Wody w okolicach Krakowa
#6741 OFFLINE
Napisano 29 październik 2022 - 08:36
Myslalem juz ze fotki pokazujcie tylko u ciotki na imieninach
#6742 OFFLINE
Napisano 29 październik 2022 - 09:14
#6743 OFFLINE
Napisano 29 październik 2022 - 10:30
#6744 OFFLINE
Napisano 30 październik 2022 - 09:16
(...) doczekaleś sie wreszcie brania w tej norze którą okupujesz od grudnia 2020
ano się doczekałem;). Pierwsza konkretna ryba w tym sezonie. Złowiona na gumę 13cm+15gr prowadzoną z nurtem, na wodzie 0,5m. Wszystko na mega krótkim dyszlu, pod samymi nogami. Jak to się udało to nie wiem bo wędka morska do 65gr; 2,64m, to był jej debiut pod rybą. Hol jakieś 4sek. Czuje że Wisła się nade mną ulitowała tak cobym się całkiem nie zniechęcił. Coś w stylu: a niech ma to zdjęcię z rybą jak chłopina tak dzielnie przyłazi i przynęty urywa....pz
#6745 OFFLINE
Napisano 31 październik 2022 - 15:33
Jaź 35. Ryba dnia klenizaur 47 prawie taki podobny do jazia
Załączone pliki
- jerzy6, tadekb, malinabar i 6 innych osób lubią to
#6746 OFFLINE
Napisano 31 październik 2022 - 17:13
- J-O-K-E-R lubi to
#6747 OFFLINE
Napisano 01 listopad 2022 - 11:56
Hmmm niby tyle rynek a jedno zdjęcie, podejrzane 🤔 ps. Gratulację!Witam, łaskawa Wisła w końcu się otworzyła dla mnie sporo ryb okoni nawet sadaczyk 45.
Jaź 35. Ryba dnia klenizaur 47 prawie taki podobny do jazia
#6748 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2022 - 19:29
Wczoraj nad wodą u mnie we wsi był ciekawy wieczór. Sum, leszcz, ....łabądź. Wszystko na gume;). W sumie taki łabądź to zwierze wodne, to prawie jak ryba, nie ?, pz
#6749 ONLINE
Napisano 04 listopad 2022 - 20:32
- Wacha lubi to
#6750 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2022 - 21:46
Wczoraj nad wodą u mnie we wsi był ciekawy wieczór. Sum, leszcz, ....łabądź. Wszystko na gume;). W sumie taki łabądź to zwierze wodne, to prawie jak ryba, nie ?, pz
Zwodowałem kiedyś łabędzia w locie. Ale było kopnięcie
Sprzęt miałem mocarny…
- strary lubi to
#6751 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2022 - 22:21
W dzieciństwie złowiłem perkoza.
Na żywca.
- strary lubi to
#6752 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2022 - 03:46
Ja tez zlowilem perkoza w Kryspinowie z 2 miesiace temu. Dajcie spokoj nigdy wiwcej. ....
Na szczescie od 2 lat bezzadziorowe haki stosuje praktycznie wszedzie wiec nie bylo problemu z samym wyhaczeniem.
Polecam sie przerzucic na taki system. Czasem w sandaczowyxh gumach zostawiam , ale okoniowe glowki i woblery boleniowe czy kleniowe nie widze sensu stosowac zadzioru.
Widze natomiast same plusy tej decyzji.
Rok temu 2 sandacze 84 i 80 i kilka 70+60+ bez zadzioru. Pewnie wcięte. Wyhaczenie bez zadnej szarpaniny.
W tym roku sum 150 bezzadziorwo , odhaczenie to byla przyjemnosc. Kto zlapal suma ten wie jaka to szarpanina jak hak siądzie w nożyczki.
Dobra teraz do rzeczy. 1 listopada siadla mi fajna rybka na gume. Branie atom , 12 cm gume ledwo bylo widac. I tu cekawostka. Ryba nawet nie byla wcieta , wisiala tylko na haku. Tu zadzior byl. No ale stary lis nie daje luzu i zostala szybciutko podebrana. Zdrowe 70+
Załączone pliki
Użytkownik Tommy100 edytował ten post 05 listopad 2022 - 03:48
- mario, donkicha, jerzy6 i 13 innych osób lubią to
#6753 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2022 - 10:21
Jak to się stało?. No normalnie, przywaliłem w ciemność kingshadem 5" plus 15gr na trójkącie, podbiłem, przytrzymałem troche i patrze w wode. Nic prawie nie widzę bo ciemno, daleko coś tam płynie po powierzchni. Myślę konar, wyrda, albo sum na peryskopowej bo fala jak przy motorówce. A może nie zaczepie, powiniem być sporo dalej.... i się kurna zaczeło. Plecionka 023, fluo 0,6mm. Czołówka na max, widze dziada. W 5 minut dociągłem go na jakieś 5m od brzegu. Nawet nie jest zapięty, bardziej okręcony plecionką, niestety koło szyji. Jak utnie to się pewnie w coś zapląta i zdechnie. Nie zabijam niczego jak nie muszę, trza coś wymyślić. Do wody nie wleze, bo mnie utopi. Rękami za plecionkę nie przyciągne, takie to cholerstwo mocne. Powrót do holu na kiju. Na szczęście kij morski, przelazłem na małą skarpkę tak cobym był nad ptaszyskiem, dodarłęm tak coby był poniżej, zakręcił pare razy bączka i się uwolinił. Uf. Miescówa spalona na pare godzin, takie zamieszanie było... pz
- strary lubi to
#6754 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2022 - 18:37
ten już ładnie przypasiony się trafił pz
Załączone pliki
Użytkownik mayou edytował ten post 07 listopad 2022 - 18:38
- czarny1, strary, tadekb i 7 innych osób lubią to
#6755 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2022 - 19:33
No i lux - rybki w wątku.
Może ta nasza Wisełka to nie to co kiedyś, ale niech nie obrywa samych batów.
To, że jest gorzej, to nie jej wina.
Tak więc też coś wrzucę.
Nie mam specjalnie czasu na Wisłę.
Dziś musiałem jechać. Wiedziałem, że będą brały, dlatego wszystko inne zeszło na dalszy plan.
Udało się wyrwać na trzy godziny.
Dwa największe 81 i 76:
7 11. — kopia.JPG 208,65 KB 17 Ilość pobrań
7 11aa — kopia.JPG 261,97 KB 16 Ilość pobrań
- mario, Tomfunk, donkicha i 25 innych osób lubią to
#6756 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2022 - 22:16
Dziekuje wedki moje beda jutro w dziale oddam za darmo Nawet nie wiem na co takiego skusic.
Wprawdzie bardziej skupiam sie na sandaczu i na poszukiwaniach tej ryby , ale jak widac szalu tez nie ma
Maju sie rozszalal. Fajnie ze wreszcie cos pokazujecie wiadomo zez rybami jest kupa , ale na tyle osob co nas tu jest statystycznie czasem ktos cos trafi.
Dzis pelnia. Czyli albo grube branie albo nic. Ja w pelnie nigdy nie polowilem.
- strary lubi to
#6757 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2022 - 11:06
Mistrz przemówił i lud zdenerwował... A za jakieś 2-3 miesiące, gdy większość z nas będzie grzała się w domowych pieleszach wyczekując kwietnia i maja, zacznie pokazywać zdjęcia wielgachnych kleni, czym ponownie wzbudzi zazdrość wśród gawiedzi i podziw tejże....
A tak poważnie, to brawo Tadziu ! Widać, że masz rozpracowane gdzie łowić, co łowić, kiedy łowić i w końcu na co łowić. Większość z nas ma niestety o tym dużo mniej pojęcia niż Ty i liczy na przysłowiowy łut szczęścia...
- strary, mario70 i pawello lubią to
#6758 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2022 - 16:58
Panowie to jest chyba najwłaściwsze miejsce. W sumie to mało łowie w Krakowie i okolicach obecnie .Ale czasem mnie nuda napada w niedziele po obiedzie i gdzieś pobliżu bym wyskoczył. Sąsiad mój twierdzi ,ze jeden z stawów na Brzegach jest na tzw. ,,białą kartę" ktoś coś wie ?
Użytkownik Misiek1 edytował ten post 08 listopad 2022 - 16:59
#6759 OFFLINE
#6760 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2022 - 21:52
A Koledzy niech dalej marudzą, że na tym odcinku bezrybie 😃😃😃
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych