Jest dobra promocja:
Miałem te śpiochy Taimen przy dość intensywnym używaniu(1 sezon) szybko ciekną na łączeniu z skarpetą neoprenową ,również kolega ich używa i narzeka na łaczenie z neoprenem ciekną.Wiec nie polecam.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 grudzień 2013 - 18:32
Jest dobra promocja:
Miałem te śpiochy Taimen przy dość intensywnym używaniu(1 sezon) szybko ciekną na łączeniu z skarpetą neoprenową ,również kolega ich używa i narzeka na łaczenie z neoprenem ciekną.Wiec nie polecam.
Napisano 28 grudzień 2013 - 23:19
Polecam Decathlonneopreny 4mm jakość bardzo dobra i reklamacja załatwiana w 5 minut(gwarancja 2 lata)
z oddychających też jest spory wybór
Napisano 05 styczeń 2015 - 18:56
Napisano 05 styczeń 2015 - 21:17
Zależy po jakim czasie, jakim użytkowaniu, w jakiej były cenie. Nic nie jest na wieczność.
Ja lecę na Cabelas od 2003 r i jeszcze dają radę, choć klejone.
Napisano 05 styczeń 2015 - 21:21
Zależy po jakim czasie, jakim użytkowaniu, w jakiej były cenie. Nic nie jest na wieczność.
Ja lecę na Cabelas od 2003 r i jeszcze dają radę, choć klejone.
Napisano 05 styczeń 2015 - 21:25
Napisano 06 styczeń 2015 - 09:49
Napisano 06 styczeń 2015 - 10:28
te mam na miejscu w P-slu do kupienia
ale nie ukrywam ze szukam czegos tanszego poniewaz na nie i tak zwykle gumowe spodniobuty bede chciał zalozyc oczywiscie dwa rozmiary większe
wiec w tym przypadku nie zalezy mi az tak na jakosci tylko na tym zeby byl neopren ktory bedzie dobrze izolowal
pewnie jak tanszych nie znajde to kupie te z Vision -a
Jeśli chcesz w ten sposób używać neoprenów to lepiej kupić używane, nawet cieknące. Z tym, że komfort ruchowy w takim secie będzie słaby.
Jak szukasz czegoś na mrozy to pogadaj z A. Błauciakiem o neoprenach 7mm. Kontakt w necie znajdziesz.
Napisano 06 styczeń 2015 - 14:16
Neopreny Cabelas mozna kupić w USA. Na muchowym komisie FF też od czasu do czasu ktos sprzedaje (np ja ostatnio 300 PLN)?
Napisz swoje wymiary ( waga, wzrost, rozmiar stopy, długość nogawki od pachwiny do podłogi, obwód w klatce piersiowej) to może coś wymyślimy, choć teraz $ drogi.
Napisano 06 styczeń 2015 - 14:19
jak beda spiochy dobre i nie beda ciekly to w gume sie pchal nie bedeJeśli chcesz w ten sposób używać neoprenów to lepiej kupić używane, nawet cieknące. Z tym, że komfort ruchowy w takim secie będzie słaby.
Jak szukasz czegoś na mrozy to pogadaj z A. Błauciakiem o neoprenach 7mm. Kontakt w necie znajdziesz.
Użytkownik tony1983 edytował ten post 06 styczeń 2015 - 14:20
Napisano 06 styczeń 2015 - 15:33
jak beda spiochy dobre i nie beda ciekly to w gume sie pchal nie bede
ale z doswiadczenia wiem ze predzej czy później skarpety sie po przecieraja albo szwy w kroku puszcza to bynajmiej beda sluzyc jako ocieplacz
co do komfortu poruszania sie w takim zestawie to wiem ze szalu nie bedzie
Właśnie zalewam szwy w 3 szt "śpiochów", żeby nie było "tego" w kroku..... przepuszczania.
Jeżeli chodzi o skarpety, to do "ekstremalnych" warunków zawsze lepsze są neopreny z butami termicznymi ( Thinsulate).
http://www.cabelas.c...80;cat103926780
Trafnego wyboru życzę i dobrych jakościowo "spodni".
Napisano 06 styczeń 2015 - 16:23
Napisano 09 styczeń 2015 - 20:23
Napisano 10 styczeń 2015 - 10:28
Jakość , krój , wykonanie , materiały , pochodzenie - wszystko przemawia za Panem Błauciakiem . Cabela's nie handluje niczym innym jak chiński badziew , różnica z Jaksoniem jest tylko jedna , że mozna tam kupić śpioszki w wersji stockingfoot - u nas całkiem niedostępnej , bo genetycznie wolimy odmianę neopren + gumofilce
Napisano 12 styczeń 2015 - 22:59
Tony,sam przerabiałem temat ze spodniobutami,wszystkie popękały na butach lub na łączeniu nogawki z butami,nareszcie trafiłem na Cabelasa mam już czwartą parę śpiochów,jestem z nich zadowolony,wytrzymują 2-3sezony,na lato kupuję 3mm,na wiosnę 5mm,kupuję je w usa,przesyłka trwa około tygodnia,raz tylko zapłaciłem cło i podatek /około 60zl/,zaznaczam że rocznie spędzam na pstrągach około 300godzin.
Napisano 12 styczeń 2015 - 23:03
może i Chińczyk jak wszystko z resztaJakość , krój , wykonanie , materiały , pochodzenie - wszystko przemawia za Panem Błauciakiem . Cabela's nie handluje niczym innym jak chiński badziew , różnica z Jaksoniem jest tylko jedna , że mozna tam kupić śpioszki w wersji stockingfoot - u nas całkiem niedostępnej , bo genetycznie wolimy odmianę neopren + gumofilce
Użytkownik tony1983 edytował ten post 12 styczeń 2015 - 23:04
Napisano 14 styczeń 2015 - 06:01
..męczę Caperlany 4ty sezon i jak na razie przeżyły inne marki, nawet Oceany. Mocny,elastyczny gumiak nie pęka w zagieciach. Polecam.Poszukaj w Decathlonie neoprenków Carpelann
Cena przyzwoita i z jakoscia nie ma tragedi. Duzo lepsze od Cormoranów.
Napisano 14 styczeń 2015 - 10:39
Napisano 14 styczeń 2015 - 12:09
dzieki za radeTony,sprawdziłem dziś karton od Cabelasa,przesyłki były morskie płaciłem za nią 20$,trzy razy u nich kupowałem,przesyłka była w domu w przedziale 10-30 dni,raz zamawiałem kilka różnych rzeczy,rozbili mi to na 3 wysyłki,za kazdą musiałem transport płacić osobno,ale wszystko przysłali,ze wszystkich produktow Cabelasa jestem bardzo zadowolony nawet jeżeli jest na nich metka made in pakistan.Jeżeli zdecydujesz się na kupno śpiochów zwróć uwage na rozmiarówke,np.ich męska M jest większa niż europejska,ja nosze M,ale jak przymierzyłem ich M to była na mnie sporo za duza,musiałem kupić następne i wziąłem największy damski LK,ten jest ok,murzyny są troszke bardziej wypasione.pozdrawiam
Użytkownik tony1983 edytował ten post 17 styczeń 2015 - 09:39
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Śpiochy, spodniobuty i buty MikadoNapisany przez aczarny , 14 sty 2014 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych