Nowosci na rynku
#401 OFFLINE
Napisano 23 październik 2021 - 17:55
- remek1 lubi to
#402 OFFLINE
Napisano 24 październik 2021 - 21:32
Mam Sambo synergy 11ft 3wt carbon, łowiłem kilkukrotnie i nie mogę złego słowa powiedzieć a do tej pory łowiłem/łowie Visionem Nymphmaniac 11.
Kij bardzo szybki, swietnie wykonany. Ja akurat mam uchwyt karbonowy i tutaj ciężko mi określić co jest lepsze.
Pozdrawiam
Tomek
- Jack__Daniels lubi to
#403 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2022 - 08:21
Witam
Nowe wędzisko SAGE R 8
Już jest " obiektywna" opinia
Link
Kłaniam się Marian
- Maciek Rożniata i Richi55 lubią to
#404 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2022 - 12:34
Samo rzuca, samo łowi
#405 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2022 - 07:48
Mam Sage ESN 10' #3 oraz miałem Sage Cirka 9'#5 kilkoma różnymi rzucałem.Kompletnie nie moja bajka ESN mam jeszcze chyba dlatego że nie łapię na nimfe.
#406 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2022 - 19:23
Witam
Nowe wędzisko SAGE R 8
Już jest " obiektywna" opinia
Link
Kłaniam się Marian
Jak to w Sage - nowy sezon, nowy kolor blanku, nowa przełomowa technologia (są bardzo innowacyjni) i nowa cena Z tego co piszą na innych forach jest teraz dobry moment by trafić w wyprzedaży starego i już niefajnego X'a
- Paweł Bugajski, Maciek Rożniata i marian-56 lubią to
#407 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2022 - 19:47
Racja, racja
Pojawienie się modelu x pozwoliło mi zakupić bardzo dobrze 3 kijki one.
#408 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2022 - 12:01
Witam.
... more, better, faster ...
Redington powraca do żółtego, "maślanego patyka"
Pierwsza seria szklaków bije rekordy cenowe na rynku wtórnym.
Druga - już biała zamiast żółta, nie przypadła do gustu wędkarzom i to łagodnie mówiąc.
Mamy na ten sezon na powrót "żółtka".
Z racji tego że ludności planety Ziemia pogarsza się wzrok z roku na rok, producent zadbał żeby z paru kilometrów było już widać czym się łowi, a z połowy tego dystansu, można było odczytać już bez cienia wątpiwości nazwę kijka. I to bez lornetki.
Ale za to jest "translucent" - trudne słowo, ale bardzo nowoczesne.
Mam jedno szkło z pierwszej seri i ... niech tak pozostanie
Ale proszę się niczym nie sugerować - z niecierpliwością czekam na "translucki" od Trapera. Tylko czy aby okularów nie będzie trzeba nabyć, żeby doczytać się czegokolwiek na kiju ?
Pozdrawiam.
Załączone pliki
Użytkownik Forest-Natura edytował ten post 09 kwiecień 2022 - 12:03
#409 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2022 - 16:50
Mało co w sprzętowej masie jest nowością, jakimś istotnym krokiem naprzód. Można bez specjalnej emfazy napisać , że wszystko już było! Małe kroczki robią tylko wieloletni potentaci, równie znani.. co i stale obśmiewani przez frakcję dużotaniotesco , a cała reszta stawki to zupełnie prosta forma odtwórczości i epigoństwa obliczonego na emocje świeżaków. No i przede wszystkim - piterki entuzjastów
Taka firma jak nasz Traper może lepiej albo gorzej kopiować starsze pomysły, koncepcje albo technologie, bo w tym biznesie całe roje pośledniejszych dostawców tak czynią - ale czyż nie rozsądniej, bardziej ekonomicznie i z nieporównanie mniejszym, konsumpcyjnym zadęciem - jest kupić raz a dobrze ?
- OloPe i Richi55 lubią to
#410 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2022 - 18:21
#411 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2022 - 16:54
Sent from my Armor 8 using Tapatalk
- Grzegorz G. lubi to
#412 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2022 - 20:41
Nowość i oferta, to różne pojęcia.. potocznie używane jako swoje zamienniki.
https://sjp.pl/nowo%C5%9B%C4%87
https://sjp.pwn.pl/s...iki/oferta.html
A z know how jest tak jak z piramidą - góra i dół, apogeum i perigeum, szczyt i równina..
#413 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2022 - 20:44
Jasne, uwielbiam takie pier.... Kij za 5.5kPLN vs Traper za 1.2-1.5 KPLN.
(...)
No topwe modele Sage, Winston Orvisa, itp. to obiektywnie inna liga i z tego co mi się wydaje to Traper nawet do niej nie pretenduje. Ale... Czy różnica w technologi przekładająca się na właściwości użytkowe między amerykańskim kijem za 5k i Traperem za 1,5k jest proporcjonalna do różnicy w cenie?
Wędką to nie jest coś co lata w kosmos, to w końcu tylko pręt z kompozytu
- jrps, Forest-Natura i zeralda lubią to
#414 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2022 - 21:48
Mówicie, że jestem lamus i powinienem wydać 15-20 tysięcy na podobny secik od S?
Niektórzy mają specyficzne pojęcie o ekonomii...
P.S. uprzedzając uwagi co do sprzętu używanego. Owszem, można i tak. Sam mam okazyjnie kupionego Thomas&Thomas. Miałem do zeszłego tygodnia też fajny kij od St. Croix. Tyle tylko, że wiatr mocniej zawiał, przewrócił go a ja holując fajnego teczaka inna wędką usłyszałem mało przyjemny trzask... Będzie teraz podpierał pomidory na działce.
Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik zeralda edytował ten post 11 kwiecień 2022 - 22:02
- Grzegorz G. lubi to
#415 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2022 - 21:51
No topwe modele Sage, Winston Orvisa, itp. to obiektywnie inna liga i z tego co mi się wydaje to Traper nawet do niej nie pretenduje. Ale... Czy różnica w technologi przekładająca się na właściwości użytkowe między amerykańskim kijem za 5k i Traperem za 1,5k jest proporcjonalna do różnicy w cenie?
Wędką to nie jest coś co lata w kosmos, to w końcu tylko pręt z kompozytu
Może i tak, ale raczej umiejętności w użytkowaniu sprzętu będą nieprzecenione. Sprzęt z najwyższej półki nie czyni każdego posiadacza mistrzem. To jest chyba meritum w każdej dziedzinie.
- jrps lubi to
#416 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2022 - 22:41
[...] Sprzęt z najwyższej półki nie czyni każdego posiadacza mistrzem. To jest chyba meritum w każdej dziedzinie.
Na przestrzeni lat niejednokrotnie przekonałem się, że najlepsi łowcy i znawcy danej wody, często łowią byle czym np. jakimś starym dżeksonem sprzed 15 lat i nie przeszkadza im to w odnoszeniu wędkarskich sukcesów. Ostatecznie najważniejsze jest to by być często nad wodą.
#417 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2022 - 22:45
A ja byłbym ciekaw takiej konfrontacji pomiędzy Traperem za półtora tysiaka i czymś od Sage za taką samą cenę. To by miało sens. Ilu by wybrało Sage?
#418 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2022 - 23:52
---------"Miałem do zeszłego tygodnia też fajny kij od St. Croix. Tyle tylko, że wiatr mocniej zawiał, przewrócił go a ja holując fajnego teczaka inna wędką usłyszałem mało przyjemny trzask... Będzie teraz podpierał pomidory na działce."
Napisz mi na priv co to za model "tego fajnego" i może sobie wezmę do swoich pomidorów Tobie dam coś innego solidniejszego na działkę.
Trudno mi uwierzyć żeby kij spadając trzasnął ale .... Niemozliwe rzeczy też się zdarzają.
#419 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2022 - 01:02
Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik zeralda edytował ten post 12 kwiecień 2022 - 01:08
#420 OFFLINE
Napisano 12 kwiecień 2022 - 08:10
Ok. A seria i model to?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych