Za kleniem nie łażę, teraz nastał czas Łowców Glow👍😀

Brzany 2024
Napisano 13 grudzień 2024 - 08:04
Za kleniem nie łażę, teraz nastał czas Łowców Glow👍😀
- jerzy6 i PePe. lubią to
Napisano 15 grudzień 2024 - 15:01
Szukasz na Dunajcu tarnowskim, czy górnym nowosądeckim?
Napisano 15 grudzień 2024 - 15:24
Napisano 05 styczeń 2025 - 16:38
Niestety, ale w grudniu nie było szans na to, żeby jeszcze można było u mnie pouganiać się za brzanami.
Stan wody był już tak wysoki, że nigdzie nie szło dojść. I co ważne nurt był tak mocny, że i tak by nic z tego nie było .
Podsumowując mój brzanowy sezon strasznie przede wszystkim ubolewam nad tym, że musiał zakończyć się w momencie kiedy nadchodził czas na te największe ryby. No, ale trudno...
I tak było mi dane wyholować dwie ryby mające ponad 90 centymetrów, które miały kolejno 94 i 98cm.
W tym samym ustanawiając swój osobisty, brzanowy rekord, czyli 98cm właśnie.
Łącznie w sezonie 2024 udało mi się poskromić 32 brzany. A najmniejsza mierzyła 62cm.
Ogólny bilans:
2x 90+
7x 80+
19x 70+
4x 60+
I teraz przychodzi ten najgorszy moment , w którym człowiek zdaje sobie sprawę, że na kolejne wyprawy na brzany przyjdzie czekać ponad pół roku... W gruncie rzeczy straszne to, ale i tak już żyje chwilą, kiedy będę mógł zameldować się na "swoich" miejscówkach i będę mógł oglądać te niesamowite ryby podczas ich spektakularnych spławów. A potem mam nadzieje w trakcie akcji podczas holu
.
Użytkownik Lukasieka edytował ten post 05 styczeń 2025 - 16:39
- Guzu, mario, Tomek.M i 7 innych osób lubią to
Napisano 05 styczeń 2025 - 18:29
Czyli wychodzi, że z roku na rok może coraz mniej ilościowo, ale za to coraz bardziej selektywnie względem tych dużych brzan. No i niezmiennie bardzo jakościowo pod względem wpisów w wątku brzanowym
- Lukasieka lubi to
Napisano 05 styczeń 2025 - 20:47
Wiadomo - o statystyki tu nie chodzi, ale koniec września, październik i listopad to okres gdzie szanse na brzany 80+ były największe...
No, ale nic. Będę starał się odrobić to w nadchodzącym sezonie

- strary i matiazay lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych