Pisałem o naszych funkcjonariuszach , którzy z mocy ustawy są uprawnieni do przeprowadzania takich kontroli.
jezdze co roku , w sumie czasem 2 razy w roku
2łodki ,..czasem 3 .. 2 auta 6 osób
nasi funkcjonariusze mają głeboko gdzies co wieziesz promem do Szwecji
Szwedzcy funkcjonariusze sprawdzają czy nie jestes pijany i czy nie wieziech uchodźców przy zjeździe z promu w Szwecji
nigdy nikomu nie musiałem przedstawiać jakichś papierów że to moja łodka czy moja przyczepa czy mój silnik - nawet ich nei biore nigdy
nie mam tez zarejestrowanej łodki, pozostałe 3 tez .. i nawet chyba to są takie krypy że trudno by stwierdzić co to za łodź i czy ma jakieś numery
mam po sąsiedzku inna ekipe która tak samo ciągnie łodki do Skandynawii i NIGDY nikt nie chciał papierów a u nich łodki 4,5m i silniki po 20KM
owszem jak jedziesz jako firma i chcesz dokumenty celne to musisz przedstawic papiery faktury itp ale jako osoba prywatna nie
jeżdze 15 lat
ale moze ja mam farta
kiedyś zapomnieliśmy dowodu rejestracyjnego do przyczepki i tez przejechaliśmy do Szwecji
pomyśł czy wjeżdzajac do Nimiec ktoś ci sprawdza łodke na przyczepce albo cokolwiek
najwyzej do bagaznika zajżą jeśli juz ktoś stoi na granicy czy uchodźców nie przewozisz
Użytkownik selk edytował ten post 17 marzec 2023 - 22:54