Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Shimano Stradic FM 2023

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
324 odpowiedzi w tym temacie

#321 OFFLINE   tetsu

tetsu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 133 postów

Napisano wczoraj, 09:48

https://files.fm/u/cv76ufebr4

wyciągniętych około 5 szczupaków, 5 wypadów na ryby.

Czy to standardowa praca nowego stradica? Kręciłem dwuletnią Daiwa LEXA 3000 pożyczonym od kolegi- bezszelestnie i bardziej maślany niż nowy stradic. Poważnie zastanawiam się nad zwrotem (mam jeszcze kilka dni) i zakupem LEXY lub CALDI. Proszę o opinię czy tak kręci każdy stradic?

Teraz pytanie czy też tak kręci na sucho?? Bo nie wiem czy to słychać rolkę czy szum plecionki która wygląda jak 4 splotowa z ali. Stradic FM mają słabe łożyska w rolce i szybko padają.

Użytkownik tetsu edytował ten post wczoraj, 09:53

#322 OFFLINE   Kozik37

Kozik37

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaJózefoslaw
  • Imię:Piotr

Napisano wczoraj, 10:15

Teraz pytanie czy też tak kręci na sucho?? Bo nie wiem czy to słychać rolkę czy szum plecionki która wygląda jak 4 splotowa z ali. Stradic FM mają słabe łożyska w rolce i szybko padają.

plecionka to Dragon Fishmaker ST.8X HPPE Mamoi 0,10mm nówka sztuka

na sucho nie ma aż takiego szumu jak przy prowadzeniu przynęty (na flmie prowadziłęm obrotówkę 4 mepps), ale jednak jest

#323 OFFLINE   Kozik37

Kozik37

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaJózefoslaw
  • Imię:Piotr

Napisano wczoraj, 10:21

Zwrócić używany kołowrotek to raczej będzie Ci ciężko. Możesz go jedynie zareklamować, a potem polecam iść w firmę D

liczyłem ze zrobie zwrot konsumencki- wyczyszcze jezeli bedzie z czego, nie nosi sladow uzytkowania.

rozmawialem ze znajomym mowil, tak zrobił i nie było problemów- macie inne doświadczenia? Obawiam się, że odrzucą reklamacj i nie bede mial juz opcji zwrotu. Reklamacje chcialem w drugiej kolejnosci wykorzystac, jezeli odrzucą zwrot konsumencki

#324 OFFLINE   tetsu

tetsu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 133 postów

Napisano wczoraj, 10:55

Próbuj może się uda a jak nie będziesz miał już wyjścia to sprawdź sobie łożysko w rolce.
  • popper lubi to

#325 OFFLINE   zorroo85

zorroo85

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 54 postów

Napisano wczoraj, 15:36

Stradic FM - pałowany jest chyba jak żaden inny kołowrotek w necie - ja jak na razie nie narzekam - chodzi, kręci, działa - szumów nie zauważyłem - może jakaś partia kiepska wleciała na sprzedaż, mam 3000 i 5000 i jest ok. Planuje dokupić jeszcze 4000 MGH i będzie komplecik.

Użytkownik zorroo85 edytował ten post wczoraj, 15:36

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Bing (1)