Ale o które blanki pytasz? jak o te 225 cm to jest filmik na YT.
do 120 jest taka g 66 7kg, ale raczej 140 to maks , najlepiej pracuje od 20 do 100g guma, albo z kogutami 30-70g
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 maj 2013 - 13:39
Ale o które blanki pytasz? jak o te 225 cm to jest filmik na YT.
do 120 jest taka g 66 7kg, ale raczej 140 to maks , najlepiej pracuje od 20 do 100g guma, albo z kogutami 30-70g
Napisano 24 maj 2013 - 14:01
pozwolę sobie na wtrącenie... bo mam/miałem
Taka-G 66 7kg na szczupaka bajka, jednak jak dla mnie nie do przynęt +100gr. Natomiast już od ok. 20gr komfort.
Taka-G 75 12kg na dużego szczupaka (a nawet zapiętych dwóch na jedną przynętę ) i dużych przynęt luksus. Rzutowo ciska przynęty od 30/40 do 130/140gr spokojnie. Aha, suma +2m również ogarnia. Ale ważne, kijek do najlżejszych nie będzie należał (chociaż to kwestia uzbrojenia)
Był kiedyś taki gotowieć pod korbę Mastery MA-S80H2 (2,4m do 100gr linka do 30lb) na szczupaka świetny, a i suma ogarnie.
To co ważne... nie ma tu praktycznie żadnego porównania mocy linek do innych blanków. Patrząc na potworne wręcz Batsony czy Lamiglasy od mocy 30-50lb to Xzoga to "okoniowa witeczka". Zupełnie inne blanki. Osobiście nie wyobrażam sobie łowienia szczupaków kijem Batsona czy Lamiego o mocy 30-50lb, natomiast Xzogą jak najbardziej da się.
Generalnie zakres rzutowy jest jak dla mnie wręcz zadziwiający.
Użytkownik pepe_79 edytował ten post 24 maj 2013 - 14:03
Napisano 24 maj 2013 - 14:07
.......
Był kiedyś taki gotowieć pod korbę Mastery MA-S80H2 (2,4m do 100gr linka do 30lb) na szczupaka świetny, a i suma ogarnie.
...
Nie był a jest
Napisano 24 maj 2013 - 14:09
Nie był a jest
No tak, chciałem napisać "miałem kiedyś"
Napisano 24 maj 2013 - 14:14
Przyłączę się do opinii pepe_79. Co prawda mam i używam wyłącznie jeden model - Taka-G 66 do 7 kg, ale "performance" tego kija robi na mnie piorunujące wrażenie.
Mimo deklarowanego dołu c.w. na poziomie 20 gr, już 7 cm gumy na główce 5 gramów lata na odległości rzędu 30 m (a to mój pierwszy sezon z castem!). Im ciężej, tym lepiej, choć nie ukrywam, że najlepiej rzuca mi się jerkami o masie od 30 do 70 gramów. Nie żeby przy 90 gramach były problemy, ale pewniej czuję się poniżej tego zakresu. Jak pisałem, dopiero raczkuję w tym temacie
Co do amortyzacji - nawet pod wymiarowym esoxem kij ugina się już na tyle, że ryba mimo haków bezzadziorowych (tylko 1 grot wbity w czubek pyska) i pełni werwy (brania w odległości kilku metrów ode mnie) nie spada i grzecznie melduje się do odhaczenia
Kij jest niesamowicie lekki, ryby poskramia znakomicie (coś jak Scorpion w Mortal Combat i jego "Get over here!" ), a czuły tak, że przy energicznym kicaniu Kopytem 7 cm czuję w łapie wachlowanie ogonka. I to przy takim dużym c.w. i mocy! Sic!!!
Użytkownik Dienekes edytował ten post 25 maj 2013 - 07:01
Napisano 24 maj 2013 - 14:43
Dla jasności, były dwie wersje 7kg xzogi, opisane do 120g i do 140g.
W tym momencie wystepuje tylko wersja 120g i jest to jak najbardziej poprawne opisanie. 120g to maks komfort to tak jak kolega wyżej opisał.
W wersji blanków Taka G 75 też były dwie wersje opisane jako 15 i 16 kg, teraz została tylko 16kg
Napisano 24 maj 2013 - 22:33
Kij jest niesamowicie lekki, ryby poskramia znakomicie (coś jak Scorpion w Mortal Combat i jego "Get over here!" )
Eee, bez sensu, nie ma radości z holu Mam nadzieję, że "fatali" jednak szczupakom nie robi?
Napisano 25 maj 2013 - 05:38
Panowie .. Słomiany entuzjazm przechodzący w porywach do czystej antyreklamy , nie jest dobrym kierunkiem dla wiedzy ani zdrowej konkurencji . Pamiętajcie więc , że jak dotąd to Woodland się kopiuje , oraz z Woodland wzory zamawia .. a nie odwrotnie
Napisano 25 maj 2013 - 07:00
Eee, bez sensu, nie ma radości z holu Mam nadzieję, że "fatali" jednak szczupakom nie robi?
Oj jest, i to spora. Nawet w przypadku 50taków. To m.in. z tego powodu zdecydowałem się na Xzogę - tj. dałem wiarę BRC i trafiłem w 100%. Trudno by jednak spodziewać się po tak mocnym blanku zbytniej uległości względem małych ryb, nie temu ten kij ma służyć. Co ciekawe, "przyłowione" okonie również nie spadają.
A o fatality nie może być mowy - ja z rybą, to jak z jajkiem się obchodzę, choć holu nie wydłużam
Napisano 26 maj 2013 - 21:23
dlugosc fajna... rzutowo też...
tylko moc...
ciekawe jak to pracuje...
Robert a coś pod ciezkie gumy tak do 120-130g jest cos ciutke delikatniejszego?
(sorry tomm ze sie podpinam)
Mifciu widzę że szukamy tego samego. Kij potrzebny mi będzie do łowienia z ręki i rzucania ciężkimi gumami i wobkami po 100g i więcej.
W zasadzie ideał już miałem w ręce(blank big jig) Ale się pozbyłem i teraz trochę żałuję.
Napisano 26 maj 2013 - 21:32
Napisano 26 maj 2013 - 21:34
Tak jak napisałem wcześniej.
Blank Taka-G 75 12 kg.
Nadaje się na spinning, trolling, waga 146 gramów deklarowane przez producenta.
Moc widać na filmiku.
Drugi krótszy to TAKA-G 66 15 KG. też nadaje się na spina i casta
Podlinkowany filmik z wędką na tym blanku.
W planach na ten rok mamy pokazanie wszystkich blanków Xzoga na filmikach z ugięciem i pracą pod rybą. Zobaczymy co z tego wyjdzie bo czasem plany mijają sie możliwościami.
Napisano 28 maj 2013 - 08:28
Informacja dla zainteresowanych.
Na magazyn wjechała dostawa wszystkich modeli blanków Xzoga. (niestety model Taka G-66 15kg jest już sprzedany do zera nawet i z tej dostawy)
Blanki wysyłamy do piątku maks, potem firma idzie na 2 tygodnie urlopu. Czyli kolejne wysyłki po 16 czerwca.
Napisano 30 maj 2013 - 10:42
UWAGA !!!
Inforumujemy wszystkich klientów że zamówienia w naszym sklepie realizujemy do godziny 15 w dniu 31 maja.
Po tym terminie sklep przyjmuje zamówienia ale z terminem realizacji po 17 czerwca.
Spowodowane to jest przerwą urlopową która trwa właśnie do 17 czerwca.
Za niedogodności przepraszamy.
Wszyscy klienci którzy złożą zamówienia między 1 a 17 czerwca o wartości powyżej 200zł zostaną wynagrodzeni wartościowymi i użytecznymi gratisami w postaci noży lub scyzoryków z Serii Bear Grylls.
Realizacja tych zamówień nastąpi po 17 czerwca. Nie odpowiadamy do 17 czerwca na meile !!!
Z poważaniem
Ekipa Best Rods Center
Użytkownik robbox4 edytował ten post 30 maj 2013 - 13:10
Napisano 30 maj 2013 - 12:38
Hola hola jakie urlopy??? Moja zoga jeszcze nie gotowa!!! No jak to tak? Ja muszę kilka nocy się z kijem przespać i zapoznać. Jestem tradycjonalistą! Nie tak od razu hop-siup. Tak więc czekam...
Napisano 30 maj 2013 - 12:45
zdążysz na sezon
Napisano 30 maj 2013 - 13:08
Ale ja zacząłem w maju heheheheheeheh. No dobra. Poczekam. Mam nadzieje, że będzię się miała pod czym giąć w tym roku. pozdro
Napisano 30 maj 2013 - 13:11
Jedną Ci wyśle w piątek do akceptacji Nie panikuj. W tym roku nie masz szans
Napisano 30 maj 2013 - 13:15
Spokojnie. Ślub, remont, egzamin na uprawnienia.... chyba znowu bezrobocie mnie czeka . Czekam na paciołka. Zapewniam Cię, że zrobię wszystko, by wytestować go w 100%. Mam nową gwardię sumówek. uuuuuuuuuuuu
Napisano 30 maj 2013 - 13:26
Jak ktoś je ma połamac to na 100% ty to zrobisz
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych