kupnem, bo wydawało mi się że będzie niewygodny, ale trafiłem na okazyjną cenę i kupiłem i nie żałuję, wręcz przeciwnie. Gdy ten zużyję, od razu kupię nowy.
#1085 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 11:59
Ciekawe jak takie rozwiązanie na dłuższą metę się sprawdza , w sensie w praktyce podczas wędkowania .
#1086 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 12:07
Według mnie sonarpod trzeba wykorzystać do tego do czego jest przeznaczony ułatwia to montaż echa , a silniczek zakłedać z tyłu.
- mmedenski lubi to
#1087 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 12:27
Na małym silniku można płynąć 5-6 km/h, ale nie chodzi o prędkość bo ta i tak nie jest duża, ale wspomaganie wiosłowania na małym biegu. Jeśli tak ktoś podejdzie do tematu silnika w kajaku, to wystarczy najmniejszy motor 18-20 lbs i aku 50 ah, stosunkowo lekki zestaw pozwalający wspomagać się przez kilka godzin. Kupiłem za duży akumulator 80ah i trochę ciężko😂 Pływam przeważnie 15-20 km i sporo w aku jeszcze zostaje.
Najlepiej zamontować motor z tyłu, są ręce wolne i można porzucać kijkiem.
#1088 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 12:31
Nie jestem tego zwolennikiem.
Według mnie sonarpod trzeba wykorzystać do tego do czego jest przeznaczony ułatwia to montaż echa , a silniczek zakłedać z tyłu.
Dokładnie
#1089 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 12:31
Chodzi o to także , że prostszego rozwiązania chyba nie ma . I znikoma ingerencja w konstrukcję . Fakt , że troche przestrzeni ubędzie i może troche przeszkadzać przy wędkowaniu ale też jakiś tam sposób na zamontowanie silnika jest
#1090 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 12:33
A co do kombinezonu - nie jest jak w saunie. Gumy na początku, szczególnie ta na szyi rzeczywiście wydają się niekomfortowe, ale po paru pływaniach człowiek tak się przyzwyczaja, że nie czuje tego dyskomfortu. Te gumy muszą być - bo dają super szczelność i przez to bezpieczeństwo. Od dwóch lat korzystam z kombinezonu i jestem bardzo zadowolony. Tylko latem w nim nie pływam z oczywistych względów, choć jak chłodniej i wietrznie, a w szczególności jak pada, to wolę w nim niż w jakiś ciuchach przeciwdeszczowych. Kombinezony są drogie, ale jeśli ktoś może wygospodarować na to kwotę, to nie pożałuje. Zresztą jest wiele bardzo pozytywnych opinii ludzi, którzy używają kombinezonów do wędkowania z łódek, a w szczególności w wędkarstwie morskim, gdzie fale wlewają się na pokład. Kontakt z wodą w kajaku jest nieodzowny, od wodowania, poprzez wlewające się na pokład fale, czy zwykły deszcz, co przy niższych temperaturach daje pełny komfort łowienia, nie mówiąc już o bezpieczeństwie. Jako użytkownik takiego kombinezonu przy kajakowaniu mogę go polecić. Nie podaję oczywiście firmy - żeby nie zarzucono mi działań komercyjnych
A te słuchacze na kajak są z takiego materiału jak te nurkowe? Czy jakieś takie bardziej z membraną?
Użytkownik mmedenski edytował ten post 21 marzec 2018 - 12:35
#1091 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 12:39
Chodzi o to także , że prostszego rozwiązania chyba nie ma . I znikoma ingerencja w konstrukcję . Fakt , że troche przestrzeni ubędzie i może troche przeszkadzać przy wędkowaniu ale też jakiś tam sposób na zamontowanie silnika jest
Prościej jest zamontować za plecami na belce aluminiowej, ale cały pic by sterować pedałami i pokrętłem
#1092 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 13:14
Jest zdięcie poglądowe jak zamieścić silnik z tyłu bez żadnej ingeręcji i szbko go zdemontować.
#1093 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 13:51
No dobra CZUPURKI i nie tylko, pochwalcie się jakie długie kije używacie wędkujac z kajaka (spławik i spining). Pewnie to sprawa bardzo indywidualna, ale jestem ciekaw.
Kompletuje sprzęt. Kupiłem w zeszłym roku NUCANOE Frontiera 12. Obecnie go doposażam i przygotowuję do eksploatacji. Dużo rzeczy (pierduł a jestem gadżeciażem) kupiłem w sklepie
www.kajakpeca.hu. Czekam na przesyłke, więc coś więcej o jakości obsługi klienta napiszę za kilka dni.
Temat kajaka wędkarskiego TU obserwuję od kilku lat i cieszę się, że jest nas coraz więcej. Przynajmniej będzie można wymienić się doświadczeniem.
Ktoś rzucił hasło wspólnego spotkania. Super pomysł. Proponuję na początek jezioro w centralnej Polsce, żeby był w miarę sprawiedliwy dojazd. Może jakiś weekend w lipcu na początek. Jestem ze Szczecina i co do miejsca nic nie zaproponuję.
Pozdrawiam
#1094 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 14:13
Aby zapomnieć o tym koszmarnym dniu.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
- Kowalski_P lubi to
#1095 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 15:58
dobra już, cicho nie ma się co ekscytować bo faktycznie ubijemy fajny temat.
Zrzut ekranu 2018-03-07 o 09.59.19.jpg 32,27 KB 27 Ilość pobrań
ciekawe czy ta podróba hobie będzie robić robotę ?
- gulf lubi to
#1096 ONLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 16:03
Wątek posprzątany.
Kolejne 'wycieczki' zakończą się - solidarnymi - ostrzeżeniami.
- vBartek, lukson i Hurrican lubią to
#1097 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 16:09
Kolego a ja ze Stargardu.No dobra CZUPURKI i nie tylko, pochwalcie się jakie długie kije używacie wędkujac z kajaka (spławik i spining). Pewnie to sprawa bardzo indywidualna, ale jestem ciekaw.
Kompletuje sprzęt. Kupiłem w zeszłym roku NUCANOE Frontiera 12. Obecnie go doposażam i przygotowuję do eksploatacji. Dużo rzeczy (pierduł a jestem gadżeciażem) kupiłem w sklepie
www.kajakpeca.hu. Czekam na przesyłke, więc coś więcej o jakości obsługi klienta napiszę za kilka dni.
Temat kajaka wędkarskiego TU obserwuję od kilku lat i cieszę się, że jest nas coraz więcej. Przynajmniej będzie można wymienić się doświadczeniem.
Ktoś rzucił hasło wspólnego spotkania. Super pomysł. Proponuję na początek jezioro w centralnej Polsce, żeby był w miarę sprawiedliwy dojazd. Może jakiś weekend w lipcu na początek. Jestem ze Szczecina i co do miejsca nic nie zaproponuję.
Pozdrawiam
Sezon zaczynam od jeziora Sierakowo koło Wapnicy jak coś zapraszam na wspólne pomachanie wiosłem
- @Brig lubi to
#1098 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 16:17
Cena przyzwoitą ciekawe jak z jakością wykonania.
#1099 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 16:18
Poczekaj jak będą w prom za 1800 można brać.
Sprecyzuje by nie było nie domówień.
Jest to kopia Amerykańskiego Old Town Predator bardzo popularny w stanach w 2015 roku.
Plusy stabilny , dobrze pływa do przodu.
Minusu brak możliwości szybkiego demontażu fotela co bardzo podwyższa wagę przy załadunku , słabo skręca i wypustki na kadłubie uniemożliwiają przewożenie do góry dnem.
Kawał mela.💪
Jakość wykonania średnia.
Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 21 marzec 2018 - 17:05
#1100 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2018 - 16:30
Ja Areczku jestem szczęśliwym posiadaczem Lura 11,5 i nic więcej do szczęścia na chwilę obecną niepotrzebujeLipa dramat.
Poczekaj jak będą w prom za 1800 można brać.
Tak tylko rzuciłem tematem
- @Brig lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych