Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Bat do łowienia płoci/leszczy i w przyłowie karpi.

bat

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   TadekSiekiera

TadekSiekiera

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaKlucze
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Lachor

Napisano 10 styczeń 2025 - 22:03

Cześć, jakiego bata polecacie na głównie leszcze i płocie, ale aby karp nie był mu straszny :). W grę wchodzą jedynie 6 metrowe baty i najlepiej firmy TRABUCCO. Wędka będzie używana do zawodów wędkarskich gdzie głównie nastawiam się na dużą ilość płoci i leszczy. Najlepiej byłoby gdyby było to jakościowo podobne do TRABUCCO Xelion, ponieważ miałem ten kij wcześniej i super mi się sprawował. Proszę pilnie o pomoc bo bat był taty a na zawodach pękł mi przez mój głupi błąd  :(  :wacko: .

#2 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 11 styczeń 2025 - 08:46

No troszkę jakbyś na forum BMW pytał o ateki do Patrola.

#3 OFFLINE   Krzysiek Rogalski

Krzysiek Rogalski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 872 postów
  • LokalizacjaMiędzyzdroje

Napisano 11 styczeń 2025 - 14:05

Zapewne dlatego zapytał w Cafe a nie innym dziale. Rozstrzał tematów jest tu taki, że pytanie o wędkę spławikową w ogóle nie przeszkadza, zwłaszcza że to pytanie na temat dotyczący wędkarstwa.

• S.N. lubi to

#4 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3676 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 11 styczeń 2025 - 15:07

Najpierw zapytał na 'Ogólnym'...
Ja przenioslem tutaj

#5 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 644 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 11 styczeń 2025 - 16:33

Może czasami i tu trafić się ktoś, kto zna odpowiedź na to pytanie :) .

• mario lubi to

#6 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów

Napisano 11 styczeń 2025 - 20:36

Właśnie o to chodzi w podanym przeze mnie porównaniu - może się trafić ktoś znający odpowiedź, ale raczej nie jest to najlepsze miejsce do jej szukania.
A samo pytanie trąci trolem. W styczniu komuś zależy na szybkiej odpowiedzi, bo bat pękł na zawodach.... może i mamy ocieplenie klimatu, ale chyba raczej noworoczne zawody spławikowe nie są chyba jeszcze zbyt popularne? 

#7 OFFLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2035 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 11 styczeń 2025 - 20:42

Troll jak byk. Pyta się jakiego byśmy polecili bata,........ale najlepiej Trabucco.  Gościu pewnie jeszcze z Sylwestra nie wrócił.

#8 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 644 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 11 styczeń 2025 - 22:51

Właśnie o to chodzi w podanym przeze mnie porównaniu - może się trafić ktoś znający odpowiedź, ale raczej nie jest to najlepsze miejsce do jej szukania.
A samo pytanie trąci trolem. W styczniu komuś zależy na szybkiej odpowiedzi, bo bat pękł na zawodach.... może i mamy ocieplenie klimatu, ale chyba raczej noworoczne zawody spławikowe nie są chyba jeszcze zbyt popularne? 

Akurat narodziła nam się nowa tradycja ;) , zawodów mamy niemało obecnie. Ale tu raczej pachnie jakąś reklamą, słabo skrywaną.

#9 OFFLINE   Darek_W

Darek_W

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 660 postów
  • LokalizacjaJózefosław
  • Imię:Dariusz

Napisano 12 styczeń 2025 - 23:54

Cześć, jakiego bata polecacie na głównie leszcze i płocie, ale aby karp nie był mu straszny :). W grę wchodzą jedynie 6 metrowe baty i najlepiej firmy TRABUCCO. Wędka będzie używana do zawodów wędkarskich gdzie głównie nastawiam się na dużą ilość płoci i leszczy. Najlepiej byłoby gdyby było to jakościowo podobne do TRABUCCO Xelion, ponieważ miałem ten kij wcześniej i super mi się sprawował. Proszę pilnie o pomoc bo bat był taty a na zawodach pękł mi przez mój głupi błąd  :(  :wacko: .

Słuchaj, według mnie tylko Trabucco Teleskop Bat Energhia XR Master-T 6,00 m :good: - najdroższy jaki znalazłem, no to musi być dobry!

#10 OFFLINE   Warciany

Warciany

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów

Napisano 13 styczeń 2025 - 02:07

No troszkę jakbyś na forum BMW pytał o ateki do Patrola.

Tą odpowiedzią udowodniłeś, że niektórzy spinningiści są w ewolucji niżej od karpiarzy a nawet sumiarzy grunciarzy;)

#11 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów

Napisano 13 styczeń 2025 - 07:57

Możesz nie uwierzyć, ale mam wywalone na takie "teorie ewolucji" i nawet nie przyszło mi do głowy, że może to być to tak zrozumiane.
Nie odbieram świata w ten sposób.
Równie dobrze mogło to brzmieć - na forum offroadowym zapytał o alusy do BMW/Lexusa/Mercedesa.

Niestety chyba co raz częściej spotykam się z ludźmi, dla których takie pierdoły warunkują ocenę drugiego człowieka, dają poczucie wyższości, słuszności... Smutne to.
Jedyne co mogę z tym zrobić to mieć to w dupie.

#12 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 13 styczeń 2025 - 09:27

TadekSiekiera, 
jak tata jest zawodnikiem, to na pewno już dawno ma obcykane kwestie sprzętu.
Sam się tym interesuje i ma tez kolegów z treningów, zawodów, również zainteresowanych.
Bez problemu sobie coś wybierze.

Jeśli samemu chcesz poszerzyć wiedzę, to musisz przejść na odpowiednie fora.
Tutaj masz łowienie na przynęty sztuczne na wodach słodkich i morskich.
I w tym większość ludzi się specjalizuje. Chociaż nie przeczę, że mamy tu łowiących różnymi metodami.
Nawet kilka kilka postów wyżej :)

Jeśli to krypto reklama, to słabe miejsce.

Inna sprawa, że w okresie zimowym jakoś łatwiej tutaj o sprzeczkę,

• Darek_W lubi to

#13 OFFLINE   Z.Milewski

Z.Milewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 644 postów
  • Lokalizacjalubuskie

Napisano 13 styczeń 2025 - 10:27

TadekSiekiera, 
jak tata jest zawodnikiem, to na pewno już dawno ma obcykane kwestie sprzętu.
Sam się tym interesuje i ma tez kolegów z treningów, zawodów, również zainteresowanych.
Bez problemu sobie coś wybierze.

Jeśli samemu chcesz poszerzyć wiedzę, to musisz przejść na odpowiednie fora.
Tutaj masz łowienie na przynęty sztuczne na wodach słodkich i morskich.
I w tym większość ludzi się specjalizuje. Chociaż nie przeczę, że mamy tu łowiących różnymi metodami.
Nawet kilka kilka postów wyżej :)

Jeśli to krypto reklama, to słabe miejsce.

Inna sprawa, że w okresie zimowym jakoś łatwiej tutaj o sprzeczkę,

Zima panie :(, pstrągi jeszcze wychudzone, duże drapieżniki na zakazie, pozostają w zasadzie okonie i klenie, to i o dyskusję o wszystkim łatwiej. Choć o fachową odpowiedź będzie tu trudniej ;) . W sumie, w "Cafe" można  o wszystkim, więc czemu nie?

PS

A pro po forów o innych metodach. Odpowiednika tak funkcjonującego jak @jerkbait.pl nie ma, wszystko odbywa się na jakichś profilach społecznościowych. @jerkbait to można powiedzieć fenomen w wędkarstwie.

#14 OFFLINE   Warciany

Warciany

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów

Napisano 13 styczeń 2025 - 12:42

A pro po forów o innych metodach. Odpowiednika tak funkcjonującego jak @jerkbait.pl nie ma, wszystko odbywa się na jakichś profilach społecznościowych. @jerkbait to można powiedzieć fenomen w wędkarstwie.

Przetrwało jeszcze forum Spławik i Grunt i jest ono typowo gruntowe.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych