Pokolenie uzależnionych od apek i przymusu trzymania łącznika ze światem w ręku, nie ma lekko. Koledzy i koleżanki moich wnuczków komunikują się ze sobą osobiście, przy pomocy generowania emotikonów na dziecięcych twarzyczkach, od czasu do czasu rzucając pojedyncze słowo. jeśli akurat nie patrzą w ekran. W szkole czeka na nich z wszelką pomocą Pani psycho loszka
Absurdy procesu opłaty online składki członkowskiej w OM PZW
#41 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2025 - 07:34
#42 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2025 - 09:37
Zwykle te koła są właśnie w lokalnych sklepach wędkarskich, mnie 2 razy nie trzeba zapraszać - no ale jak znaczków zabrakło...
Powiem szczerze po sezonie łowienia muszę przyznać że używanie aplikacji w telefonie jest dość wygodne w kontekście prowadzenia rejestru połowu. Klikam łowisko i zezwolenie, wybieram „Rozpocznij Połów” i już. Nie trzeba żadnego ołóweczka i książeczki połowu i nikt mi mandatu 500 nie będzie proponował . Jak coś łowię to robię Dodaj rybę i już - więc trochę jest mniej tej buchalterii nad wodą. Aplikacja nie ma problemu ze straceniem zasięgu sieci. Dla mnie całkiem spoko
- jakub75 lubi to
#43 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2025 - 10:48
Potwierdzam - jeżeli chodzi o rejestr, to nie ma lepszego rozwiązania.
Z zakupami i dodawaniem zezwoleń do pewnego momentu jest podobnie. Do pewnego momentu, bo a) w samej aplikacji nie można na ten moment sezonu nic kupić (dopiero zakończyły się negocjacje z okręgami) oraz samej opłaty człnonkowskiej nie można ani kupić, ani dodać.
Plus generalna uwaga, ale nie do aplikacji, tylko do związku - odsyłanie do zewnętrznej aplikacji, gdzie trzeba podać sporo swoich danych nie świadczy zbyt dobrze o władzach naszego stowarzyszenia
Użytkownik jakub75 edytował ten post 15 styczeń 2025 - 10:50
- Darek_W lubi to
#44 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2025 - 11:25
To może jakby co to jak ja to zrobiłem
wszedłem na stronę - lepiej sobie zrobić konto…
https://ompzw-m.eparki.pl/witam/31
Kliknąłem w zrzeszeni w PZW
IMG_0629.jpeg 18,25 KB 3 Ilość pobrań
wybrałem odpowiednią opłatę razem ze składką członkowską bez ulgi - bo jej niestety nie mam.
IMG_0630.png 223,01 KB 3 Ilość pobrań
no i kup i poszło. Trzeba wpisać numer karty wędkarskiej.
Po wszystkim w aplikacji TheFish zrobiłem dodaj zezwolenie używając zrzutu ekranu.
Czyli tak jak Jakub pisze nie byłem w stanie inaczej dodać składki członkowskiej jak tylko razem z zezwoleniem.
W zeszłym roku najwidoczniej kupując w kwietniu „już byli dogadani z okręgami” i składkę mogłem kupić w samej aplikacji zresztą tak jak zezwolenie.
Użytkownik Darek_W edytował ten post 15 styczeń 2025 - 11:27
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych