Mam takie gdzieś leżeć w warsztacie. Leżeć - nie do użytku. Daruj sobie i zbieraj na markowy sprzęt. Będzie Ci służyć na lata a nie dni.
Aerograf w pytaniach i odpowiedziach
#161 OFFLINE
Napisano 05 luty 2013 - 18:00
#162 OFFLINE
Napisano 05 luty 2013 - 19:26
Jak czytałem fora modelarskie to jest tam markowy, ale są to kwoty nie dla mnie. To tak jak majsterkowicz po wejściu na forum wędkarskie dostał odpowiedź że jeśli wędka to musi być z pracowni i od razu CD. Przecież od czegoś trzeba zacząć. Nie wymagam precyzji jak u modelarzy, ale dobrze by było abym go nie musiał wyrzucić po pierwszym użyciu. Czyli może nie Jaxon ale np Fenwick Czy polecicie coś "markowego" ale w przystępnej cenie.
- chrzanek lubi to
#163 OFFLINE
#164 OFFLINE
Napisano 05 luty 2013 - 20:58
#165 OFFLINE
Napisano 05 luty 2013 - 21:14
Ale jak co to nie kupuj Tg-180, kiedyś może i był dobry, ale teraz wiem po sobie i od kilku osób, że to szajs
Ja maluję tylko TG-180 i jakoś nie narzekam... myślę że szkopuł tkwi w złej konserwacji i z tego powodu zaczynają się usterki i wszelkie kłopoty ...
DSCF5200 - Kopia.JPG 50,3 KB 125 Ilość pobrań
tak nawiasem wobki malowane właśnie TG-180, nie to że reklamuję i zachwalam po prostu można i tyle
#166 OFFLINE
Napisano 05 luty 2013 - 21:16
Tak. Łatwo dostępne części zamienne itp. Możliwość montażu różnych dysz. Podobno Made in Germany.
#167 OFFLINE
Napisano 05 luty 2013 - 21:22
TG-180 ? raczej chińczyk
#168 OFFLINE
Napisano 05 luty 2013 - 21:27
Chinol jak nic Marku kombinowałem ostro z TG-180 gł problem polega dokładnie na konsystencji farby .
Jak za tą kasę warto sobie zakupić
#169 OFFLINE
Napisano 05 luty 2013 - 21:51
Tak. Łatwo dostępne części zamienne itp. Możliwość montażu różnych dysz. Podobno Made in Germany.
TG-180 ? raczej chińczyk
Bigrafi miał raczej na myśli aerograf z linku który podał , i faktycznie wygląda całkiem całkiem sprzedawca też sprawdzony większość cratexów mam od niego zawsze prima sort na alledrogo też czasem coś wrzuci .
#170 OFFLINE
Napisano 05 luty 2013 - 22:15
Markowy znaczy jaki???
Płynne pojecie
Dla mnie znaczy znanej firmy, pewny, trwały nie "chińczyk" w pojęciu "no name", a co z tego wynika też drogi.
Patrz Daiwa, Shimano itp.
Dziękuję za podpowiedzi, już wcześniej myślałem o TG 180 i najprawdopodobniej na niego się zdecyduję.
Po kilkuletniej przerwie wracam do robienia woblerów (dzieci trochę podrosły). Robiłem na własne potrzeby i czasem dla kolegów. Nie przewiduje jakiejś większej produkcji. Tak więc aerograf nie napracuje się. I tak najpierw muszę zużyć zapasy farb w aerozolu - nie spodziewałem się iż po prawie 5 latach przerwy jeszcze będą się nadawać do użytku. Co prawda pisało na nich 10 lat przydatności ale patrzyłem na to jak na reklamę a nie real.
#171 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 11:17
Hej.
A tak z innej beczki jaki może być przyczyna tego , że ze zbiorniczka aero lecą bąbelki ? Aero jest nowy i raczej markowy Czytam czytam i nic nie moge wyczytać
#172 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 11:20
Oring pod zbiornikiem
#173 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 13:23
Hej.
A tak z innej beczki jaki może być przyczyna tego , że ze zbiorniczka aero lecą bąbelki ? Aero jest nowy i raczej markowy Czytam czytam i nic nie moge wyczytać
Może też być nie do końca wyczyszczona dysza (sprawdź, czy Ci jakiś farfocel się nie przykleił)
#174 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 13:38
Sorry ale każdy aerograf chyba jak spadnie z wysokości to się zepsuje. To czułe i małe i delikatne urządzenia. Jak znacie takiego, który po upadku nie będzie miał krzywej dyszy/igły to proszę o info.
#175 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 13:43
Chyba w talonie jest taka dysza, która chroni igłę podczas upadku
#176 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 13:46
Hej.
Ja się głowiłem parę dni i parę dobrych godzin... Już nie wyrabiałem... Okazało się, że dysza spadła z kilkanastu cm do zlewu i się skrzywiła... Iglica także może to spowodować.
#177 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 13:50
Typowy objaw cofania się powietrza.
#178 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 19:08
Juz wszystko jasne ,,, faktycznie za lekko przykręcilem dysze ...już jest oki. Dziękuję za pomoc Przynajmniej wiedzialem gdzie szukac przyczyny
Dzięx.
#179 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 20:16
Sorry ale każdy aerograf chyba jak spadnie z wysokości to się zepsuje. To czułe i małe i delikatne urządzenia. Jak znacie takiego, który po upadku nie będzie miał krzywej dyszy/igły to proszę o info.
Mój aerograf nabyłem w 1989 roku (produkcja CCCP ), "gniotsja nie łamiotsja". Lądował ma różne powierzchnie niezliczoną ilość razy, myty w nitro - i nadal daje radę! 3 dysze oryginalne nadal są w użytku. Tak samo igła. Pancerna robota. Nie zamienię na żadną z dzisiejszych zabawek.
#180 OFFLINE
Napisano 07 luty 2013 - 20:35
Mój aerograf nabyłem w 1989 roku (produkcja CCCP ), "gniotsja nie łamiotsja". Lądował ma różne powierzchnie niezliczoną ilość razy, myty w nitro - i nadal daje radę! 3 dysze oryginalne nadal są w użytku. Tak samo igła. Pancerna robota. Nie zamienię na żadną z dzisiejszych zabawek.
Kiedyś to był szczyt marzeń każdego modelarza,jak się pojawiały ustawiała się kolejka....zresztą wtedy to po wszystko stały "ogonki" ech czasy....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych