Piękna ryba ! Nie tłumacz się Tomku nikomu - nie musisz . PS. mój rekord 92 cm ale waga 15 kg ,20 kg to już bestia .
Użytkownik golsyl edytował ten post 16 kwiecień 2023 - 21:39
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 kwiecień 2023 - 21:38
Piękna ryba ! Nie tłumacz się Tomku nikomu - nie musisz . PS. mój rekord 92 cm ale waga 15 kg ,20 kg to już bestia .
Użytkownik golsyl edytował ten post 16 kwiecień 2023 - 21:39
Napisano 16 kwiecień 2023 - 21:39
Napisano 16 kwiecień 2023 - 21:42
Tomku, zapomniałem dodać gratulacje i ukłony dla 69cio letniej klejonki. Brawo ona!
Napisano 16 kwiecień 2023 - 21:43
Ja wiem gdzie i jak był złowiony. Wiem,że pływa dalej. A kolega niech się wstydzi tego "osobistego sukcesu".
Ciuś ciuś...
Jeśli do mnie pijesz ,to rozwiń myśl - dlaczego miałbym się wstydzić ?
Napisano 16 kwiecień 2023 - 21:48
Tomku, zapomniałem dodać gratulacje i ukłony dla 69cio letniej klejonki. Brawo ona!
Napisano 16 kwiecień 2023 - 21:49
Michał daj spokój. Kolega zmęczony po rybach i mocnych holach lub szykuje się na ryby i lekko spięty jest!
Napisano 16 kwiecień 2023 - 21:51
Napisano 16 kwiecień 2023 - 21:51
Mam nadzieję, że choć te gratulacje przekazane zostaną właścicielowi wędki
Zawiłe są twoje drogi myślowe. Prześpij się, jutro przeanalizuj i już nie tłumacz więcej o co ci chodziło
Napisano 16 kwiecień 2023 - 21:53
Napisano 16 kwiecień 2023 - 22:04
Chapeau bas ! Jakiś czas temu "wyjąłem" lustrzenia dokładnie tej długości na spiningowy zestaw szczupakowy. Za "kapotę" gwoli ścisłości. Holu na muchówce z tippetem 0,14 nie jestem sobie w stanie wyobrazić. Gratuluję umiejętności
Na miękkim parabolicznym kiju ryby inaczej walczą ,nie robią szalonych odjazdów - jakby do końca nie wierzyły iż są na haku .
Napisano 16 kwiecień 2023 - 22:05
Zawiłe są twoje drogi myślowe. Prześpij się, jutro przeanalizuj i już nie tłumacz więcej o co ci chodziło
Napisano 16 kwiecień 2023 - 22:15
Użytkownik Tomek.M edytował ten post 16 kwiecień 2023 - 22:16
Napisano 16 kwiecień 2023 - 22:20
Napisano 16 kwiecień 2023 - 22:30
Piękny przyłów! Jeśli chodzi o mnie to Kubie już pogratulowałem
Sugerujesz ,że Tomek pochwalił się nie swoją rybą ,czy o co chodzi? Bo już 30 postów,a sprawa nie wyjaśniona.
Napisano 17 kwiecień 2023 - 05:17
Piękny przyłów! Jeśli chodzi o mnie to Kubie już pogratulowałem
Nie bardzo wiem jaki cel mają Twoje posty. Nigdzie nie napisałem że to moja wędka i że samo branie było u mnie. Kolega zaciął karpia i owszem, jednak z racji iż jak sam stwierdził nie poradzi sobie z tak dużą rybą, nie ma w tym doświadczenia, od razu oddał mi wędkę i poprosił żebym to ja ją holował, co też uczyniłem. Jest też prośba od niego ( z powodów zawodowych ) o nie wymienianie go w mediach i nie publikowanie wizerunku. Sam mnie poprosił aby wstawić rybę i opisać ten hol, ale bez jego osoby. Znamy się wiele lat i szanujemy. Dla uściślenie, jak tak drążysz, to można powiedzieć, że sukces tej ryby spada na 3 osoby, On zaciął, ja holowałem, a trzeci kolega podebrał, a i bym zapomniał, jeszcze widzowie, których było z kilkadziesiąt osob i wielu z nich nagrywało cały ten hol Nigdy nie pochwaliłem się nie swoją rybą i nigdy nikomu nie zazdroszę. Mam nadzieję że z obserwacji tego holu, kolega dużo wyniósł i następnym razem sam zdecyduje się podjąć walkę do końca, bez mojej pomocy czego mu z całego serca życze. Razem bardzo często, jak tylko czas pozwala chodzimy z muchówkami, i staram się przekazać mu całą swoją wiedzę. Oczywiście jeśli ktoś uzna że łamie tu jakiś regulamin, to prosze o usunięcie zdjęcia i wszystkich wpisów. Tyle w temacie z mojej i jego strony.
Napisano 17 kwiecień 2023 - 05:58
Napisano 17 kwiecień 2023 - 06:33
Tomek,
myślę, że nie musisz się tłumaczyć przed zazdrośnikami.
Gratuluję, na prawdę fajny karp, miałem na spinning dwa ok 82-83 i wiem, co to znaczy. Nie jest łatwo
Większe tylko stacjonarnie, w PL 93, za granica 108.
Ale do rzeczy. Czasem zabieram na ryby dwóch mniej doświadczonych kumpli.
Ze względu na różne kołowrotki (wolny bieg, hamulec z przodu, hamulec z tyłu) po odjeździe zacinam, ustawiam hamulec i oddaje im wędkę do holu.
Jeden holuje, drugi podbiera, ja udzielam wskazówek. Wspólna wyprawa, wspólny sukces. Co tu więcej rozkminiać.
Napisano 17 kwiecień 2023 - 07:22
Napisano 17 kwiecień 2023 - 07:34
Użytkownik minkof edytował ten post 17 kwiecień 2023 - 07:39
Napisano 17 kwiecień 2023 - 07:46
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych