Jasne. Dzień dobry Niedźwiedzie. Mam dla Was z rana dwie wiadomości. SAME DOBRE BD! W ubiegłym roku Enigma KR kosztowała 40zł za sztukę. Cena była podyktowana skomplikowanym procesem odlewania. Po tunningu już cała seria Enigma, każdy model, jest robiony z dwóch lub trzech różnych mieszanek żywic, co wpływa na większe trudności w produkcji. KRka sprawiała największe problemy, ale już ogarnąłem technologię na tyle, _e mogę ją Wam zaoferować w niższej cenie. Planowałem dać cenę jak za większość moich woblerów w tym rozmiarze czyli 35zł, ale niech będzie po 3 dychy za sztukę. W końcu miała być dobra wiadomość to niech będzie dobra o 10zł, zamiast dobra o 5zł

To ta pierwsza. Druga dotyczy Terror Janusza. W zeszłym roku zrobiłem specjalnie na Garaż nowe detale na korpusie. W tym roku takiego nowego wykończenia nie będzie. BĘDĄ DWA! Pod koniec zeszłego roku zrobiłem lift Janusza, a że nie planowałem wcześniejszej produkcji, to stwierdziłem że poczeka do GS 10. A wczoraj... A wczoraj przypomniałem sobie jedną opowieść naszego nieodżałowanego Janusza Sikory. I nagle krzyknąłem "OKURWAEUREKAJEJMAĆ!". Zarwałem całą noc rzeźbiąc wykończenie na podstawie opowieści Janusza. Niebawem wrzucę go w formę i daję słowo sam nie mam pojęcia jak ten wobler wyjdzie bo nigdy czegoś takiego nie malowałem. Ale jeśli wyjdzie to jest szansa, że wszystkim, łącznie ze mną o luzują się zawiasy szczęki.
Jest jeszcze trzeci nius, mniej tajemniczy, razem z jerkiem kolekcjonerskim wrzucam w silikon mikro cykadkę 28mm. Przypomniałem sobie, że wala się w pudle od zeszłego roku. Łowiłem na nią okonki na mojej wyspie, nic wielkiego ale łowi i raczej już nie będę nic innego z nią kombinował. Ale Enigma nr 1 wiele lat temu też miała być takim pizdrykiem w razie W, a rozpoczęła wieloletnią przygodę, moją i Waszą z serią Enigma. Dobra rzeczone zdjęcia, lecę po fajki i wracam do homonta.
PS. Jeśli cykadkę będzie mało to połowę zostawiam póki Paweł psd27 ich nie obejrzy, bo czeka od zeszłego roku, aż coś się wykluje. Czyli w skrócę ma prawo do połowy spadku.
IMG_20250401_054219_edit_1048409069262419.jpg 48,92 KB
9 Ilość pobrań
IMG_20250401_054234_edit_1048381101166069.jpg 39,59 KB
9 Ilość pobrań