Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

JayD - wyłudzacz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Wojtek B.

Wojtek B.

Wiślak

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1844 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Wojtek

Napisano 03 luty 2025 - 19:17

popper, on 03 Feb 2025 - 18:15, said:

Nie pytałem: czy, tylko co?

Bank jest pośrednikiem w Twoich płatnościach i na Twoje wskazanie może wnosić o zwrot środków np. z przelewów BLIK/przelewów internetowych do banku odbiorcy danej płatności.

#22 ONLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9653 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 03 luty 2025 - 19:23

Nie jestem prawnikiem ani bankowcem, tylko człowiekiem małej wiary.

#23 ONLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9653 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 03 luty 2025 - 19:47

Tak czy owak, absolutnie Nie WOLNO odpuszczać, czego dowodzi mój, dośc już historyczny przypadek:  https://jerkbait.pl/...st#entry1001528

• Darek_W lubi to

#24 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1075 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 03 luty 2025 - 20:10

Pewnie że takim gnidom nie należy odpuszczać, bo inaczej uczysz cwaniaczka, że może tak robić. Prawda taka, że gdyby jeszcze kopa w d***e zarobił od kogoś „życzliwego”, to może by zakodowało się w tym pustym łbie, że się nie kradnie. W Szwecji kiedyś ręce ucinali złodziejom i uważam, że to był bardzo dobry pomysł.

#25 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4790 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:S.
  • Nazwisko:N.

Napisano 03 luty 2025 - 20:14

Ale tego typu praktyki nigdy nie wrócą dlatego, że:

Załączony plik  gdy grabież.png   504,46 KB   28 Ilość pobrań

#26 OFFLINE   theslut

theslut

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 03 luty 2025 - 23:35

hotpoint, on 03 Feb 2025 - 16:42, said:

Podejrzewam, że to raczej "chwilówka" bez odsetek wzięta na Jerku i kasę dostaniesz za parę dni

Teraz chwilówkę bez odsetek, to w ramach promocji można przytulić w instytucjach typu Provident. No chyba, że ma się w BIK-u nabałaganione, to pozamiatane.

#27 OFFLINE   JayD

JayD

Forumowicz

• BAN NA GIEŁDĘ
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaDrawsko Pom
  • Imię:Andrzej

Napisano 14 luty 2025 - 19:51

Wojtek B., on 03 Feb 2025 - 17:35, said:

Pieniądze właśnie wróciły na konto po przesłaniu pisma z banku.

Niesmak pozostał, ale wyostrzył czujność :)

Wojtek B., on 03 Feb 2025 - 13:45, said:

Przestrzegam przed wyłudzaczem @JayD.

Link do profilu:

https://jerkbait.pl/user/60796-jayd/

Pieniądze otrzymał Blikiem. Wysyłka trwa już 10 dni. Obecny status: wędzisko się popsuło i robi zbiòrkę żeby odesłać pieniądze.

Sprawa trafia w dniu dzisiejszym a policję oraz do banku.

Bądźcie uważni.

Wojtek B., on 03 Feb 2025 - 16:35, said:

Jesteś w błędzie:)

Kolega JayD będzie miał ciepło.

Dam znać jak wróci z przeprosinami.

@Wojtek B Nie widziałem tego tematu wcześniej, bo bym od razu odpisał. Szkoda, że nie zapisałem naszej rozmowy na WhatsApp (znikające wiadomości), gdzie na koniec sam mnie przeprosiłeś i tłumaczyłeś się, że poniosło Cię z tymi groźbami, bo ktoś Cię kiedyś oszukał.

Po tym, jak zwróciłem Ci pieniądze, sam powiedziałeś, że jednak możesz wziąć ten kijek, nawet z tą małą wadą. Ale po tym całym cyrku miałem już niesmak i nie chciałem mieć z Tobą nic więcej do czynienia.

Teraz oczerniasz mnie publicznie i zgrywasz kozaka, bo nabazgrałeś jakieś śmieszne pismo i wciskasz ludziom kit, że to dlatego dostałeś zwrot pieniędzy!? Śmiech na sali.

Jestem na tym forum 9 lat, kupiłem tu masę sprzętu i sprzedałem niejedną Stellkę czy fajnego kijka, a nawet mojego RiverFoxa 390 GPX oddałem w dobre ręce dzięki tej giełdzie. Nikt mi nie będzie teraz zarzucał wałka na 500 zł.

Wstyd i żenada.

#28 OFFLINE   JayD

JayD

Forumowicz

• BAN NA GIEŁDĘ
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaDrawsko Pom

Napisano 14 luty 2025 - 20:05

selk, on 03 Feb 2025 - 18:04, said:

Mnie też jest dłuzny tyle że mniejsza kwotę.
Chciał mi sprzedać to Shimano za 700 część kwoty to miał być zwrot kasy.
Jak zacząłem dyskusje na temat kwoty powiedział że ja go chce przekręcić i że cytuje religia nie pozwala mu oddać mi kasy i wszystko ma sfotografowane cała rozmowe.. Kiedy mu napisałem że wątek jest na jerku w skrzynce nawet jak on skasował to się wsciekł i przestał się odzywać
Ogólnie jest mi dłuzny ponad rok za wędkę która miała być uszkodzona ale kompletna a okazało się że ułamanej części szczytowej z przelotkami Fuji które były całą wartością tej transakcji i wędki nie ma. Co parę miesięcy odpisywał że odda kasę lub wyślę coś w zamian
Nawet chciałem napisać w jego ogłoszeniu o tym shimano czy ma kasę dla mnie ale ogłoszenie znikneło

Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka

A Ty co, próbujesz się teraz podpiąć pod temat i robić ze mnie oszusta? Nie jesteśmy już "koledzy po kiju"? XD

Przecież sam potrafiłeś pisać do mnie dwa razy w tygodniu i dopytywać, czy nie mam czegoś zbędnego, bo chętnie byś odkupił! Prawdę piszę? A teraz nagle stanąłeś w kolejce do oczerniania?

Sam dobrze wiesz, co i za ile Ci sprzedałem oraz ile na tym zarobiłeś, więc powinieneś się wstydzić !!!!!

#29 OFFLINE   Wojtek B.

Wojtek B.

Wiślak

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1844 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Wojtek

Napisano 14 luty 2025 - 20:54

Tak się składa, że ja mam tą rozmowę zapisaną, ale z przyzwoitości nie będę jej zamieszczał. Unikać, unikać i jeszcze raz unikać.

Zbyt dużo osób mnie zna i nie muszę nikogo zgrywać. Jak nie masz siana to poleć do bociana😶
A co pisałeś i dlaczego zwróciłeś pieniądze, to wiesz najlepiej😉

Użytkownik Wojtek B. edytował ten post 14 luty 2025 - 20:59

• Andżej lubi to

#30 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 816 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 14 luty 2025 - 21:04

JayD, on 14 Feb 2025 - 19:05, said:

A Ty co, próbujesz się teraz podpiąć pod temat i robić ze mnie oszusta? Nie jesteśmy już "koledzy po kiju"? XD

Przecież sam potrafiłeś pisać do mnie dwa razy w tygodniu i dopytywać, czy nie mam czegoś zbędnego, bo chętnie byś odkupił! Prawdę piszę? A teraz nagle stanąłeś w kolejce do oczerniania?

Sam dobrze wiesz, co i za ile Ci sprzedałem oraz ile na tym zarobiłeś, więc powinieneś się wstydzić !!!!!

Nigdy nie bylismy kolegami po kiju tylko  jesli juz to kolegami z Forum Jerkbait

sprzedałes mi woblery zgadza się

czy ja na nich zarobiłem - trudno tak twierdzic bo leża u mnie i u mojergo sasiada w pudełkach  - kupuje często dla całej mojej ekipy z która jeżdze na ryby

Potem sprzedałes mi wędkę która miałą byc uszkodzona i kompletna a potem po wpłacie sie okazało że nie masz  części szczytowej  z przelotkami a to przelotki były całą  wartością w tej połamanej wędce
- wszystko jest w wątku naszej rozmowy na Jerku  - nawet jak Ty wykasowałes to  ja to mam ją nadal w skrzynce 

chciałem wiec za wedke kase spowrotem i zacząłeś opowiadac 20 min po wpłącie jak napisałes że nie masz  tego kawałka szczytówki że juz nie masz kasy i nie mozesz zwrócic

chciałem załatwic polubownei sprawe i pisałem ze mozesz oddac w woblerach skoro nie masz wedki - zwodziłes mnie prawie 2 lata - tak pisałem do Ciebie smsy i dzwoniłem bo chciałem odzyskac kase 

podsumowując

za wędke nie oddałeś mi kasy 300 zł 

natomiast za te wedkę która chciałes sprzedac WojtkowiB chciałes odemnie 700 niby miałes w tym oddac 300 które mi byłes dłużny  - jak napisałem że to za drogo i wędka mi się o takim CW nie przyda  i musiałbym ją sprzedac zeby odzyskać kase  to napisałes mi cytuje  "ze religia nie pozwala Ci oddać mi pieniedzy"

mam to na sms od Ciebie

WojtekB opowiedział mi że podobnie zwodziłeś jego z wędką i  oddałeś kase dopiero jak postawił CIe przed zgłoszeniem na policje.

Nie chciałem Ci za 300 zł robic smrodu i zgłaszac na Policje liczyłem że jednak oddasz te kase

skoro już odzywasz się w tym watku i zarzucasz mi coś to pokaż że jesteś skoko gośc na poziomie  i oddaj mi te 300 zł 

i napisz  TU W WĄTKU że oddałeś a ja wtedy potwierdze - żeby wszyscy forumowicze Jerka się dowiedzieli że umiesz załatwić sprawę

sądze że tego nie zrobisz ale zobaczymy tu na forum czy  wyjdziesz z tego z honorem czy jednak nie

Użytkownik selk edytował ten post 14 luty 2025 - 21:07

• vincino lubi to

#31 OFFLINE   JayD

JayD

Forumowicz

• BAN NA GIEŁDĘ
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaDrawsko Pom

Napisano 14 luty 2025 - 21:07

Wojtek B., on 14 Feb 2025 - 19:54, said:

Tak się składa, że ja mam tą rozmowę zapisaną, ale z przyzwoitości nie będę jej zamieszczał. Unikać, unikać i jeszcze raz unikać.

Zbyt dużo osób mnie zna i nie muszę nikogo zgrywać. Jak nie masz siana to poleć do bociana
A co pisałeś i dlaczego zwróciłeś pieniądze, to wiesz najlepiej

Nie będę się tu wdawał w dyskusję z konfabulantem i osobą niezrównoważoną psychicznie, która dorabia sobie historie pod własną narrację.

Fakty są takie, że zwróciłem Ci pieniądze, bo chciałem mieć spokój i nie wdawać się w żadne cyrki, które teraz odstawiasz. A teraz próbujesz zrobić ze mnie oszusta, bo najwidoczniej masz w tym jakiś interes.

Unikać? Tak, unikać – ale takich jak Ty.

#32 OFFLINE   Banjo

Banjo

Zaawansowany

• Lurebuilding Team
  • PipPipPip
  • 2927 postów
  • LokalizacjaOława
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Bednarczyk

Napisano 14 luty 2025 - 21:17

JayD, on 14 Feb 2025 - 20:07, said:

........................

Fakty są takie, że zwróciłem Ci pieniądze, bo chciałem mieć spokój .............................

Ciekawa motywacja, muszę to kiedyś wypróbować  ;)  :lol: .

#33 OFFLINE   JayD

JayD

Forumowicz

• BAN NA GIEŁDĘ
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaDrawsko Pom

Napisano 14 luty 2025 - 21:21

selk, on 14 Feb 2025 - 20:04, said:

WojtekB opowiedział mi że podobnie zwodziłeś jego z wędką i  oddałeś kase dopiero jak postawił CIe przed zgłoszeniem na policje.

Nie chciałem Ci za 300 zł robic smrodu i zgłaszac na Policje liczyłem że jednak oddasz te kase

skoro już odzywasz się w tym watku i zarzucasz mi coś to pokaż że jesteś skoko gośc na poziomie  i oddaj mi te 300 zł 

i napisz  TU W WĄTKU że oddałeś a ja wtedy potwierdze - żeby wszyscy forumowicze Jerka się dowiedzieli że umiesz załatwić sprawę

sądze że tego nie zrobisz ale zobaczymy tu na forum czy  wyjdziesz z tego z honorem czy jednak nie

Teraz wszystko jasne – dogadaliście się we dwóch przed wrzuceniem tego wątku, żeby mnie oczernić.

Jeśli chodzi o Wojtka, to tak – zrezygnował z zakupu (z mojej winy), więc oddałem mu kasę, bo tak po prostu należało, a nie dlatego, że mnie ktoś „nastraszył” XD.

A Tobie? Tobie nic winien nie jestem, wręcz przeciwnie – za dobrze ze mną miałeś... Nawet nie kontrolujesz tego, co piszesz, i nie bierzesz pod uwagę, że mogę mieć naszą ostatnią konwersację zapisaną. Nie wiem, czy pamiętasz, o co poszedł zgrzyt, ale jeśli nie, to może warto sobie przypomnieć, zanim zaczniesz smarować takie głupoty XD.

#34 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 816 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 14 luty 2025 - 21:25

fakty są takie ze jesteś mi nadal dłuzny 300 zł - niezależne co tam napiszesz to ja Ci przelałem kase a Ty mi nie wysłałeś wędki

zrezygnmowałem jak mi napisałeś że nie ma cześci szczytowej z przelotkami

przedstawiłem fakty jakie były bez zbednych szczegółów - nie jestem jedyny który o tym pisze 

tak jak napisałem wyżej kasy nie chesz oddać i tyle 

Użytkownik selk edytował ten post 14 luty 2025 - 21:26

• Andżej lubi to

#35 OFFLINE   JayD

JayD

Forumowicz

• BAN NA GIEŁDĘ
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaDrawsko Pom

Napisano 14 luty 2025 - 21:27

Banjo, on 14 Feb 2025 - 20:17, said:

Ciekawa motywacja, muszę to kiedyś wypróbować  ;)  :lol: .

No fakt, głupio zabrzmiało.;)

#36 OFFLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2060 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 14 luty 2025 - 21:28

JayD, on 14 Feb 2025 - 20:07, said:

Nie będę się tu wdawał w dyskusję z konfabulantem i osobą niezrównoważoną psychicznie, która dorabia sobie historie pod własną narrację.

Fakty są takie, że zwróciłem Ci pieniądze, bo chciałem mieć spokój i nie wdawać się w żadne cyrki, które teraz odstawiasz. A teraz próbujesz zrobić ze mnie oszusta, bo najwidoczniej masz w tym jakiś interes.

Unikać? Tak, unikać – ale takich jak Ty.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że Wojtek jest osobą niezrównoważoną psychicznie?

• Andżej lubi to

#37 OFFLINE   Tiur

Tiur

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 193 postów
  • LokalizacjaŻywiec
  • Imię:Kamil

Napisano 14 luty 2025 - 22:33

Ja znowu mam problem z użytkownikiem Rajmund1980 . 4 grudnia wysłałem mu plecionkę i do dzisiaj pieniędzy brak. Telefonów już nie odbiera. A w smsach odpisywał wieczorem, rano za 2 dni itp. Jedyne co mogę zrobić to jak gdzieś się udziela, że coś kupi lub sprzeda to na priv zainteresowanym wysyłam informacje by uważali na człowieka. Nie chodzi o te kilkadziesiąt złotych ale o fakt bycia uczciwym

#38 OFFLINE   Archanioł

Archanioł

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 15 luty 2025 - 08:54

Ktoś wspominał o jakiejś pannie która odbierała wysyłki albo nadawała. Jakąś wędkę czy zestaw z kolowrotkiem.
Ktoś na innym forum szukał kiedyś pomocy - kupił sprzęt i nie mógł do niego dojść.
Przejechałem się pod wskazany adres, przy całej rodzinie przedstawiłem problem i sprzęt dotarł do kupujscego 2 dni później.
Ale tu tj Rajmund1980 to mi wygląda na jakąś kompletna patologię która z eyludzen uczyniła sobie sposób na życie.

JayD
Ja też trochę sprzętu sprzedalem..
Schemat jest zawsze prosty
Rzetelny opis na forum, olx itd
Ustalenie sposobu finalizacji transakcji
Na końcu dopytanie czy towar w 100% zgodny z opisem.
Poza Rajmundem1980 nigdy problemów nie było.
Na giełdzie są setki transakcji i nikt nikogo od oszustów nie wyzywa tylko 2 kolegów ciebie i kolejnych 2 Rajmunda1980
Nie uważasz że to z tobą jest jakiś problem
Mi jak by coś nie pasowalo to oddaje kasę i spokój. Tracę 30 pln za wysyłkę ale zyskuje dobre imię i nadal mam szacunek dla samego siebie.
A nie za 300 czy 700 pln robię z siebie pośmiewisko
Naprawdę zwrot kast to jest 3 minuty blik
Chyba ze ktoś kombinuje to są takie historie jak Twoje ciągnące sie miesiącami
Bo ktoś ewidentnie usiłuje zrobić wała.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

#39 OFFLINE   dante

dante

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 545 postów
  • LokalizacjaEłk

Napisano 15 luty 2025 - 09:11

Poza Rajmundem1980 nigdy problemów nie było.
Na giełdzie są setki transakcji i nikt nikogo od oszustów nie wyzywa tylko 2 kolegów ciebie i kolejnych 2 Rajmunda1980

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka[/quote]

Tak to powinno wyglądać, niestety sa na tym forum takie przypadki jak powyżej, Są też takie jak @Tomek TJ dla którego zauważenie oszustwa dopiero po jakimś czasie jest argumentem, żeby nie zwracać pieniędzy za towar niezgodny z opisem.
  • RemN lubi to

#40 ONLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9653 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 15 luty 2025 - 11:54

Tiur, on 14 Feb 2025 - 21:33, said:

........... A w smsach odpisywał wieczorem, rano za 2 dni itp.........

Wypisz, wymaluj. Mój lokator płaci czynsz😉🤣🤣🤣
  • Gad1979 i Darek_W lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych