TARGI EVOLUTION
#61 ONLINE
Napisano wczoraj, 17:53
#62 OFFLINE
Napisano wczoraj, 18:39
Szkoda, że mam w tym czasie zajęty weekend. Chętnie pogadałbym z chłopakami z mahi mahi na temat idiotycznych opisów plecionek
Ja jestem pod wrażeniem parametrów….
https://mahimahisuperior.pl/produkty/
#63 OFFLINE
Napisano wczoraj, 19:08
Ja jestem pod wrażeniem parametrów….
https://mahimahisuperior.pl/produkty/[/quote]
I słusznie, bo wyglądają nieprawdopodobnie
Nie lubię oznaczeń średnicy w mm. Patrząc na podane wytrzymałości odnoszę wrażenie, że mierzyli je ściskając suwmiarką
- psd27 lubi to
#64 ONLINE
Napisano wczoraj, 19:11
... bełkotu marketingowego.
Plecionki w cenie 100-150zł to nie jest oferta skierowana do niedzielnego wędkarza, więc jeśli wychodzi na to, że targetem jest, nazwijmy to, zaawansowany wędkarz, to po co ta cała szopka z oznaczeniami ?
Ps. 0,06mm to jest pomiędzy 0.1 a 0.15 pe. Np. japońska plecionka Nature Boys #0.1 ma 3,5lb. I to pewnie liniowo, a nie na węźle, jak sugeruje opis mahi mahi
Użytkownik Bartek_C edytował ten post wczoraj, 19:13
- psd27 lubi to
#65 OFFLINE
Napisano wczoraj, 19:24
- tofik, OloPe, hm62 i 5 innych osób lubią to
#66 OFFLINE
Napisano wczoraj, 19:32
0,04 czy 0,06 w polskich warunkach to jest ściema, ale załóżmy, że grubości są poprawne. I teraz tak: plecionka 0,06 jest o połowę grubsza w stosunku do 0,04, a różnica w wytrzymałości to tylko 6% więcej niż przy 0,04mm. Też jestem pod wrażeniem...
... bełkotu marketingowego.
Plecionki w cenie 100-150zł to nie jest oferta skierowana do niedzielnego wędkarza, więc jeśli wychodzi na to, że targetem jest, nazwijmy to, zaawansowany wędkarz, to po co ta cała szopka z oznaczeniami ?
Ps. 0,06mm to jest pomiędzy 0.1 a 0.15 pe. Np. japońska plecionka Nature Boys #0.1 ma 3,5lb. I to pewnie liniowo, a nie na węźle, jak sugeruje opis mahi mahi
Plecionka 0,06 nie jest o połowę grubsza od 0,04. Tak by było gdyby to były oznaczenia PE (mniej więcej). Przy średnicach podanych w mm 0,04 ma pole powierzchni przekroju 0,0013 mm^2, a 0,06 ma 0,003 mm^2. Więc wytrzymałość powinna mieć ponad dwukrotnie większą. Jest więc jeszcze bardziej bez sensu.
Edit. Jest oczywiście o połowę grubsza pod względem deklarowanej średnicy, miałem na myśli, że to pole przekroju, czyli "ilość linki w lince" przekłada się liniowo na wytrzymałość.
Użytkownik Dziad Wodny edytował ten post wczoraj, 20:31
#67 OFFLINE
Napisano wczoraj, 23:05
#68 OFFLINE
Napisano wczoraj, 23:10
Te 45 zł boli. Serio? Nie chce to nie idę, ale kilka postów o 45 PLN?
Kilka flaszek taniego wina do przodu.
#69 OFFLINE
Napisano dziś, 02:12
Opiszę swoje doświadczenia z kilku lat wstecz ( uczestniczyłem ) i w tym roku jak czas pozwoli też wezmę udział.
Targi z założenia nazwy odnoszą się do handlowania ale jest kilka warunków które powinni spełnić wystawcy.
1) jeśli wystawca jest na liście a ktoś kupił bilet na 1 lub 2 dzień to powinien obejrzeć ten podmiot i asortyment który wystawia.
Wystawca powienien sprzedać wszystko co ma poza każdym z modeli pokazowych żeby osoba która kupiła bilet i może przyszła właśnie dla niego mogła z nim porozmawiać i obejrzeć na żywo jego towar - wg mnie takie założenie powinno przyświecać organizatorowi
2) wystawcy powini być dysponowani i zainteresowani odwiedzającym. W zeszłych latach często było tak że stoiska nie było bo ktoś sprzedał asortyment lub zabalował dzień wcześniej.
W takiej sytuacji jeśli ktoś zapłacił za bilet ( czyli teoretycznie wszyscy którzy kupili bilet np na drugi dzień ) powinni dostać zwrot kosztów. Hipotetycznie ktoś jedzie 500 km w jedną stronę i nie ma tego wystawca lub tamten nie ma towaru do pokazania.
To tylko moja opinia ale każdy z wystawców powinien być 1 i 2 dnia.
Każdy powinien być dysponowany - jeśli ktoś ma ochotę to balowanie powinno być np w niedzielę wieczorem ( po targach ).
Nie powinno być zezwolenia na picie pod stołem bo to nie wędkarstwo a szerzenie patologii ( nikt z nas nie chcę być kojarzony z wędkarzem pijakiem a widać takowe aytuacje na filmikach z różnorakich rargów wędkarskich ).
Każdy powinien dysponować do końca towarem pokazowym i przekazywać np. wizytówki lub kontakt jeśli ktoś chce kupić ten już nie dostępny na targach towar
- PePe. lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych