Robert kiedy będzie dostępny soft plastic do odlewania gum?
Pracownia Best Rods Center, w skrócie BRC
#561 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2014 - 22:46
#562 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2014 - 23:11
Na ten moment mam plastik od 5 różnych producentów. Chce dobrać najlepszy i najtańszy. Myślę że do miesiąca czasu już wybiorę zwycięzce.
Celuje w plastik ekologiczny bez zawartości Ftalanów. Dlatego tyle testów. Trzymaj kciuki, może się uda. Trzeba myśleć o środowisku. I do tego główki wolframowe, nie tak szkodzące środowisku jak ołów. Chcę po prostu żeby wędkarze mogli wybrać a mamy coraz więcej ekologicznej świadomości.
- mifek, joker, @slider@ i 5 innych osób lubią to
#563 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2014 - 12:45
Na ten moment mam plastik od 5 różnych producentów. Chce dobrać najlepszy i najtańszy. Myślę że do miesiąca czasu już wybiorę zwycięzce.
Celuje w plastik ekologiczny bez zawartości Ftalanów. Dlatego tyle testów. Trzymaj kciuki, może się uda. Trzeba myśleć o środowisku. I do tego główki wolframowe, nie tak szkodzące środowisku jak ołów. Chcę po prostu żeby wędkarze mogli wybrać a mamy coraz więcej ekologicznej świadomości.
Z tym wolframem do końca tak fajnie nie jest
http://www.roik.pl/p...ie-ekologiczne/
#564 OFFLINE
Napisano 17 czerwiec 2014 - 13:44
Cóż, może wymyślą coś innego.
#565 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2014 - 12:38
Alumisol będzie.
#566 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2014 - 12:50
No nie do końca, ale wchodzi nowa wersja Alumisolu i ta bedzie podobno lepsza (bardziej eko).
A przy okazji to nie tak prosto. Unia wymaga na takie rzeczy mase certyfikatów i pozwoleń. Jednak to jest chemia i dużo z tym problemów
Użytkownik robbox4 edytował ten post 18 czerwiec 2014 - 12:53
#567 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2014 - 13:05
No!Ta cała unia to nam była potrzebna jak koszula w tyłku.
- joker, Dienekes i Negra lubią to
#568 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:16
No!Ta cała unia to nam była potrzebna jak koszula w tyłku.
Dla mnie bardzo potrzebna i tylko żal, że 30 lat za późno. Gdyby nie to, to bym zakonczył wojaże na NRD, Czechosłowacji i ZSRR
#569 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:26
Dla mnie bardzo potrzebna i tylko żal, że 30 lat za późno. Gdyby nie to, to bym zakonczył wojaże na NRD, Czechosłowacji i ZSRR
Jak powiedział znany plityk "są plusy dodatnie i plusy ujemne"
#570 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2014 - 17:27
Jak powiedział znany plityk "są plusy dodatnie i plusy ujemne"
Z mojego subiektywnego punktu to większość plusów jest dodatnich, ujemnych prawie nie ma. Z punktu gospodarki, państwa, narodu pewnie i są plusy ujemne, ale mnie one mniej chwilowo interesują
- krzychun i pawello lubią to
#571 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2014 - 09:39
Po wielu testach na warsztacie i w wodzie wybór padł na Plastisol firmy Do-It.
Wybór podyktowany udanymi testami oraz tym że Plastisol do-it jest pozbawiony Ftalanów oraz dostępność jest bezproblemowa.
Do tego dochodzą wszystkie dostępne dodatki takie jak farby, barwniki, brokaty, oraz bardzo ciekawa nowość, zapachy do aromatyzowania gum w kilku różnych rodzajach. W tym dostępna specjalna formuła zapachu produkowana tylko dla Do-It, "Toad Xplode"
plastisol.jpg 34,87 KB 19 Ilość pobrań
Użytkownik robbox4 edytował ten post 22 czerwiec 2014 - 09:39
- joker lubi to
#572 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2014 - 17:57
TR84 Super Chinu-M
Czy ten blank ma moze jakiś zbliżony odpowiednik w wersji krótszej ?
#573 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2014 - 18:00
Po wielu testach na warsztacie i w wodzie wybór padł na Plastisol firmy Do-It.
Wybór podyktowany udanymi testami oraz tym że Plastisol do-it jest pozbawiony Ftalanów oraz dostępność jest bezproblemowa.
Do tego dochodzą wszystkie dostępne dodatki takie jak farby, barwniki, brokaty, oraz bardzo ciekawa nowość, zapachy do aromatyzowania gum w kilku różnych rodzajach. W tym dostępna specjalna formuła zapachu produkowana tylko dla Do-It, "Toad Xplode"
Super to czekam na ofertę.
#574 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2014 - 18:04
TR84 Super Chinu-M
Czy ten blank ma moze jakiś zbliżony odpowiednik w wersji krótszej ?
Niestety nie.
#575 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2014 - 18:06
Super to czekam na ofertę.
Pełna oferta już w lipcu na magazynie. Plastisol, zapachy, Worm Oil, barwniki, i wszystko co potrzebne do odlewania własnych przynęt gumowych.
- jbk lubi to
#576 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2014 - 18:07
Szkoda. 2, 53 na łódkę trochę za dużo
#577 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2014 - 18:14
Szkoda. 2, 53 na łódkę trochę za dużo
To zależy co kto lubi, ale generalnie przyjęło się że tak
#578 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 15:02
Robert a "czopki" jak nie było tak nie ma.Nie wiem czy mi się zdawało ale migło mi kiedyś na giełdzie X-Zoga Taka G66 2kg.Masz coś takiego dostępne?
#579 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 16:10
Robert, nie bedziesz mial tych sprzetow na sklepie gdzies po wakacjach?
Szczegolnie chodzi mi o TVS-KT16
- Maciek_7 lubi to
#580 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2014 - 20:55
Będą na pewno, dostawa w lipcu.
- Maciek_7, Del Toro i juby3004 lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rodbuilding, pracownia
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych