Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wędki Hype Tackle H2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#101 OFFLINE   robertd

robertd

Legnica

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1111 postów

Napisano 20 listopad 2024 - 22:04

polka grey strema jaxon choc nie twierdze ze one sa zle tylko 3 razy tansze

#102 OFFLINE   Dziad Wodny

Dziad Wodny

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 137 postów
  • LokalizacjaNadwiślańskie Urzecze
  • Imię:D
  • Nazwisko:W

Napisano 20 listopad 2024 - 22:28

Nigdy nie wdawałem się w tak szczegółowe analizy wędek w tym przedziale cenowym. Wszystkie te SG2, Gray Streamy, Dragony CXT to dla mnie to samo, zwykła masówka. Coś jak buty z Decathlonu za 200-300zł, rozpadną się po sezonie albo i nie, ale nie ma co drążyć. Zdaję sobie sprawę, że różnice na pewno są, wszystko da się jakoś zmierzyć i wycenić. Pytanie tylko czy warto. Różnica w cenie to ułamek ceny jednego tankowania czy jednej - dwóch urwanych dobrych przynęt. I nie chodzi o to, że jestem jakiś bogaty, bo nie jestem. Po prostu nie szukam jakości w supermarkecie.

Mam kilka kijów bardzo tanich, ale bardzo przeze mnie lubianych (np. Robinson Stinger - paździerz, ale ile on ryb wyciągnął...), albo bardzo drogich, za drogich zdaniem wielu (np. Corona Fishing). HT2 nie kupię, bo nie lubię wulgarnego "elomordomarketingu".

Użytkownik Dziad Wodny edytował ten post 20 listopad 2024 - 22:52

#103 OFFLINE   robertd

robertd

Legnica

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1111 postów

Napisano 20 listopad 2024 - 23:05

a ja wcale nie twierdze ze gray srtem sa zle sam mam 3 modele i mi pasuja lowie na nie ryby,tylko reklama ze kije hp powinny kosztowac z 1000 pln a kosztuja 3 stowy i jest to nieamowita promocja i kosmiczna technologia to mnie troche smieszy ,wedka to wedka kto kupi bedzie lowil na nia ryby licza sie tez umiejetnosci wedka sama ryb nie lowi

#104 OFFLINE   robertd

robertd

Legnica

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1111 postów

Napisano 20 listopad 2024 - 23:08

najwazniejsze chodzic na ryby jak najczesciej 

#105 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2145 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 20 listopad 2024 - 23:40

@Dziad Wodny- Ty tak serio z porównaniem Dragona CXT do Jaxona Grey Stream ? Przecież to jest przepaść🤦
  • S.N. lubi to

#106 OFFLINE   WedkarzIncognito

WedkarzIncognito

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 161 postów
  • Imię:Patryk

Napisano 21 listopad 2024 - 12:01

@Dziad Wodny- Ty tak serio z porównaniem Dragona CXT do Jaxona Grey Stream ? Przecież to jest przepaść

Według mnie to nie było bezpośrednie porównanie CXT do Grey Streama na zasadzie wykonania, użytych komponentów itp. tylko skategoryzowanie tych wędzisk jako zwykła masówka. Może CXT wychodzi w mniejszym nakładzie niż Grey Stream, ale to nadal nie zmienia faktu, że jest masówką.

#107 OFFLINE   Dziad Wodny

Dziad Wodny

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 137 postów
  • LokalizacjaNadwiślańskie Urzecze
  • Imię:D
  • Nazwisko:W

Napisano 21 listopad 2024 - 12:18

@WedkarzIncognito - dokładnie o to mi chodziło. Nie o bezpośrednie porównanie wszystkich wymienionych producentów i serii, bo ten dobór był dość przypadkowy. Raczej miałem na myśli, że nie ma o czym gadać. Ale nie chciałem nikogo urazić, więc nie będę tego dalej rozwijać. To w sumie offtop.

#108 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9607 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 21 listopad 2024 - 15:47

Nie wiem jakiej to klasy węgiel I gdzie te maty są robione. Różnią się chociażby kolorem. Nie wiem czy 300, ale zdecydowanie, jak większość/ część seryjnych wędek, cena nieadekwatna do jakości.

A ja kombinuję, że przeważają tu wartości użytkowe a te są, jak potwierdzają nam użytkownicy.

#109 OFFLINE   DP Fishing

DP Fishing

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 354 postów

Napisano 23 listopad 2024 - 22:04

Byłem dziś w sklepie z zamiarem przymiarki kombinezonu i pomachałem z ciekawości modelem Target Zander (chyba) do 28 gram długość około 250 i mi się ta wędka podobała. Cięta z wklejkową akcją, dość do dobrze wyważona. Nie kupiłem i nie łowiłem więc ciężko więcej powiedzieć.
Czy warta tej kasy? Ja osobiście wolę dołozyć kilka stówek i kupić zimą używanego Batsona lub MHXa.

Użytkownik DP Fishing edytował ten post 23 listopad 2024 - 22:26

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych