Buty Ecco : nie kupujcie tego dziadostwa !
Napisano 08 grudzień 2023 - 11:44
Napisano 09 grudzień 2023 - 07:44
Marcin Rafalski, on 07 Dec 2023 - 19:25, said:
Kiedyś miałem podobną sytuację z TNF. Syn załatwił mi gdzieś wklejenie nowej podeszwy vibrama. Używam do tej pory. Poszukaj w necie, pamiętam gdzieś "w górach" to było. Zrobili wysyłkowo i bardzo porządnie. Ostatnio używam też butów Keen. Zacząłem od sandałów. Teraz trekkingi (jako jeden z kilku par różnych firm). Po przejściu ok 1000 km nie widać śladów zużycia. Podeszwy też nie.
P.S.: Moim zdaniem godne uwagi: TNF, Meindl, Mammut. Syn chwali Salomona.. Lowa miałem jedną parę i szybko padły.
Możesz się dowiedzieć gdzie wstawiłeś te podeszwy?
Ecco nawet mi nie odpisuje na emaile odnośnie rozpadających się butów.
Napisano 09 grudzień 2023 - 08:12
No i wychodzi na to, że szewc w nowym wspaniałym świecie, pełnym zajebistych technologii, nie jest śmiesznym przeżytkiem - ale unikatem i zbawcą
- OloPe, Fatso i rybarak lubią to
Napisano 09 grudzień 2023 - 09:39
Sławek Oppeln Bronikowski, on 09 Dec 2023 - 07:12, said:
No i wychodzi na to, że szewc w nowym wspaniałym świecie, pełnym zajebistych technologii, nie jest śmiesznym przeżytkiem - ale unikatem i zbawcą
Dobry szewc jest na wagę złota. Kilka razy naprawiałem buty i podeszwy u takiego dziadka w prowadzącego zakład szewski w Pułtusku. Do niego chodziło się z butami niemożliwymi do naprawy. Podeszwy, które wstawił mi do butów trzymały lepiej, niż oryginalne. Tyle, że on był już starszym człowiekiem w czasach, kiedy ja jeszcze byłem młodszym człowiekiem

- Sławek Oppeln Bronikowski lubi to
Napisano 09 grudzień 2023 - 12:11
inglisz, on 09 Dec 2023 - 06:44, said:
Możesz się dowiedzieć gdzie wstawiłeś te podeszwy?
Ecco nawet mi nie odpisuje na emaile odnośnie rozpadających się butów.
Jak Vibram, wysyłkowo i gdzieś w górach to mógł być Hanzel.
Kiedyś ponoć wymieniali podeszwy również w nieswoich butach, czy teraz dalej to robią, nie wiem. Warto zadzwonić i pogadać, również co do wyboru podeszwy, bo Vibram nie zawsze jest najlepszym wyborem. W ich butach (nie tych samych) chodzę ze 20 lat, nigdy podeszwa się nie kruszyła.
Napisano 09 grudzień 2023 - 13:31
Wysłane z mojego motorola edge 30 neo przy użyciu Tapatalka
Napisano 09 grudzień 2023 - 17:54
Sławek Oppeln Bronikowski, on 09 Dec 2023 - 07:12, said:
To jeszcze trzeba znalezc takiego co to mu sie robic chce/umie/ma materialy. Moje asolo zanioslem juz do kilku "panie tego sie nie da". Producent owszem prowadzi "resole" przy czym nie wyjasnia czy "midsole" czy "outsole" wymienia. Chca 60euro + poczta w obie strony kolejne 80. Buty za 250/200 jak poszukać i szkoda ryzykować bo i nawet z nowa podeszwa kilka lat w szafie i po "ptokach"... co jest szczególnie denerwujące jak tak jak ja chodzi sie glownie w butach roboczych inne uzywajac glownie w weekendy więc "czas sluzby na nogach" takich butow wydaje się strasznie krotki.. nic tylko kupować jakieś tanio hgw co roku...
Napisano 09 grudzień 2023 - 18:09
Noszę klasyczne, szyte buty. To i szewców znam Fleki, podeszwy, obcasy do kowbojek - żaden problem. Nie wiem jak by rzecz się miała z regenaracja tzw obuwia, bo z zasady nie chcą tego sortu nawet na oczy widzieć..
Napisano 09 grudzień 2023 - 18:30
Marcin Rafalski, on 09 Dec 2023 - 15:57, said:
Niestety nie pamiętam. Spytałem mailem syna - czekam na odpowiedź
Prawdopodobnie był to I-szewc. Ale pewności niema. Jest cennik na stronie. tanio nie jest. http://i-szewc.pl/
Edit; Dla leniwych na stronie jest też charakterystyka Ushba
Cennik:
- Wymiana spodów do butów górskich Vibram Ushba – 300 zł
- Wymiana spodów do butów górskich pod raki automatyczne Vibram Clusaz – 400 zł
- Wymiana całego otoku – 140 zł
- Wymiana połowy otoku – 100 zł
- Regeneracja zapiętków w butach trekkingowych – 80-120 zł
- renowacja cholewek (czyszczenie ozonowanie, odswieżenie koloru, impregnacja) – 80-100 zł
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 09 grudzień 2023 - 18:32
Napisano 09 grudzień 2023 - 19:05
Trzeba wydać trochę więcej niż 300-500 zł:
https://www.hanwag.c...::4047761016549
Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik zeralda edytował ten post 09 grudzień 2023 - 19:07
- DeepRunner lubi to
Napisano 09 grudzień 2023 - 19:41
w nich tez masz pianke - to te warstwy brązowa i żółta:(
jak ma być bez pianki popatrz na buty dr martens - oni maja swoja podeszwę (fajna, ale mało trwała) i jej się trzymają... może sam do mich wrócę...
ps, a może jednak nie. miałem dwie pary, obie reklamowałem po 2-3 miesiącach... i chyba nic nie poprawili, miałem identyczne uszkodzenia (tylko mocniejsze) jak te z aukcji: https://allegro.pl/o...-44-14804299328
Użytkownik czarny1 edytował ten post 09 grudzień 2023 - 19:48
- zeralda lubi to
Napisano 09 grudzień 2023 - 20:35
P.S. może to jest pianka ale gwarantuje, że nie taka, która padnie po 6-7 latach.
Użytkownik zeralda edytował ten post 09 grudzień 2023 - 20:37
Napisano 10 grudzień 2023 - 02:19
z ta gwarancja możesz się przejechać - problem dotyczy podobno również takich pianek m.in. w maindlach:( i w tym przypadku faktycznie w razie czego producent ma ofertę wymiany całej podeszwy... oczywiście nie za darmo...
Napisano 10 grudzień 2023 - 11:34
Szewc Poznań. Osiedle Bolesława chrobrego 47 Mogę z czystym sumieniem polecić. Naprawił mi klika par butów różnych kategorii. Opinie w nieci tez nienaganne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych