Młodociany spiningista
#1 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2023 - 22:23
#2 OFFLINE
Napisano 24 styczeń 2023 - 22:29
Każdy okręg ma swój regulamin, zacytuj dokładnie.
#3 ONLINE
Napisano 25 styczeń 2023 - 10:06
A gdzie znalazłeś ten przepis?
#4 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2023 - 10:47
Jeśli to woda Pzw to jak najbardziej może łowić na spinning razem z tobą
tutaj jest to wyjaśnione
https://wiadomosciwe...w-ramach/998717
- Alexspin lubi to
#5 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2023 - 12:46
Ja dziś zadzwoniłem do PSR okręg mazowiecki i poinformowano mnie że , może spiningowac ,może nawet łowić na żywca ,trupka że łowiąc na żywca łowi przecież na spławik lub metodę gruntowa .A gdzie znalazłeś ten przepis?
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Użytkownik buszmen edytował ten post 25 styczeń 2023 - 12:55
- Viking lubi to
#6 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2023 - 12:50
Np Okręg mazowiecki zezwala na połówy spining ,żywca,trupka tak poinformowano mnie w psr pultuskKażdy okręg ma swój regulamin, zacytuj dokładnie.
Użytkownik buszmen edytował ten post 25 styczeń 2023 - 12:56
#7 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2023 - 12:59
Ja dziś zadzwoniłem do PSR okręg mazowiecki i poinformowano mnie że , może spiningowac ,może nawet łowić na żywca ,trupka że łowiąc na żywca łowi przecież na spławik lub metodę gruntowa .
#8 ONLINE
Napisano 25 styczeń 2023 - 13:38
Najwyraźniej Panowie z pułtuskiego posterunku nie znają przepisów:
https://www.pzw.org....od_1012020r.pdf
Zapisy p. II.3 do II.8 wyraźnie precyzują, co wolno, a czego nie wolno młodemu wędkarzowi.
Wracając do Twojego pytania, syn może spinningować w Twoim towarzystwie, w ramach Twoich uprawnień i limitów.
- Alexspin lubi to
#9 OFFLINE
Napisano 25 styczeń 2023 - 14:31
Koledzy zle sie w 1 poście określiłem ,chodziło mi o wspólne łowienie metoda spinningowa .Czyli zostaje tylko dać następna daninę bysmy mogli lowic wspolnie a nie jeden sie przyglada jak drugi łowi trochę durny przepis ,a swoją drogą to trochę nie halo by psr wprowadzało w błąd nieznajac przepisów ,
Użytkownik Viking edytował ten post 25 styczeń 2023 - 14:54
- Alexspin lubi to
#10 ONLINE
Napisano 25 styczeń 2023 - 19:56
#11 ONLINE
Napisano 26 styczeń 2023 - 19:56
Dzieje się tak, bo egzamin na kartę wędkarską może zdać mając 14 lat, a mój junior ma 10. Oczywiście wędkowac może pod nadzorem dorosłego.
Proponuję wybrać się do koła i dopłacic te parę groszy.
#12 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2023 - 04:26
Tak juz o tym wiem Dzwoniłem i u mnie taka oplata to 130zl
#13 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2023 - 08:39
Koledzy zle sie w 1 poście określiłem ,chodziło mi o wspólne łowienie metoda spinningowa .Czyli zostaje tylko dać następna daninę bysmy mogli lowic wspolnie a nie jeden sie przyglada jak drugi łowi trochę durny przepis ,a swoją drogą to trochę nie halo by psr wprowadzało w błąd nieznajac przepisów ,
Jeśli nic się nie pozmieniało.
To łowicie razem jednym spinningiem. To znaczy w praktyce syn łowi, a ojciec pomaga, podpowiada gdzie rzucić, podbiera
- Viking lubi to
#14 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2023 - 10:07
Tak juz o tym wiem Dzwoniłem i u mnie taka oplata to 130zl
U mnie w okręgu, członek-uczestnik (do 16 r.ż.) wnosi tylko składkę członkowską ze zniżką 75% ( uchwała 52/IX/2022 ZG PZW z dnia 24 września 2022 ) i tak jest/ powinno być...???
Czyli członkowska ulgowa 38 zł, opłata na z.i o.w. 0 zł. Nie jestem pewny, ale chyba jest też zwolnienie z wpisowego w przypadku uczestnika, tak było w zeszłym roku.
Użytkownik Roseth edytował ten post 27 styczeń 2023 - 10:43
#15 ONLINE
Napisano 27 styczeń 2023 - 10:42
Od bieżącego roku to okręgi ustalają wysokość składek na zagospodarowanie i ochronę wód, a składka członkowska to 25% wartości dla członków uczestników. W każdym okręgu jest inaczej, w jednym jest opłata, w innym nie ma.
#16 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2023 - 13:38
Jeśli nic się nie pozmieniało.
To łowicie razem jednym spinningiem. To znaczy w praktyce syn łowi, a ojciec pomaga, podpowiada gdzie rzucić, podbiera
Bzdura, dziecko łowi swoim spinningiem i Ty jednocześnie łowisz swoim spinningiem, z zastrzeżeniem, że pod Twoją opieką, a więc musisz dziecko mieć w zasięgu wzroku i głosu oraz w ramach Twojego limitu połowów.
#17 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2023 - 16:01
Bzdura, dziecko łowi swoim spinningiem i Ty jednocześnie łowisz swoim spinningiem, z zastrzeżeniem, że pod Twoją opieką, a więc musisz dziecko mieć w zasięgu wzroku i głosu oraz w ramach Twojego limitu połowów.
Zadzwon prosze do psr Siedlce 602 748158 i skarbnik kola 88 pzw wyszkow 602557908 ,zadzwon i pogadaj z nimi moze sie mylą ,ja nie mam argumentów zeby im powiedziec ze wprowadzaja ludzi w blad .
#18 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2023 - 17:09
Nie wprowadzaj w błąd. Nie zrzeszony małolat łowi w twoim limicie i prawach. A Ty możesz na dwa spinningi łowić? I masz odpowiedź.Bzdura, dziecko łowi swoim spinningiem i Ty jednocześnie łowisz swoim spinningiem, z zastrzeżeniem, że pod Twoją opieką, a więc musisz dziecko mieć w zasięgu wzroku i głosu oraz w ramach Twojego limitu połowów.
- Viking lubi to
#19 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2023 - 17:15
Nie wprowadzaj w błąd. Nie zrzeszony małolat łowi w twoim limicie i prawach. A Ty możesz na dwa spinningi łowić? I masz odpowiedź.
Dokladnie tak mi powiedziano w psr i w kole ,kolega Alex w innym watku a tym samym temacie robi ze mnie delikatnie mowiac durnia nie umiejącego czytac ze zrozumieniem ,to wlasnie dla tego zadzwonilem pod wyzej wskazane tel. bo juz zglupialem .
#20 OFFLINE
Napisano 27 styczeń 2023 - 17:18
Nie wprowadzaj w błąd. Nie zrzeszony małolat łowi w twoim limicie i prawach. A Ty możesz na dwa spinningi łowić? I masz odpowiedź.
Ewentualnie młody może łowić na spinning, a ojciec obok na spławik. Jednak młody nie może się oddalać od dorosłego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych