Szkoda słów
Cierniczek miodzio.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 styczeń 2014 - 21:36
Szkoda słów
Cierniczek miodzio.
Napisano 12 styczeń 2014 - 17:39
Dzięki Panowie. To moje pierwsze podejście do Ciernika. Tak jak napisał Robert, bez bajerów, płetewek itp... klasycznie, ale też mi się widzi ta kolorystyka. Zobaczymy czy rybkom również. A tu jeszcze jedna sierotka, o której zapomniałem wczoraj. Pstrąga dawno nie było, a zatem:
Robią się teraz kleniowe bączki, elfy i reszta pstrągówek. Zeby nie było tak różowo płetwale nie chcą byc takie jakie ja chcę , ale się nie poddaję...
Napisano 12 styczeń 2014 - 18:18
I to jest hand made.
Napisano 12 styczeń 2014 - 21:23
Pani ciernik mimo że zgubiła kolce, to i tak wystawiam znak jakości (ciernikowatości).
A czy się kropkom spodoba, to nie bój się, dam znać...
To juz mój 5 ciernik w pudełku bedzie, juppi.
Napisano 14 styczeń 2014 - 22:32
Tylu już się wypowiadało (napisało) o Twoich cudeńkach, że ja nie mam już jak tego pochwalić.
Są po prostu zajefajne.
A taki cierniczek to na jaką głębokość schodzi?
Napisano 15 styczeń 2014 - 08:20
Cieszę się, że sie podobają. Co do ciernika, ustawiałem go ostatnio w płytkim ciurku, nie jest to jakiś super-nurek ale powinien dać rade na rzeczkach z 1-1,5 m dołkami. Trzeba będzie poczekać do lutego, choć jest na bazie kształtu wobka, który powinien się lepiej sprawdzać w cieplejszych miesiącach.
Napisano 15 styczeń 2014 - 08:47
Będę chciał z czasem kilka zamówić, ale z myślą pod okonia.
Lubię agresywną pracę .
Chciał bym je przetestować na Biebrzy i Narwi.
Będę śledził wątek.
Owocnej pracy
Napisano 15 styczeń 2014 - 19:51
Fajnie , bardzo fajnie.
Paweł można u Ciebie troszku ochotek zamówić ?
Napisano 15 styczeń 2014 - 21:35
Ta wisienka zrobi robotę ale dopiero w kwietniu
Napisano 16 styczeń 2014 - 13:13
Super malowanie
Napisano 16 styczeń 2014 - 17:42
Powalające malowanie coś pięknego. Pawle jeśli można zapytac to z czego robisz płetwy ? odlewasz z żywicy czy jakiś specjalny materiał. Jeśli jest to twoja tajemnica to uznaj to pytanie za retoryczne.
Napisano 16 styczeń 2014 - 21:57
Bardzo dziękuję. Opinie forumowiczów zawsze mnie motywują do dalszej zabawy, a niektóre działają niczym gwiazdka michelin na szefów kuchni
Pawle jeśli można zapytac to z czego robisz płetwy ? odlewasz z żywicy czy jakiś specjalny materiał. Jeśli jest to twoja tajemnica to uznaj to pytanie za retoryczne.
To był mój debiut z płetwami, i pewnie można wymyślic cos sprytniejszego, ale te są po prostu z cieniutkiego poliwęglanu, pozdrawiam
Napisano 16 styczeń 2014 - 22:00
Nie wiem jak to sie stalo ze dopiero teraz zauwazylem tego ciernika no bomba poprostu zreszta wszystkie sa na najwyzszym levelu jak zawsze
Napisano 17 styczeń 2014 - 15:04
Jeśli nie tajemnica to napisz z jakiej grubości poliwęglanu masz wycięte stery. Czy są wycinane na ploterze ?
Napisano 17 styczeń 2014 - 17:58
Żadna tajemnica Do pstrągówek 1-1,5 mm, mikruski - 0,75mm, wycinane na ploterze przez forumowego speca - Konrada
Napisano 19 styczeń 2014 - 15:06
Chyba skrzyneczka zapchana.
Napisano 19 styczeń 2014 - 18:24
Dzięki Kuba, faktycznie było przytkane, posprzątane już więc można pisac jakby co, a tym czasem parę nowości.
Korpus konstrukcji K.S. Lurebaits dostał ode mnie ster i trochę ciapek. Zdjęcia, niestety, takie jak i pogoda...
No i kolejna wariacja w temacie ciernika, tym razem samczyk 3,7 cm:
próbki nowych sposobów malowania na nowym, pływającym, kleniowo-jaziowym maluszku 2,5 cm:
Mały okonek 2,7 cm, pływający i bardzo obiecujący:
I kolejne eksperymenty na pstrągówce, malowane czym się da, nawet palcami wobek ma delikatną zielonkawo-perłową poświatę, trochę nawet widac, a w ogóle to jest jaśniejszy:
byle do wiosny...
Użytkownik nowwwak edytował ten post 19 styczeń 2014 - 18:37
Napisano 19 styczeń 2014 - 19:17
Znowu dobra robota,ładniutkie stwory
Użytkownik bobesku edytował ten post 19 styczeń 2014 - 19:18
Napisano 19 styczeń 2014 - 19:33
Lubiłbym takie mieć
Napisano 19 styczeń 2014 - 20:42
Ciernik, ciernik, ciernik!
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych