Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

[Artykuł] Mrówki na Podlasiu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • LokalizacjaOława
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Bednarczyk

Napisano 12 listopad 2024 - 17:28

Tak, limitowana. Nie cieszyła się zainteresowaniem. Są jeszcze u twórcy nie dokończone. Była też wersja z nóżkami.

#42 OFFLINE   lamiglas

lamiglas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • Imię:Antek

Napisano 12 listopad 2024 - 20:29

Tradycyjnie  Slawku wetne sie w watek to byly czasy kiedy ludzie chloneli wszystko co zagramaniczne  przegladajac  katalogi i ogladajac te cacka na wystylizowanych zdjeciach oczami wyobrazni widzieli  ryby  jakie te cuda zlowia , a z tym bylo roznie .Nie dalo sie tego kupic  bo nie bylo gdzie przynajmniej  w malych lokalnych sklepach  moze warszawiacy badz  mieszkancy  duzych miast  nie mieli z tym problemu oprocz tego ze kosztowalo to krocie jak na  tamte czasy i nasze dochody . Polacy sa strasznie kreatywnym narodem i co jak nie kupie to se zrobie i bede mial a czy na to polowie to juz szczegol ale mam . Wiele takich przynet eksperymentalnych powstalo  ludzie tez nie potrafili nimi lowic  nie bylo internetu i poprawnie poprowadzic przynete umial tylko tworca .Dlatego wiele takich perelek jak te Storka pozostaly w fazie eksperymentalnej  widzialem te z odnozami o ile pamietam wykonane z gumy .Temat poswiecony mrowkom z Podlasia ktorych niewatpliwie  pierwowzorem byly woblery Yozuri czy jak dobrze pamietam wobleromuchy balzera  nie trzeba tez zapominac ze w tamtych czasach powstawaly tez polskie imitacje rakow , zabek z ruchomymi odnuzami  i nieruchomymi , a teraz sa tylko gumowe . Wejde ci na ambicje idzie zima proponuje ci zalozenie watku nietypowe woblery mysle ze wielu ludzi chetnie o tym poczyta  a mysle ze w twoich zbiorach masz troche takich a i ludzie sie podziela fotkami .Widzialem lata temu wiele ekspermentalnych morelow  powstaly w pojedynczych egzemplazach podejzewam ze wiekszosc pochlonela woda lub ryby ale chyba jeszcze sporo jest po ludziach moze pokaza jak przeczytaja .  

• Sławek Oppeln Bronikowski lubi to

#43 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • LokalizacjaOława

Napisano 12 listopad 2024 - 21:19

Andrzeju, bardzo dobry pomysł. Tylko po założeniu takiego wątku jako pierwszy wstawisz zdjęcie swojej żabki z ruchomymi odnóżami  ;)  :) .

Tomek wymyślając swoją Mrówkę nie widział wcześniej o takim kształcie przynęt.

#44 OFFLINE   lamiglas

lamiglas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • Imię:Antek

Napisano 13 listopad 2024 - 22:03

Slawku nie wstawie bo nie mam o tym pojecia ale ty to zrobisz  :)  wygrales casting. Moja wiedza na temat obslugi komputera  jest zbyt cienka sprowadza sie tylko do pisania na klawiaturze i to bez wszystkich mykow  polskie  znaki itp .Masz moja pelna  akceptacje i zgode co do publikacji zdjecia zabki .Troszke zboczylem od glownego watku ale z mojej strony to troszke byla prowokacja w twoim kierunku i widze ze udana :D .Pierwowzoru zabki i jej nastepcow juz nie mam w oryginale a zrobilem  ich z 6 szt  .Wylowiles ja gdzies z czelusci internetu  :D i fajnie a jest tam wiele takich rodzynkow innych tworcow  mniej lub bardziej udanych.Teraz to kupisz sobie w sklepie , internecie co tylko zapragniesz  . Tworca mrowki kim by nie byl i sobie przypisywal ze zrobil pierwszy takie cos byl Davinci  Leonardo  tamtych czasow .Ksztalt  mrowki nie ma odpowiednika w jakiejkolwiek przynecie markowej firmy wedle mnie .Dla  wielu tworcow z tamtego okresu kopalnia wiedzy i natchnienia byly katalogi  Cabelasa gdzie w kupie byly woblery wszystkich liczacych sie swiatowych producentow a w dziedzinie wynalazkow mistrzem byl i jest Rebel ale oni chyba mrowek nie robili tak mi sie wydaje 

l

#45 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2863 postów
  • LokalizacjaOława

Napisano 15 listopad 2024 - 12:01

Andrzeju, Rebel robił mrówki. Poniżej Big Ant (całe 3.1 cm  :D ).

Załączony plik  10032-600x600.jpg   53,53 KB   2 Ilość pobrań

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych