Świetny wątek, mam nadzieję, że uratuje wklejankę, którą sobie cenię, jednak ma dość brzydkie przesztywnienie na łączeniu. Mam pytanie, skąd bierzecie takowe szczytówki węglowe? Polecacie jakiś sklep/producenta?
Pozdrawiam,
Marcin
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 luty 2016 - 18:42
Świetny wątek, mam nadzieję, że uratuje wklejankę, którą sobie cenię, jednak ma dość brzydkie przesztywnienie na łączeniu. Mam pytanie, skąd bierzecie takowe szczytówki węglowe? Polecacie jakiś sklep/producenta?
Pozdrawiam,
Marcin
Napisano 27 luty 2016 - 19:29
Pozdrawiam,
Marcin
Proszę bardzo można kupić np. tu:
http://sklep.insel.p...-2_498_650.html
Zawsze lepiej kupić szczytówkę dłuższą powiedzmy 60cm i ciutkę większej średnicy niż docelowe miejsce wklejenia w blank,mamy wtedy większy zakres ''dopasowania'' jej do tego co chcemy uzyskać.
Napisano 27 luty 2016 - 19:52
Pełne tylko w komplecie ?
Po drinku mogę słabo widzieć
Napisano 27 luty 2016 - 23:34
Napisano 28 luty 2016 - 01:39
Czy taka Jaxonowska faktycznie będzie ok? Przerzuciłem sporo stron u wujka Google i jedyne, jakie znalazłem, to właśnie Jaxona, Trapera i Kongera. Przypuszczam, że skoro ich ceny są bardzo zbliżone, to parametry również? Wklejkę chcę wymienić w ul 1-5 g, więc zależy mi na czułości i ładnym ugięciu. Taka szczytówka Jaxona mi to zapewni?
Mozes jeszcze poszukac porzadne szczytowki feederowe Ale to juz kupa kasy jak chcesz takie od Drennan czy Preston, nie mowiac juz o Hardym, gdzie taka szczytowka kosztuje czasami i £40
Ale szczytowki swietne i duzy wybor roznej sztywnosci, materialu
Napisano 28 luty 2016 - 10:01
Czy taka Jaxonowska faktycznie będzie ok? Przerzuciłem sporo stron u wujka Google i jedyne, jakie znalazłem, to właśnie Jaxona, Trapera i Kongera. Przypuszczam, że skoro ich ceny są bardzo zbliżone, to parametry również? Wklejkę chcę wymienić w ul 1-5 g, więc zależy mi na czułości i ładnym ugięciu. Taka szczytówka Jaxona mi to zapewni?
Jak kijek jest w średnim budżecie to takie szczytówki spokojnie wystarczą,samą akcję i końcowe c.w. kija skorygujesz szlifując szczytówkę papierkami od 400 do 3000 .Tu masz ugięcie dwóch blanków no name po wklejeniu i dopasowaniu szczytówek o ile pamiętam po 7zł.Blanki teraz mają c.w. do 2g i do 5g.
...blank do 2g...
WP_20151021_20_10_01_Pro_cr.jpg 15,58 KB 24 Ilość pobrań
...blank do 5g...
WP_20151026_20_11_07_Pro_cr.jpg 14,52 KB 23 Ilość pobrań
Napisano 28 luty 2016 - 15:15
Napisano 28 luty 2016 - 18:48
Ten do 2g baaaardzo przyjemne ma ugięcie
Tutaj gotowy patyk ,który zrobiłem na tym blanku...wraz z zdjęciami ugięcia uzbrojonego kija:
http://jerkbait.pl/t...-levego/page-14
Napisano 16 marzec 2016 - 19:28
Napisano 16 marzec 2016 - 19:45
Napisz do kolegi http://jerkbait.pl/u...2904-skalek-77/ Robi znakomite wklejki. Może będzie mógł Ci pomóc.
Napisano 06 lipiec 2016 - 12:31
Witam
Poszukuję długich pełnych szczytówek węglowych (800 - 900 mm) może ktoś gdzieś coś widział to proszę o informację.
Pozdrawiam.
Napisano 06 lipiec 2016 - 12:38
Np tutaj:
http://www.guidesnbl...08/category/339
Ale z tego co pamietam to w Fishing Mart tez byly kiedys, nawet kupowalem tam u nich.
Napisano 09 lipiec 2016 - 16:56
Dzięki panowie na allegro gość ma to co poszukuję "Fishing-Mart" ma tej długości ale puste.
Napisano 09 lipiec 2016 - 17:03
Napisano 09 lipiec 2016 - 18:55
Ważne aby dopasować ugiecie i szybkość a czy pusta czy pełna to już drugorzedna sprawa
Nie tak do końca drugorzędna...ugięcie pełnej szczytówki dopasujemy sami,papierem sciernym .
Napisano 14 wrzesień 2016 - 10:42
witam, mam dosyć duzy problem, zlamalem w Daiwa Corregone dwie szczytówki. Łowie tym kijem białoryb i pstrągi na mikroprzynety. Nie mam pojęcia gdzie mogę kupic oryginal a zamianka na szczytowke od jakiegoś pickera nie wchodzi gre. Czy moglby ktoś doradzić mi gdzie kupic możliwie najdelikatniejsze szczytówki (nie masówkę za 5.99zł) lub te cale "igły węglowe" o których raz czytałem?? Bardziej interesowaly by mnie wlasnie te igly bo najzwyczajniej w swiecie przezbroje przelotki z oryginalnych złamanych końcówek.
Użytkownik MINAMI Lures edytował ten post 14 wrzesień 2016 - 10:46
Napisano 14 wrzesień 2016 - 10:45
Zacznij od Daiwy, napisz do nich czy zadzwon i spytaj sie w jakiej cenie moze kupic dodatkowe.
http://www.daiwa.inf...-klienta/serwis
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych