Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędkarski kajak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2478 odpowiedzi w tym temacie

#1521 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 10 grudzień 2018 - 17:29

A miał już niemiecki przedstawiciel model supernowa, bo na zdjęciach nie widać?

Odpuść sobie te Galaxy, chyba że będziesz pływał po morzu.
Jeśli kasa Cię nie przeraża weź hobbie, jeśli ma być taniej to coś z feelfree. Popytaj u siebie dilera feel free czy sprowadzą big fish, tego co ja mam. Jakość i poręczność pierwsza klasa. Nie kombinuj z chińczykami, mają słabą jakość.

Użytkownik mmedenski edytował ten post 10 grudzień 2018 - 17:30

#1522 OFFLINE   @Brig

@Brig

Przedstawiciel marki KFP Watersports

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Arek

Napisano 10 grudzień 2018 - 17:56

Na morze raczej sìę nie nadaje :-)
nie wiem jak z elementami napędu , ale cena świadczy o materjałach
choć nie w tym przypadku
7000 zł za kajak tej jakości to jakieś przegięcie

c09f56249621f6cfbceb629c6fd69cd7.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 10 grudzień 2018 - 18:23

#1523 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 grudzień 2018 - 18:16

Moj napęd jest po ok.1500 km przebiegu i zalecane jest jego smarowanie przynajmniej raz w roku
pływany na słodkiej i słonej wodzie
No ten nie był przeze mnie od początku smarowany :-)
a pracuje bez zarzutu
wiem trochę suchy :-)
po sezonie pójdzie do spa :-)9a626baf2746678c30b7ce34b2230416.jpg

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 10 grudzień 2018 - 18:37

#1524 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 grudzień 2018 - 18:28

Za to ten w canie 4300 jest bardzo fajną alternatywą
Pisałem do klubów kajakowych z Wietnamu i Włoch ,.występuje tam pod inną nazwą
Bardzo pozytywnie się wypowiadali na jego temat
4000 a 7000 to jest różnica

9b110f8a387fedf89e34f5865f323edc.jpg

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 10 grudzień 2018 - 18:38

#1525 OFFLINE   mmedenski

mmedenski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 10 grudzień 2018 - 19:36

Arek, widziałem filmiki z antypodów, pływają Galaxy po morzu, pewnie inny model. Jakość bardzo słaba. Po co rozważać takie kajaki, przy tej cenie. Jakby kosztował z 2k to byłby spoko, ale nie za 5-7k.

Druga sprawa to napęd, to nie ma sensu. Porównaj jaki robisz ruch nogami przy systemie hobie, a jaki kręcąc na leżąco. Na dłuższą metę to nie ma sensu. Ten napęd chwalą tylko dilerzy tych kajaków. Głośny, niewygodny, niewydajny. Widziałem kilka filmików pokazujących awarie tych napędów, mocowania siadają, za duża siła.
Nie chcę chwalić swojego napedu (dla niektórych silnik w kajaku to profanacja😉) ale silniczek 2 kilo przymocowany na stałe, do tego bateryjka lifepo4 wielkości i wadze pudełka na przynęty dla mnie jest ok. Koszt kilkaset zł a nie kilka tysięcy.

Użytkownik mmedenski edytował ten post 10 grudzień 2018 - 19:47

• @Brig lubi to

#1526 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 grudzień 2018 - 20:58

Nie profanacja sam pływałem Lurem 11 na elektryku i było bardzo fajnie , małe zużycie prądu 

#1527 OFFLINE   Piotrekdk

Piotrekdk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • LokalizacjaDania
  • Imię:Piotr

Napisano 11 grudzień 2018 - 04:20

[quote name="mmedenski" post="2498241" timestamp="1544459347"]

Odpuść sobie te Galaxy, chyba że będziesz pływał po morzu.
Jeśli kasa Cię nie przeraża weź hobbie, jeśli ma być taniej to coś z feelfree. Popytaj u siebie dilera feel free czy sprowadzą big fish, tego co ja mam. Jakość i poręczność pierwsza klasa. Nie kombinuj z chińczykami, mają słabą jakość.[/quote]

Ten kajak będzie pływał tylko po morzu,Feelfree kajak z napędem to się
nie opłaca, ktoś tam pojechał z ceną.
Tak dla info Galaxy kajak to francuska firma ;-)
quote name="Kayak Fishing Poland" post="2498251" timestamp="1544460964"]

Na morze raczej sìę nie nadaje :-)
nie wiem jak z elementami napędu , ale cena świadczy o materjałach
choć nie w tym przypadku
7000 zł za kajak tej jakości to jakieś przegięcie

c09f56249621f6cfbceb629c6fd69cd7.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka[/quote]
Czy do Ciebie nie może dotrzeć że ja piszę o innym modelu kajaka niż Ty cały czas tu pokazujesz i krytykujesz? Inny kajak i inna wersja napędu.To tak jak krytykować wv passata bo golf się psuje. Proszę przestań.

Arek, widziałem filmiki z antypodów, pływają Galaxy po morzu, pewnie inny model. Jakość bardzo słaba. Po co rozważać takie kajaki, przy tej cenie. Jakby kosztował z 2k to byłby spoko, ale nie za 5-7k.

Druga sprawa to napęd, to nie ma sensu. Porównaj jaki robisz ruch nogami przy systemie hobie, a jaki kręcąc na leżąco. Na dłuższą metę to nie ma sensu. Ten napęd chwalą tylko dilerzy tych kajaków. Głośny, niewygodny, niewydajny. Widziałem kilka filmików pokazujących awarie tych napędów, mocowania siadają, za duża siła.
Nie chcę chwalić swojego napedu (dla niektórych silnik w kajaku to profanacja😉) ale silniczek 2 kilo przymocowany na stałe, do tego bateryjka lifepo4 wielkości i wadze pudełka na przynęty dla mnie jest ok. Koszt kilkaset zł a nie kilka tysięcy.

Ja tu nie twierdzę że to jakaś super firma i super produkty ma, ale właśnie ten nowy model bardzo dobrze się zapowiada. Co do ergonomi to proponuję zapytać rowerzystów o tę pozycję przy pedałowaniu. O efektywności to nawet nie ma co dyskutować bo tu by trzeba sztabu naukowców:-) ale jakoś jeszcze nie widziałem statków z płetwami :-)
A ja widziałem kilka filmików z awariam hobie, widzi się co się chce.
Jak bym wiedział że kajak to na pewno to jest to co mi odpowiada na dłuższą metę, to bym brał największy hobie i tyle. Ale tego nie wiem i nie chcę inwestować nie najmniejszej sumy w kajak.Napęd nie jest dla mnie aż tak ważny,bo jeśli stwierdzę że kajak to jest to co chcę to będzie przeróbka na elektryka a jak nie to sprzedaż i kupno łodzi.

Użytkownik Piotrekdk edytował ten post 11 grudzień 2018 - 04:24

#1528 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 grudzień 2018 - 09:14

Pietrekdk to ja proszę ostatni raz nie komentuj moich postów bo ja nie piszę z Tobą tylko z kolegą Mmedenski

Ty wiesz wszystko najlepiej więc kupuj i ciesz się wreszcie życiem

Kajaki Galaxy nie różnią się materiałami z ktorych są zrobione , techniczna róznica między tymi modelami polega na wysokości umieszczenia pedałów

kajak to nie rower

statek to nie kajak

nie możesz pojąć tak prostej rzeczy ?

przy zadaniu sobie odrobiny trudu i umiejętności obserwacji , obydwu tych cech ewidentnie Ci brakuje
spostrzegłbyś na pierwszym reklamowym filmie na Youtube jak w twoim bardzo dobrze zapowiadającym się modelu Galaxy ząbkują pedały :-)

Ty dla mnie to możesz sobie kupić nawet rakietę kosmiczną bo mnie to nie obchodzi

Dotarło ,jaśniej już nie mogę

Ps Przekaż Francuzom, że strasznie kiepski kajak zrobili , lepiej niech wrócą do produkcji perfum :-)

A tak naprawdę to jestem przekonany , że to nie jest produkt europejski bo jest tak marnie wykonany , jeszcze to sprawdzę

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 11 grudzień 2018 - 09:59

#1529 OFFLINE   wisnia1999

wisnia1999

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 30 postów
  • LokalizacjaPabianice
  • Imię:Wojciech
  • Nazwisko:Wiśniewski

Napisano 11 grudzień 2018 - 09:25

Jeżeli chodzi o taki ruch rowerowy to w moim Predator PDL jest on bardzo gładki, nie męczący i generalnie pływa mi się nim rewelacyjnie. Jedynie co zmieniłbym w tym kajaku to trochę więcej przestrzeni za tylnym fotelem. Torba Lura wchodzi ale tylko z dokręconymi z jednej strony uchwytami na wędki. Po za tym jakość kajak REWELACJA. Mam nadzieje Arku ze uda nam się w przyszłym sezonie spotkać abyś sprawdził i popływał.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#1530 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 grudzień 2018 - 09:50

Ja też mam taką nadzieję będziesz mógł porównać i poproszę Ciebie wtedy o napisanie tutaj oceny dwóch napędów

Wykonanie Predatora jest bez zarzutu wręcz medalowe , ale wystająca od dołu śruba nie pozwala na takie użytkowanie jakiego ja oczekuje od jednostki wędkarskiej

Bo to nie kajak , kajak to pływa na wiosłach :-)

to narzędzie do połowu ryb,musi byś szybkie,sprawne, mobilne i muszę mieć wolne ręce

#1531 OFFLINE   wisnia1999

wisnia1999

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 30 postów
  • LokalizacjaPabianice
  • Imię:Wojciech
  • Nazwisko:Wiśniewski

Napisano 11 grudzień 2018 - 10:00

No tak wszystko się zgadza. Jest to jednostka pływająca do połowu ryb. Napęd ten jest tak fajnie zainstalowany ze nie przeszkadza w pływaniu na płytkich wodach ale fakt nie da rady pływać tak płytko jak Hobby. Nie wiem jak w hobby ale tutaj po wodorostach trzeba czasem czyścić jak się w nie wpłynie ale tez nie jest to jakieś uciążliwe. Dodatkowo prędkość max jaka osiągnąłem to w granicach 9-10
Km/h a przy naprawdę ślimaczym ale jednostajnym obracaniu pedałami mam prędkości 3,5 km/h. Jakoś nie wyobrażam sobie aby mieć teraz jakiś kajak bez napędu i steru przy połowie ryb. Nie sprawiło by mi to takiej przyjemności jaka daje mi napęd i wolne ręce.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#1532 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 grudzień 2018 - 10:28

A jednak nie Francuski :-)

Nie klepmy bezmyślnie w klawiaturę , zadajmy sobie choć minimum trudu ( 3 minuty trwało to dochodzenie :-)
1a40e95a739d8894161347d542cb40e4.jpg

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 11 grudzień 2018 - 10:35

#1533 OFFLINE   Hurrican

Hurrican

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 11 grudzień 2018 - 10:47

A ja często lubię powoli, i czasami wyłącznie na wiosłach, pomimo, że w moim mam płetwy:) Wędkowanie to nie tylko szybkość, sprawność, mobilność jednostki, na której się pływa. W pośpiechu można sporo przegapić :)

Nie raz zastanawia mnie ten wyścig technologiczny, którym fascynują się zwykli użytkownicy sprzętu. Te niezliczone ilości łożysk w kołowrotkach, czy wędki wykonane nie wiadomo z czego itd. Ludzie często gubią gdzieś sens wędkarstwa. Do czerpania radości z tego hobby często tak nie wiele potrzeba i jeśli komuś wystarcza zwykłe posiedzenie z bambusem nad wodą to nie ma sensu przekonywać go do tego, że ten bambus się do tego nie nadaje. Może to zbyt jaskrawy przykład, ale z powodzeniem wędkować można różnym sprzętem i na różny sposób. Ja na przykład nie widzę sensu w zbrojenia kajaka w silniki czy to spalinowe, czy elektryczne. Dla mnie kłóci się toz ideą wędkarskiego kajaka. Ale są zwolennicy takich rozwiązań i pewnie z przyjemnością pływają i wędkują z takich kajaków.           

Użytkownik Hurrican edytował ten post 11 grudzień 2018 - 10:48

• Biesan i Rafał S. lubią to

#1534 OFFLINE   Hurrican

Hurrican

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 11 grudzień 2018 - 11:04

A tak poza tym noszę się z zamiarem sprzedaży mojego ProAngler 12. Jeśli byłby ktoś zainteresowany to zapraszam na priv. I żeby nie było, że mi się ten kajak nie sprawdza, nie podoba itp. Uważam, że jest super i chyba na rynku ta marka nie ma sobie równych. Zamierzam wymienić na nowszy model:)

• Tu nie ma ryb. i @Brig lubią to

#1535 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 11 grudzień 2018 - 11:06

Ej Piotrze, weź no mi prostemu kubńskiebu chłopu wyjaśnij jak Ty wiosłujesz z uzbrojonego w echosondy i całą resztę szpeju  PA12   :D :D.

Pro Angler jest super ale wiosłowanie z niego to porażka jakiej świat nie widział, już wole na stojącą jak na supie czy gondoli poodpychać się te pare ,pare naście metrów   :D

Zaletą i przewagą PA jest przede wszystkim napęd i ilość miejsca , są dużo lepsze kajaki do wiosłowania tej marki , Compass , revoluton , outback

Użytkownik Tu nie ma ryb. edytował ten post 11 grudzień 2018 - 11:06

• Hurrican lubi to

#1536 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 grudzień 2018 - 11:13

No właśnie Piotrek każdy lubi co innego nie mam zamiaru cofać się do bambusów bo to dobre w wędkarstwie rekreacyjnym ,a takowego nie uprawiam

Co do szybkość, sprawności i mobilnosci jednostki pływającej,to są to bardzo ważne dla mnie szczegóły ,bez których nie byłoby mowy o profesjonalnym wędkarstwie

No jakoś nie widziałem Cię od momentu gdy zmieniłeś kajak na Hobie byś gdziekolwiek wiosłował :-)
Co w przypadku modelu Pro Angler 12 który posiadasz jest bardzo trudnym zadaniem z uwagi na wystające relingi i któtkie wioslo , które w tym modelu ma przeznaczenie asekuracyjne

Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 11 grudzień 2018 - 11:16

#1537 OFFLINE   Hurrican

Hurrican

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 11 grudzień 2018 - 11:14

Jest (a faktycznie był) jeszcze lure:) Tym kajakiem, jak dla mnie, bardzo fajnie się pływa. ProAnglerem trochę gorzej, ale już tu pisałem, że bardzo lubię się pomęczyć. Dla mnie to swego rodzaju trening i jak ryby nie biorą to mogę pływać "bez sensu":) 

#1538 OFFLINE   Hurrican

Hurrican

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 11 grudzień 2018 - 11:24

Arek nie zmieniłem. Pływałem też lure. Bardzo wygodny, stabilny i można było "przypakować":)   

• Tu nie ma ryb. i @Brig lubią to

#1539 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 11 grudzień 2018 - 11:25

No to podziwiam, lure lepiej się nadaje do tego celu bez dwóch zdań.

Mnie nauczył pokory orkan Ksawery, od tego czasu nawet nie próbuje myśleć o wiosłach. W skrócie wyglądało to tak, ze do brzegu gdzie się wodowaliśmy miałem 300-400m ,oczywiście wiało w twarz . Musiałem stanąć przez tą drogę 3 albo 4 razy na kotwicy i odpocząć.

Trwało to ze 40minut a w tym czasie Arek i Maciek który przyjechał do nas potestować kajaki pływali na około mnie.............tylem :D

Co do silnika to jest mi bliska Twoja teoria, choć musze przyznać ze czasami miło by było odpalić elektryczny i wrócić te pare kilometrów do portu

Użytkownik Tu nie ma ryb. edytował ten post 11 grudzień 2018 - 11:26

#1540 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 grudzień 2018 - 11:31

Nie mylmy pływania treningowego z wędkarstwem sam zamiast iść na siłownię brałem Lura na dach i jechałem na gliniankę , ale to inna sprawa :-)
Tu staramy się znależć najlepsze i najtańsze rozwiązanie, a z tym jest bardzo ciężko

Co do napedu elektrycznego to sam jako posiadacz Lura 11.5 takowy skonstruowałem bo nie było możliwości pokonywania nim większych odległości ze względu na małą wydajność wioseł przy plywalnosci jednostki
  • Hurrican lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych