Szukam śpiochów 4,5 - 5 mm. No chyba że zmarźluch (ja) wytrzyma w 4 mm . Wskazane z dobrymi kaloszami - patrz posty wyżej. Pytanie również o rozmiarówkę np. normalnie noszę 40-41 czyli 27,5-28 cm wkładka. Czy w śpiochach 42/43 wystarczy na grubą skarpetę?
#101 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2022 - 14:52
#102 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2022 - 20:33
Ja używam od 3 miesięcy scierra Helmsdale i spoko, neopren lepszy niż te najtańsze SCR jest rozciągliwy troszkę, nie krępuje tak ruchów.
#103 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2022 - 22:05
Przepraszam, o ile niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Spodniobuty oczywiście.
#104 OFFLINE
Napisano 17 kwiecień 2022 - 07:15
Przepraszam, o ile niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Spodniobuty oczywiście.
Ok, trociuję od początku tego roku, przerobiłem 3 pianki. 2 spodniobuty i 1 śpiochy . Według mnie Scierra Helmsdale . Używałem tylko tej firmy bo mogłem je przymierzyć u mnie w sklepie i były dostępne moje rozmiary 47. Miałem też niższą wersję KENAI które to były z tańszego neoprenu który jest sztywny. Wersja Helmsdale jest z neoprenu SCR, który jest rozciągliwy i o wiele bardziej komfortowy. Mam śpiochy w tej wersji i przy nich zostaję. Moim zdaniem wersję z kaloszami są mniej komfortowe przy chodzeniu za trocie, często wędrówki przez kamienie gdzie kalosze całkowicie się nie sprawdzają a wręcz utrudniają. Tylko dobrej jakości buty do brodzenia . Takie moje zdanie. Jeśli miał bym polecać to Scierra Helmsdale. Takie moje zdanie.
- doktorek lubi to
#105 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2022 - 19:24
Tylko dobrej jakości buty do brodzenia . Takie moje zdanie.
Dobre buty to podstawa. Plus kolce, nawet te najtańsze do opon crossowych, z polskiego portalu aukcyjnego na "A".
#106 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2022 - 20:10
Dobre buty to podstawa. Plus kolce, nawet te najtańsze do opon crossowych, z polskiego portalu aukcyjnego na "A".
Ja mam tossu 2.0 filcowe i po kamieniach latam be problemu. Kolega w spodniobutach z kolosami porażka pływał ostatnio...
- doktorek lubi to
#107 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2022 - 21:22
Ok, trociuję od początku tego roku, przerobiłem 3 pianki. 2 spodniobuty i 1 śpiochy . Według mnie Scierra Helmsdale . Używałem tylko tej firmy bo mogłem je przymierzyć u mnie w sklepie i były dostępne moje rozmiary 47. Miałem też niższą wersję KENAI które to były z tańszego neoprenu który jest sztywny. Wersja Helmsdale jest z neoprenu SCR, który jest rozciągliwy i o wiele bardziej komfortowy. Mam śpiochy w tej wersji i przy nich zostaję. Moim zdaniem wersję z kaloszami są mniej komfortowe przy chodzeniu za trocie, często wędrówki przez kamienie gdzie kalosze całkowicie się nie sprawdzają a wręcz utrudniają. Tylko dobrej jakości buty do brodzenia . Takie moje zdanie. Jeśli miał bym polecać to Scierra Helmsdale. Takie moje zdanie.
Ja niestety marznę w stopy (woda 4-8 st. C), więc śpiochy odpadają, może ze skarpetą o 2 nr większą byłoby ok. ale wówczas buty byłyby już ogromne . Na lato mam oddychacze-śpiochy i jest ok. Po wykrotach, krzaczorach raczej nie łażę
#108 OFFLINE
Napisano 18 kwiecień 2022 - 22:15
Ja niestety marznę w stopy (woda 4-8 st. C), więc śpiochy odpadają, może ze skarpetą o 2 nr większą byłoby ok. ale wówczas buty byłyby już ogromne . Na lato mam oddychacze-śpiochy i jest ok. Po wykrotach, krzaczorach raczej nie łażę
Mam to samo, szybko marznę w stopy, polecają mi wszyscy skarpety z merynosa, spróbuję. Mówiłem oczywiście o śpiochach neoprenowych . Takie posiadam i są super. W tym tygodniu kupuję oddychacze i będę chyba celował w vision.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Śpiochy, spodniobuty i buty MikadoNapisany przez aczarny , 14 sty 2014 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych