Użytkownik Artech edytował ten post 04 październik 2024 - 18:17
Grzyby 2024
#41 OFFLINE
Napisano 04 październik 2024 - 18:16
- slawek_2348, martek, guciolucky i 4 innych osób lubią to
#42 OFFLINE
Napisano 05 październik 2024 - 17:19
- Artech, Paweł Bugajski i guciolucky lubią to
#43 OFFLINE
Napisano 05 październik 2024 - 20:28
- Artech, martek, Piotr Gołąb i 3 innych osób lubią to
#44 ONLINE
Napisano 06 październik 2024 - 12:47
Szmaciaczek, mniam! Zazdroszczę.
#45 ONLINE
Napisano 06 październik 2024 - 14:32
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Artech, Piotr Gołąb, Del Toro i 1 inna osoba lubią to
#46 ONLINE
Napisano 06 październik 2024 - 18:09
Grzyby przyniosłem tydzień temu z lasu, w tygodniu przyniósł sąsiad. Dużo już. Wystarczy.
Dzisiaj pogoda garażowa, ale wysłałem babę do ogrodu po grzyby i zaś robota:
https://zapodaj.net/plik-7NyAUz5ByI
Użytkownik Qh_ edytował ten post 06 październik 2024 - 18:09
- Zybi81 lubi to
#47 OFFLINE
Napisano 06 październik 2024 - 20:44
#48 ONLINE
Napisano 06 październik 2024 - 21:29
A rydze po łemkowsku. Już zrobione. I dla siebie, nie teściowej.
Zybi wywalaj te swoje olszówki z wiadra.
Trzeba by być ślepym żeby krowiaka z rydzem pomylić. Młodą wełniankę może jeszcze, ale też po mocno ciemku.
Ale dzięki za troskę. Podstawowa zasada. Nie oceniaj grzybów na odległość i po zdjęciach. Nie bój, nie jem grzybów których nie znam.
- Artech, malcz i Grzegorz B. lubią to
#49 OFFLINE
Napisano 06 październik 2024 - 21:55
#50 OFFLINE
Napisano 07 październik 2024 - 11:52
U nas na Mazowszu też grzybki ruszyły
Załączone pliki
- malcz i Gad1979 lubią to
#52 OFFLINE
Napisano 07 październik 2024 - 21:07
Niespodzianka z dziś
Załączone pliki
- doktorek, kostom63, Kajtelek2 i 4 innych osób lubią to
#53 OFFLINE
Napisano 08 październik 2024 - 21:22
Wysłane z mojego 2306EPN60G przy użyciu Tapatalka
- Artech, Mirek*, strary i 2 innych osób lubią to
#54 OFFLINE
Napisano 12 październik 2024 - 13:38
Załączone pliki
- trout master lubi to
#55 OFFLINE
Napisano 13 październik 2024 - 06:58
Załączone pliki
- Del Toro lubi to
#56 OFFLINE
Napisano 13 październik 2024 - 19:05
Nie wchodzą mi zdjęcia do postu .
Napisze tak .
Mam 30 l zasuszonych prawdziwków , 5 kg duszonych grzybów zamrożonych .
Obecnie mam zakaz przez żonę przynoszenia grzybów do domu .
Czekam na opieńki .
Będą marynowane na słodko .
- strary, malcz i bartosz311287 lubią to
#57 OFFLINE
Napisano 14 październik 2024 - 14:09
Czekam na opieńki .
Będą marynowane na słodko .
to ja poproszę o przepis,
najlepiej tu w wątku aby każdy kto chce widział
z góry dziękuję
#58 OFFLINE
Napisano 14 październik 2024 - 15:07
Nie wchodzą mi zdjęcia do postu .
Napisze tak .
Mam 30 l zasuszonych prawdziwków , 5 kg duszonych grzybów zamrożonych .
Obecnie mam zakaz przez żonę przynoszenia grzybów do domu .
Czekam na opieńki .
Będą marynowane na słodko .
Daj przepis, inne grzyby robiłeś czy tylko opieńki?
#59 OFFLINE
Napisano 14 październik 2024 - 22:13
Do zwykłej zalewy z octu dodajecie więcej niż normalnie cukru to wszystko .
Każdy człowiek odczuwa inaczej smak .
Ja ze względu na moją dolegliwość nie toleruje kwaśnych potraw .
Tak samo robię z żoną ogórki korniszony ,synek ich nie rusza ..
Po prostu cukier po uważaniu .jak ktoś lubi to chrzanu kawałek , listek laurowy , cebulki dużo , dużo .
Kiedyś do słoika 0,5 l dodawaliśmy łyżeczkę oleju ale jakoś to nie poszło ze smakiem .
Wiem każdy robi ją po swojemu i tu jest problem .
Innych grzybów nie marynuje bo nikt w domu ich nie lubi .
Najwięcej suszymy do pierogów z kapustą i rosołków z pęczakiem lub kluskami .
Robi żona duszone wtedy wszystkie grzyby zbieram miks jadalnych grzybów porcjuje pakuje w próżniówce i do zamrażarki .
Zimą jak znalazł .
#60 OFFLINE
Napisano 15 październik 2024 - 19:00
Mogę już wstawić kilka zaległych zdjęć z grzybami .
Te ostatnie zdjęcie to prawdziwki rosnące w moim lesie
Załączone pliki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych