Tak, limitowana. Nie cieszyła się zainteresowaniem. Są jeszcze u twórcy nie dokończone. Była też wersja z nóżkami.
[Artykuł] Mrówki na Podlasiu
#41 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2024 - 17:28
#42 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2024 - 20:29
Tradycyjnie Slawku wetne sie w watek to byly czasy kiedy ludzie chloneli wszystko co zagramaniczne przegladajac katalogi i ogladajac te cacka na wystylizowanych zdjeciach oczami wyobrazni widzieli ryby jakie te cuda zlowia , a z tym bylo roznie .Nie dalo sie tego kupic bo nie bylo gdzie przynajmniej w malych lokalnych sklepach moze warszawiacy badz mieszkancy duzych miast nie mieli z tym problemu oprocz tego ze kosztowalo to krocie jak na tamte czasy i nasze dochody . Polacy sa strasznie kreatywnym narodem i co jak nie kupie to se zrobie i bede mial a czy na to polowie to juz szczegol ale mam . Wiele takich przynet eksperymentalnych powstalo ludzie tez nie potrafili nimi lowic nie bylo internetu i poprawnie poprowadzic przynete umial tylko tworca .Dlatego wiele takich perelek jak te Storka pozostaly w fazie eksperymentalnej widzialem te z odnozami o ile pamietam wykonane z gumy .Temat poswiecony mrowkom z Podlasia ktorych niewatpliwie pierwowzorem byly woblery Yozuri czy jak dobrze pamietam wobleromuchy balzera nie trzeba tez zapominac ze w tamtych czasach powstawaly tez polskie imitacje rakow , zabek z ruchomymi odnuzami i nieruchomymi , a teraz sa tylko gumowe . Wejde ci na ambicje idzie zima proponuje ci zalozenie watku nietypowe woblery mysle ze wielu ludzi chetnie o tym poczyta a mysle ze w twoich zbiorach masz troche takich a i ludzie sie podziela fotkami .Widzialem lata temu wiele ekspermentalnych morelow powstaly w pojedynczych egzemplazach podejzewam ze wiekszosc pochlonela woda lub ryby ale chyba jeszcze sporo jest po ludziach moze pokaza jak przeczytaja .
- Sławek Oppeln Bronikowski lubi to
#43 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2024 - 21:19
Andrzeju, bardzo dobry pomysł. Tylko po założeniu takiego wątku jako pierwszy wstawisz zdjęcie swojej żabki z ruchomymi odnóżami .
Tomek wymyślając swoją Mrówkę nie widział wcześniej o takim kształcie przynęt.
#44 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2024 - 22:03
Slawku nie wstawie bo nie mam o tym pojecia ale ty to zrobisz wygrales casting. Moja wiedza na temat obslugi komputera jest zbyt cienka sprowadza sie tylko do pisania na klawiaturze i to bez wszystkich mykow polskie znaki itp .Masz moja pelna akceptacje i zgode co do publikacji zdjecia zabki .Troszke zboczylem od glownego watku ale z mojej strony to troszke byla prowokacja w twoim kierunku i widze ze udana .Pierwowzoru zabki i jej nastepcow juz nie mam w oryginale a zrobilem ich z 6 szt .Wylowiles ja gdzies z czelusci internetu i fajnie a jest tam wiele takich rodzynkow innych tworcow mniej lub bardziej udanych.Teraz to kupisz sobie w sklepie , internecie co tylko zapragniesz . Tworca mrowki kim by nie byl i sobie przypisywal ze zrobil pierwszy takie cos byl Davinci Leonardo tamtych czasow .Ksztalt mrowki nie ma odpowiednika w jakiejkolwiek przynecie markowej firmy wedle mnie .Dla wielu tworcow z tamtego okresu kopalnia wiedzy i natchnienia byly katalogi Cabelasa gdzie w kupie byly woblery wszystkich liczacych sie swiatowych producentow a w dziedzinie wynalazkow mistrzem byl i jest Rebel ale oni chyba mrowek nie robili tak mi sie wydaje
l
#45 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2024 - 12:01
Andrzeju, Rebel robił mrówki. Poniżej Big Ant (całe 3.1 cm ).
10032-600x600.jpg 53,53 KB 2 Ilość pobrań
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych