Cześć, jakiego bata polecacie na głównie leszcze i płocie, ale aby karp nie był mu straszny . W grę wchodzą jedynie 6 metrowe baty i najlepiej firmy TRABUCCO. Wędka będzie używana do zawodów wędkarskich gdzie głównie nastawiam się na dużą ilość płoci i leszczy. Najlepiej byłoby gdyby było to jakościowo podobne do TRABUCCO Xelion, ponieważ miałem ten kij wcześniej i super mi się sprawował. Proszę pilnie o pomoc bo bat był taty a na zawodach pękł mi przez mój głupi błąd .
#1 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2025 - 22:03
#2 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2025 - 08:46
No troszkę jakbyś na forum BMW pytał o ateki do Patrola.
#3 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2025 - 14:05
Zapewne dlatego zapytał w Cafe a nie innym dziale. Rozstrzał tematów jest tu taki, że pytanie o wędkę spławikową w ogóle nie przeszkadza, zwłaszcza że to pytanie na temat dotyczący wędkarstwa.
- S.N. lubi to
#4 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2025 - 15:07
Ja przenioslem tutaj
#5 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2025 - 16:33
Może czasami i tu trafić się ktoś, kto zna odpowiedź na to pytanie .
- mario lubi to
#6 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2025 - 20:36
Właśnie o to chodzi w podanym przeze mnie porównaniu - może się trafić ktoś znający odpowiedź, ale raczej nie jest to najlepsze miejsce do jej szukania.
A samo pytanie trąci trolem. W styczniu komuś zależy na szybkiej odpowiedzi, bo bat pękł na zawodach.... może i mamy ocieplenie klimatu, ale chyba raczej noworoczne zawody spławikowe nie są chyba jeszcze zbyt popularne?
#7 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2025 - 20:42
Troll jak byk. Pyta się jakiego byśmy polecili bata,........ale najlepiej Trabucco. Gościu pewnie jeszcze z Sylwestra nie wrócił.
#8 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2025 - 22:51
Właśnie o to chodzi w podanym przeze mnie porównaniu - może się trafić ktoś znający odpowiedź, ale raczej nie jest to najlepsze miejsce do jej szukania.
A samo pytanie trąci trolem. W styczniu komuś zależy na szybkiej odpowiedzi, bo bat pękł na zawodach.... może i mamy ocieplenie klimatu, ale chyba raczej noworoczne zawody spławikowe nie są chyba jeszcze zbyt popularne?
Akurat narodziła nam się nowa tradycja , zawodów mamy niemało obecnie. Ale tu raczej pachnie jakąś reklamą, słabo skrywaną.
#9 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2025 - 23:54
Cześć, jakiego bata polecacie na głównie leszcze i płocie, ale aby karp nie był mu straszny . W grę wchodzą jedynie 6 metrowe baty i najlepiej firmy TRABUCCO. Wędka będzie używana do zawodów wędkarskich gdzie głównie nastawiam się na dużą ilość płoci i leszczy. Najlepiej byłoby gdyby było to jakościowo podobne do TRABUCCO Xelion, ponieważ miałem ten kij wcześniej i super mi się sprawował. Proszę pilnie o pomoc bo bat był taty a na zawodach pękł mi przez mój głupi błąd .
Słuchaj, według mnie tylko Trabucco Teleskop Bat Energhia XR Master-T 6,00 m - najdroższy jaki znalazłem, no to musi być dobry!
#10 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2025 - 02:07
No troszkę jakbyś na forum BMW pytał o ateki do Patrola.
Tą odpowiedzią udowodniłeś, że niektórzy spinningiści są w ewolucji niżej od karpiarzy a nawet sumiarzy grunciarzy;)
#11 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2025 - 07:57
Możesz nie uwierzyć, ale mam wywalone na takie "teorie ewolucji" i nawet nie przyszło mi do głowy, że może to być to tak zrozumiane.
Nie odbieram świata w ten sposób.
Równie dobrze mogło to brzmieć - na forum offroadowym zapytał o alusy do BMW/Lexusa/Mercedesa.
Niestety chyba co raz częściej spotykam się z ludźmi, dla których takie pierdoły warunkują ocenę drugiego człowieka, dają poczucie wyższości, słuszności... Smutne to.
Jedyne co mogę z tym zrobić to mieć to w dupie.
#12 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2025 - 09:27
TadekSiekiera,
jak tata jest zawodnikiem, to na pewno już dawno ma obcykane kwestie sprzętu.
Sam się tym interesuje i ma tez kolegów z treningów, zawodów, również zainteresowanych.
Bez problemu sobie coś wybierze.
Jeśli samemu chcesz poszerzyć wiedzę, to musisz przejść na odpowiednie fora.
Tutaj masz łowienie na przynęty sztuczne na wodach słodkich i morskich.
I w tym większość ludzi się specjalizuje. Chociaż nie przeczę, że mamy tu łowiących różnymi metodami.
Nawet kilka kilka postów wyżej
Jeśli to krypto reklama, to słabe miejsce.
Inna sprawa, że w okresie zimowym jakoś łatwiej tutaj o sprzeczkę,
- Darek_W lubi to
#13 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2025 - 10:27
TadekSiekiera,
jak tata jest zawodnikiem, to na pewno już dawno ma obcykane kwestie sprzętu.
Sam się tym interesuje i ma tez kolegów z treningów, zawodów, również zainteresowanych.
Bez problemu sobie coś wybierze.
Jeśli samemu chcesz poszerzyć wiedzę, to musisz przejść na odpowiednie fora.
Tutaj masz łowienie na przynęty sztuczne na wodach słodkich i morskich.
I w tym większość ludzi się specjalizuje. Chociaż nie przeczę, że mamy tu łowiących różnymi metodami.
Nawet kilka kilka postów wyżej
Jeśli to krypto reklama, to słabe miejsce.
Inna sprawa, że w okresie zimowym jakoś łatwiej tutaj o sprzeczkę,
Zima panie , pstrągi jeszcze wychudzone, duże drapieżniki na zakazie, pozostają w zasadzie okonie i klenie, to i o dyskusję o wszystkim łatwiej. Choć o fachową odpowiedź będzie tu trudniej . W sumie, w "Cafe" można o wszystkim, więc czemu nie?
PS
A pro po forów o innych metodach. Odpowiednika tak funkcjonującego jak @jerkbait.pl nie ma, wszystko odbywa się na jakichś profilach społecznościowych. @jerkbait to można powiedzieć fenomen w wędkarstwie.
#14 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2025 - 12:42
A pro po forów o innych metodach. Odpowiednika tak funkcjonującego jak @jerkbait.pl nie ma, wszystko odbywa się na jakichś profilach społecznościowych. @jerkbait to można powiedzieć fenomen w wędkarstwie.
Przetrwało jeszcze forum Spławik i Grunt i jest ono typowo gruntowe.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych