Spokojnie , powinienem napisać "baza" do prób, bo to miałem na myśli skoro sam pisałem że widzę brak wagi. Swoja drogą doszedłem dlaczego tak się stało, na tym korpusie złożyłem, już ze setkę woblerów i miałem to opanowane. Mieliśmy problemy z przetryskiem i okazało się że przez relatywnie cienkie ścianki przy dużym ciśnieniu "mała wtryskarka" nie dała rady utrzymać formy i musiało pójść na największa. Zostały przerobione podejścia, rozdział poliwęglanu i... korpus stał się finalnie o 1,65g lżejszy.
Prosiłem @jajakub aby przesłał mi linka/film ze wzorcowym model (dziękuje za odpowiedź) Przejrzałem później kilkanaście filmów z pracy pod wodą modeli Megabasa i poza tym że nie ma spektakularnych odjazdów na boki to nie ma się czego wstydzić, nawet modele uznawane za "twichowe" tez nie wszystkie odjeżdżały.
Pytałem o handel bo firma nie ma takiego w ofercie, Darek nie czuje takiego łowienia i nie chce chwilowo takiego robić. Stwierdziłem że dopracujemy model na takim trójkątnym sterze (pierwotny jest ok 5mm dłuższy i pracuje znacznie głębiej, schodzi przy zwijaniu na 3m) i będzie u mnie na sklepie. Prace nad nim trwały od lipca , kilku z was już w zeszłym roku na niego łowiło. Powiem więcej nawet zeszłoroczna wątek sandaczowy został otwarty tym korpusem ale 9 centymetrowym z tradycyjnym sterem.
Ten ster to "wypadek przy pracy" miał być do modelu 9cm, co z tego wyjdzie czas pokarze.
Dziękuję wszystkim za uwagi, zwłaszcza te krytyczne.