Nice To tylko na zdjecia ugiecia jeszcze czekamy
#681 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 18:03
#682 ONLINE
Napisano 22 luty 2016 - 18:05
- Del Toro lubi to
#683 ONLINE
Napisano 22 luty 2016 - 18:34
U偶ytkownik Tomasz eS edytowa艂 ten post 22 luty 2016 - 18:35
- DanekM, Apioo, Del Toro i 3 innych os贸b lubi膮 to
#684 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 18:41
Tomku. Czy ta przelotka jest konieczna? Na ile zmienia si臋 sto偶ek je艣li jej nie ma?
#685 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 18:48
#686 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 18:48
U偶ytkownik filser edytowa艂 ten post 22 luty 2016 - 18:50
#687 ONLINE
Napisano 22 luty 2016 - 18:51
Generalnie dolnik jeszcze mo偶na 艣mia艂o gniesc. Tylko strach przed sufitem mnie powtrzymuje
Co do delfina.... c贸偶 za艂o偶y艂em ko艂owrotek ... majdan sobie i czuje stukanie jakie艣 .... my艣l臋 pewnie 艂膮cze sprawdzam nie jest ok... kurde my艣l臋 pewnie 藕le wkleilem ...
Okaza艂o si臋 ze mam delikatny luz na szpulce i jak majdalem w臋dka to czu膰 by艂o w nadgarstku stukanie
- strary, Apioo, TomekSudety i 3 innych os贸b lubi膮 to
#688 ONLINE
Napisano 22 luty 2016 - 18:51
Zrobi臋 to na rybach .... w domu obawiam si臋 spotkania z sufitem...Cyknij jeszcze z g艂臋bszym ugi臋ciem, chce zobaczy膰 jak blank pracuje w miejscy pierwszych trzech przelotek
A 偶eby tam uruchomi膰 dolnik to ju偶 trzeba du偶ej si艂y ... I je偶eli linka by mi pu艣ci艂a to by艂 by tawel kolejny ...
U偶ytkownik Tomasz eS edytowa艂 ten post 22 luty 2016 - 19:06
- JanuszD i Micha艂. lubi膮 to
#689 ONLINE
Napisano 22 luty 2016 - 18:53
Mo偶e i dziwnie ...jak i sam delfin ... ale nie o wygl膮d tu chodziDziwnie ta Delta wygl膮da.
U偶ytkownik Tomasz eS edytowa艂 ten post 22 luty 2016 - 19:00
- strary, JanuszD i Micha艂. lubi膮 to
#690 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 20:13
#691 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 20:26
B臋dziesz ci膮艂 na wodorostach - o 偶wirku nie wspomn臋 skoro taka czu艂a si臋 wydaje
#692 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 20:28
Tak si臋 przygl膮dam rozmieszczeniu przelotek... nie my艣la艂e艣 aby do艂o偶y膰 jedn膮, dwie wi臋cej na szczyt ? Bo teraz tam pustk膮 wieje...
#693 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 22:25
Bander, on 22 Feb 2016 - 20:28, said:Tak si臋 przygl膮dam rozmieszczeniu przelotek... nie my艣la艂e艣 aby do艂o偶y膰 jedn膮, dwie wi臋cej na szczyt ? Bo teraz tam pustk膮 wieje...
Radku, owszem w opcji jest taka mo偶liwo艣膰, jednak gdyby kij chodzi艂 g艂贸wnie pod woblerami i 偶elastwem. Pustk膮 mo偶e i wieje, jednak szczyt贸wka pod ma艂ym i wi臋kszym obci膮偶eniem nie kl臋ka. Tomek kij widzi g艂贸wnie pod wormy, jigi i takie tam, wi臋c tak jest chyba Ok
Dziwna konstrukcja wi臋c szczyt贸wka musi si臋 w konwencj臋 wpasowa膰
- Bander lubi to
#694 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 22:35
Dziwnie ta Delta wygl膮da.
Masz racj臋, mnie na pocz膮tku te偶 to dra偶ni艂o, bardziej jak uchwyt. A na pocz膮tku uchwyty by艂y hmmmm, delikatnie m贸wi膮c inne
Teraz, a w zasadzie ju偶 od do艣膰 dawna mnie to nie razi, jednak jak patrz臋 na kije zbrojone klasycznie, coraz bardziej wsp贸艂czuj臋 im. Tak, jakby mi kto艣 kaza艂 ca艂y dzie艅, z kowad艂em na plecach, biega膰 w masce p-gaz z za艂o偶on膮 zatyczk膮 na filtrze
- Micha艂. lubi to
#695 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 22:50
Januszu, skoro zosta艂 poruszony ciekawy aspekt spacingu przy Delcie, to mam pytanie nastepuj膮ce. Jest jasne 偶e dwuprzelotkowy "sto偶ek" wymusza uchwyt i zastosowany ko艂owrotek - to bez dw贸ch zda艅. Natomiast je艣li chodzi o pozosta艂e przelotki - czyli trzecia licz膮c od ko艂owrotka i nast臋pne a偶 do szczyt贸wki - to chyba mo偶na rozmie艣ci膰 je 偶e si臋 tak wyra偶臋 "progresywnie" czyli jak w ka偶dej innej w臋dce ? Wydaje mi sie 偶e nie powinno to wp艂ywa膰 np. na w艂a艣ciwo艣ci rzutowe ? Tzn ze rozmieszczaj膮c kolejne przelotki pocz膮wszy od trzeciej mozna si臋 kierowa膰 wy艂膮cznie w艂a艣ciwo艣ciami blanku / k膮tami na przelotkach / "static deflection test" ?
Czy tez jest inaczej ?
- Del Toro i JanuszD lubi膮 to
#696 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 22:59
Obrazowo, obrazowoMasz racj臋, mnie na pocz膮tku te偶 to dra偶ni艂o, bardziej jak uchwyt. A na pocz膮tku uchwyty by艂y hmmmm, delikatnie m贸wi膮c inne
Teraz, a w zasadzie ju偶 od do艣膰 dawna mnie to nie razi, jednak jak patrz臋 na kije zbrojone klasycznie, coraz bardziej wsp贸艂czuj臋 im. Tak, jakby mi kto艣 kaza艂 ca艂y dzie艅, z kowad艂em na plecach, biega膰 w masce p-gaz z za艂o偶on膮 zatyczk膮 na filtrze
- JanuszD lubi to
#697 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 22:59
Januszu, skoro zosta艂 poruszony ciekawy aspekt spacingu przy Delcie, to mam pytanie nastepuj膮ce. Jest jasne 偶e dwuprzelotkowy "sto偶ek" wymusza uchwyt i zastosowany ko艂owrotek - to bez dw贸ch zda艅. Natomiast je艣li chodzi o pozosta艂e przelotki - czyli trzecia licz膮c od ko艂owrotka i nast臋pne a偶 do szczyt贸wki - to chyba mo偶na rozmie艣ci膰 je 偶e si臋 tak wyra偶臋 "progresywnie" czyli jak w ka偶dej innej w臋dce ? Wydaje mi sie 偶e nie powinno to wp艂ywa膰 np. na w艂a艣ciwo艣ci rzutowe ? Tzn ze rozmieszczaj膮c kolejne przelotki pocz膮wszy od trzeciej mozna si臋 kierowa膰 wy艂膮cznie w艂a艣ciwo艣ciami blanku / k膮tami na przelotkach / "static deflection test" ?
Czy tez jest inaczej ?
Tez sie podciagne sie pod to pytanie A moze caly nowy watek dla systemu delta, zreszta juz chyba jest?
#698 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 23:09
Powiem szczerze, 偶e mnie osobi艣cie tez nie przekonuje takie dorabianie teorii. Skoro postawiono na tak szybkie zej艣cie ze sto偶ka w tunel , nie mo偶na u偶y膰 dawno wymy艣lonego na przyk艂ad takiego sposobu
#699 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 23:21
Friko, on 22 Feb 2016 - 22:50, said:Januszu, skoro zosta艂 poruszony ciekawy aspekt spacingu przy Delcie, to mam pytanie nastepuj膮ce. Jest jasne 偶e dwuprzelotkowy "sto偶ek" wymusza uchwyt i zastosowany ko艂owrotek - to bez dw贸ch zda艅. Natomiast je艣li chodzi o pozosta艂e przelotki - czyli trzecia licz膮c od ko艂owrotka i nast臋pne a偶 do szczyt贸wki - to chyba mo偶na rozmie艣ci膰 je 偶e si臋 tak wyra偶臋 "progresywnie" czyli jak w ka偶dej innej w臋dce ? Wydaje mi sie 偶e nie powinno to wp艂ywa膰 np. na w艂a艣ciwo艣ci rzutowe ? Tzn ze rozmieszczaj膮c kolejne przelotki pocz膮wszy od trzeciej mozna si臋 kierowa膰 wy艂膮cznie w艂a艣ciwo艣ciami blanku / k膮tami na przelotkach / "static deflection test" ?
Czy tez jest inaczej ?
Oczywi艣cie, to jasne, 偶e tak mo偶na tak jak "chce" blank, nie zawsze znaczy to progresywnie, tu chyba zgoda? nie ka偶dy blank w艂a艣ciwe k膮ty 艂apie przy progresywnym, w pe艂nym znaczeniu tego s艂owa, rozmieszczeniu przelotek.
Trzy, zawsze minimum trzy przelotki o odpowiedniej wielko艣ci i wa偶niejsze, w艂a艣ciwym od siebie rozstawie, "gasz膮" zupe艂nie link臋. Przynajmniej z moich do艣wiadcze艅 i obserwacji tak wynika. Jest to tym istotniejsze, im bardziej, np. w d艂ugich, mocnych kijach, chcemy na dolniku daleko od siebie rozstawi膰 przelotki. W innym przypadku linka wt贸rnie si臋 rozchwieje.
Guzu, on 22 Feb 2016 - 22:59, said:Obrazowo, obrazowo
Dzi臋kuj臋
Ale trafnie czy nie?
Tez sie podciagne sie pod to pytanie A moze caly nowy watek dla systemu delta, zreszta juz chyba jest?
Nie pami臋tam czy jest stricte o Delcie, na pewno jest o Delfinie
Pawle, nie wiem czy nie by艂o by lepiej zaczeka膰 do publikacji wi臋kszego tekstu o tych zagadnieniach. Obawiam si臋, 偶e wtedy dopiero w膮tpliwo艣ci i pytania b臋d膮 si臋 mno偶y艂y, pewnie wtedy i nowy w膮tek si臋 przyda. Awantury i ca艂a merytoryczna tre艣膰 maj膮 szanse by膰 w jednym miejscu.
Tomek mo偶e nam wybaczy ten ma艂y ba艂agan w Jego w膮tku, w ko艅cu sam zacz膮艂
- Del Toro lubi to
#700 OFFLINE
Napisano 22 luty 2016 - 23:23
U偶ytkownik Guzu edytowa艂 ten post 22 luty 2016 - 23:23
- JanuszD lubi to
R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa w臋dek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|