Ja już pisałem że te kapsułki bardzo mi się podobają! Wygląda to tak profesjonalnie i wykonane jest ze smakiem i bardzo schludnie

Custom by…… M.Kozak
Napisano 09 marzec 2025 - 23:32
Napisano 10 marzec 2025 - 07:08
Sławek Oppeln Bronikowski, on 09 Mar 2025 - 20:52, said:
Ale ten hand made nie powinien być kopią masówki, poprawnościowym zestawem klocków lego, złożonych wynajętymi rękoma, z natrętnym logo gdzie się tylko da
To jest główny powód dla którego nie przepadam za kijami z typoszeregu. choć są zbudowane prawidłowo - tak jak StC, sól w oku sieciowych hejterów..
Noszę marynarki - nieczęsto, szyte na miarę przez krawca, chodzę w butach szytych od a do z przez szewca - niestety już zagranicznego, łowię kijami i przynętami w stu procentach ręcznie i osobiście zrobionymi, które nie ścigają się z przemysłówką wyglądem, mają krzywo wklejone krzywe stery, są na jebał pies wykończone, przelotki potrafię dobrać wg koloru albo stanu posiadania, albo jeszcze innego widzimisię, tudzież programowo olewam mody, pędy i trendy. I to wszystko działa idealnie. To się nazywa wolność. A ja jestem stwórcą - nie drętwym konsumentem, z głową nabitą wszelką mniemanologią..
Większość współczesnych ludzi nie zna prawdziwych smaków. Po pierwsze nie są zdolni do samodzielnych form aktywności, bo po drugie, nic im się nie opłaca
Slawek u mnie nikogo jeszcze nie wynająłem bo mnie nie stać -kapse, itp. robię sam . Formę na nie robię sam, wobki i formy robię sam a teraz jeszcze zaczynam sam szyć pokrowce bo chce żeby to wszystko było robione przeze mnie . Nawet sam projekt logo i naklejkę pod lakier zrobiłem sam także na mnie nikt nie zarobi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownik koziol1006 edytował ten post 10 marzec 2025 - 07:08
- strary, Rebel64, vako i 2 innych osób lubią to
Napisano 10 marzec 2025 - 12:13
Tylko żeby nie dojść do absurdu
Jeżeli mam nie być “ drętwym konsumentem, z głową nabitą wszelką mniemanologią..” to powinienem te buty, marynarki, masło chleb itd… może nawet telewizor zrobić sobie sam.
I absolutnie nie piszę tego złośliwie tylko pragmatycznie podchodzę do tematu.
Manualnie zdecydowanie daję sobie radę ale żeby coś zrobić dobrze, dość często wymagane jest choć minimalne wyposażenie. No już nie mam miejsca na wiertarkę stołową, frezarkę, ukośnice, “żyrafę” do gładzi czy spawarkę itd.. Czyli jednak czasem muszę skorzystać z czyichś umiejętności.
Tu przy wedeczkach widać czyste, estetyczne wykonanie i pomysł i to mi się bardzo podoba.
- Friko lubi to
Napisano 10 marzec 2025 - 16:43
Zacierają się - chyba zatarły granice między rękodziełem a masową, mniej albo bardziej masową produkcją. I tak, logo ma znaczenie pierwszoplanowe. Np. szmaciane trampki z zajebistym logo, wygrywają z najbardziej markowymi butami. A przykładowy, wymyślony i wykonany samodzielnie wobler - choćby nawet był najbardziej skuteczny i łowny, nigdy nie będzie mieć tego samego prestiżu ani uznania, co wylizany i uładniony na handlową modłę.. bo logo go nie niesie..
To są sprzeczności.. tworzące poglądowy monopol i estetyczną urawniłowkę
Napisano 10 marzec 2025 - 17:43
- Friko, koziol1006 i Darek_W lubią to
Napisano 11 marzec 2025 - 06:41
Ja się nie czepiam, tylko taki jestem..
Kult logo istnieje, to fakt niezaprzeczalny. To przecież cenny i wyjątkowo cenotwórczy drogowskaz w społeczeństwie konsumpcjonistycznym I przewodnik - kiedyś mistrza rękodzieła poznawało się momentalnie, po ręce - teraz bardzo trudno, stąd logo.
Tak czy siak, rodbuilding przestał być formą osobistej ekspresji, i przeszedł w mniej wymagającą sztukę montowania, na podobieństwo wzorów pochodzących z masowej produkcji przemysłowej..
Napisano 11 marzec 2025 - 09:43
- Rebel64 i Darek_W lubią to
Napisano 17 marzec 2025 - 21:53

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- malinabar, Voiteh, chlodnica i 1 inna osoba lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych