krzysiekniepieklo, on 17 Apr 2025 - 20:29, said:
Pewnie zapłaciłeś za to, że Ci pozwolili budować pomost? Pozwalacze nic nie robią i dostatnio żyją z pozwalania.
Zapłaciłem "opłaty urzędowe" które wiążą się z wydaniem pozwolenia i będę płacił wyliczoną opłatę za dzierzawę gruntu pod pomostem czy coś takiego, mniejsza o nazwę/tytuł. Nic nikomu wiecej nie płacę.
Zapłaciłem na tych samych zasadach co podatek PCC-3 jak kupiłem łódkę. Też wiele jest kontrowersji dlaczego płacic podatek tylko z powodu takiego że łódka zmienia właściciela a na dobrą sprawę Państwo o tym nie wie a już napewno nie ma z tym żadnej roboty/kosztów.
Nie chcę się wypowiadać czy to że Państwo dzierżawi i bierze kasę za coś co nie jest "jego" jest ok czy nie. Napewno musiałem zapłacić wysokie myto za to ze działka graniczy z jeziorem. To pozwala miec pomost.
Na tym kończę i nie chcę wkładać dalej kija w mrowisko, czy to jest ok czy nie bo już wszystko w tym temacie to chyba padlo w wypowiedziach.
Napewno życzyłbym sobie i nam wszystkim że nawet jak pomost jest prywatny to żeby była ludzka życzliwość i bezproblemowe udostępnianie o ile jest pełna kultura i poszanowanie jak by nie było własności prywatnej.
Użytkownik ask edytował ten post 18 kwiecień 2025 - 08:13