Serwis kołowrotków w Warszawie
#21 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2006 - 12:24
Pamietam go jeszcze z czasow Mavero, nieslychanie klotliwy gosc,z gatunku tych co to wszystko wiedza najlepiej i w zwiazku z tym traktuja rozmowce jak idiote...
Wowczas tlumaczyl takiemu jednemu Adiunktowi z wyksztalceniem mechanicznym zawilosci budowy kolowrotkow Shimano...nie zapomne chyba do konca zycia miny pana Adiunkta...
Z istotnych rzeczy dla kogos, kto chce naprawic kolowrotek....pamietam, ze na wymiane polamanych kablakow w 2óch Shimanach czekalem w Mavero(przez rzeczonego specjaliste) prawie pol roku (!). Nie pamietam, czy skonczylo sie na tym, ze zostaly wymienione czy wymoglem wydanie z magazynu kablakow i zmienilem sam.
Reasumujac serwis kolowrotkow w Polsce lezy i kwiczy. Pol biedy, jak chodzi o przesmarowanie, wtedy raczej sobie sam przesmaruje (nabylem odpowiedni smar w US, bo nawet tego w porzadnym gatunku u nas nie ma), gorzej jezeli cos sie zepsuje, wtedy naprawde nie wiem co robic...
Gumo
p.s.Po tamtych wydarzeniach, scisle zwiazanych ze sprzetem Shimano nie kupilem juz nic tej firmy.
I jak reka odjal...to byly ostatnie naprawy, jakich dokonalem w kolowrotkach...
#22 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2006 - 15:51
Istnieje możliwość napraw/przeglądu kołowrotka w sklepie U Zbyszka na Deotymy. No, ale o tym to już najlepiej napisze Slavecky...
No to ja może nie będę popularny bo pochwalę Salara, @ razy zreanimowali mi pięknie kij DAIWY, który służy mi do dzisiaj.
Zrealimowali również Regala Daiwy którego zniszczył mi Lolek Świdlicki w sklepie u Zbyszka. Widziałe też niektóre blanki Batsona uzbrojone Salarze (do kupienia) i wyglądały oraz leżały w dłoni bardzo dobrze a ceną przebijały np. Matuszewskiego
Co do Leonarda - świetnie naprawia wędki (wymienił mi złamaną szczytówkę w legendarnym Byronie Senso Spin) wędka wygląda nawet lepiej niż przedtem i równie dobrze mi służy.
Problem to to że leonard jest straznie nieterminowy a kołwrotki naprawia po macoszemu
S.
#23 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2006 - 19:18
#24 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2007 - 12:07
Pozdrawiam
Slider
#25 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2007 - 12:24
pozdrawiam hasior
#26 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2007 - 12:32
Pozdrawiam
Slider
#27 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2007 - 12:48
Pozdrawiam
Slider
#28 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2007 - 13:08
moj był za drogi by zrobic prezent serwisantom
ale faktycznie najwyzszych lotów w tym serwisie jest cennik
pozdro hasior
#29 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2007 - 13:16
Pozdrawiam
Slider
#30 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2008 - 10:23
#31 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2008 - 15:03
W sumie wysylka w te i nazad nie zrujnuje jesli dzentelmen jest naprawde dobry
#32 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2008 - 09:42
A może ktoś się orientuje jakie są wielkości łożyska w Stradiku FH 2500 a jakie w 4000?? Chodzi o te łożysko co się daje przy korbce przy prawej stronie. Podobno dodanie czy zamiana tego łożyska(nie orientuję się za bardzo bo wczoraj telefonicznie zostałem poinformowany, że to warto zrobić) wydłuża żywotność sprzętu.
I jeszcze jedno pytanko pozwolę sobie w tym wątku serwisowym: gdzie i czy dostanę oryginalną sprężynkę do kabłąka do ABU Cardinal C4 z 84 roku???
#33 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2008 - 10:03
Ja osobiście, jeżeli łozysko ślizgowe nie jest uszkodzone - nie widzę specjalnie sensu takiej wymiany.
#34 OFFLINE
Napisano 13 lipiec 2009 - 10:26
Koledzy powiedzcie mi gdzie w Warszawie badz najblizszej okolicy moge naprawic kolowrotek???
Sprzet nie jest moj a musze pomoc go naprawic;) Niepamietam nazwy modelu ale to jest Okuma z wolnym biegiem.
Problem: nietrzyma hamulec zwykly, bardzo leciutko trzyma.
A moze ktos z was dalby rade sie z tym pobawic?? Wiadomo temat odpowiednio bedzie zalatwiony.
Piszcie tu ewentualnie priv. Pozdrawiam i czekam
#35 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2009 - 13:53
pomozcie.
#36 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2009 - 14:56
#37 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2009 - 10:27
Skorzystalem, ustarka naprawiona wzorowo, cenowo super.
#38 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2013 - 08:36
WItam,
pewnie temat był poruszany na forum, ale nie znalazłem na szybko, stąd mój wątek.
Poszukuje godnego polecenia serwisanta koówrotków z W-wy lub okolicy.
Nazbierało mi sie już kilka kalsowych młynków, którym należałoby się przesmarowanie (może czasem i jakaś podkładka)
Myłnki pokroju :
Stella FA (SW PG)
Stella - starszy model przed F-ką
Starsza Daiwa Tournemanet
Ale także Daiwa Exist czy Certate
Schematami dysponuję, ale zakałdam, iż człowiek miał już na warsztacie podobne młynki.
Chciałbym uniknąć roczarowań po przesmarowaniu.
Miłoby było gdyby ceny za usługę były przystępne.
pozdrawiam i czekam na wasze posty
#39 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2013 - 10:42
Witam.
Nie jestem z okolic Warszawy,ale oferuję usługi w tym zakreśie. Wszystkie Pana kołowrotki są mi bardzo dobrze znane.
Jeżeli jest pan zainteresowany to reszta szczegółów na priv.
Pozdrawiam
Józef leśniak
#40 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2013 - 09:10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych