Tak jest proszę Pana....
Nie lubię zwracać uwagi, ale jednak utrudnia to trochę lekturę... Dzięki.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 styczeń 2013 - 11:18
Tak jest proszę Pana....
Nie lubię zwracać uwagi, ale jednak utrudnia to trochę lekturę... Dzięki.
Napisano 20 styczeń 2013 - 11:19
Napisano 25 styczeń 2013 - 12:00
Ponowie wybór mój padł na
PLANO 7771-00.
Pudło jest super. Całkiem spore 77cm długości ! 4 pudełka z przodu jedno w środku stojaczek na streammery (chodź mało pożyteczny w moim wypadku).
Wejdzie termos komplet przeciwdeszczowy i wiele innych pierdółek. Materiały jak to w Plano. Bardzo solidne i mam nadzieje, że zawiasy wytrzymają równie długo ... Widziałem, że kolega we wcześniejszych postach posiada takie pudło. Może powie jak sprawuje się to po dłuższym użytkowaniu. u mnie póki co czeka na sezon
http://www.normark.p...2&page=1&id=214
Może i nie jest to najtańsze rozwiązanie ale mam nadzieje że trwałe i solidne.
Pozdrawiam
Przemek
Napisano 25 styczeń 2013 - 13:22
Ja wybrałem wieksze:
http://www.normark.p...2&page=2&id=954
758-005.jpg 18,3 KB 36 Ilość pobrań
Już wiele
Ma większą pojemność. Poza tym jest krótsze i wyższe. Czasem na łódce miejsca nie za dużo.
I u mnie zdecydowanie szuflady rządzą pudłami. Więcej mieszczą i wygodniejszy dostęp
Użytkownik godski edytował ten post 25 styczeń 2013 - 13:37
Napisano 25 styczeń 2013 - 14:20
Też jestem za szufladami zamiast pudełek.
Zwłaszcza gdy używa się ich w zimie.
Paluchy zmarznięte,a pudełko trzeba otworzyć co przy większych mrozach może skończyć się złamaniem zatrzasku pudełka.
czas wyjęcia i schowania przynęty też lepszy.
Od razu zaznaczę ,ze nic z tych szuflad nie wypada.
Raz, ku ogólnej uciesze łowiącej konkurencji fiknąłem koziołka na oblodzonym filarze mostu.
Skrzynka spadła na beton nogami do góry.
Kilka zadrapań i to wszystko.
Żadnych pęknięć i wysypujących się przynęt.
Gorzej było z moim zmiażdżonym , zmarzniętym palcem i z kołowrotkami trzymanymi w tym czasie w drugiej ręce z trzema wędkami.
Wyhamowałem na lodzie łapiąc się betonu zębami.
Napisano 25 styczeń 2013 - 15:13
Będzie mu już trzeci może czwarty sezon? Przeszedłem z nim na ramieniu…sporo kilometrów. Kiedy jeszcze nie miało to pudło paska była w nim na stałe składana rękojeść.
Po jakimś "nurkowaniu w krzaczorach" nieodnaleziona.
Nie pamiętam ceny, ale skoro kupiłem musiało być tanie. Zresztą Lidl nie należy do grupy sklepów "Celeb Boutique" .
Można było bardziej udoskonalić wzorem Bartkowego Plano, ale na razie takiej potrzeby nie było.
Solidne? Hm…poza kilkoma nieprzewidzianymi upadkami nie rzucałem nim specjalnie .
Nie pękło, nie dokształciło się pod wpływem działania lipcowego słońca.
Nie starcza już wprawdzie na obecne łowienie (brak miejsca na duże 15 cm woblery), ale zawsze jest w podróżach wędkarskich nieodzowne .
Napisano 25 styczeń 2013 - 15:40
Napisano 25 styczeń 2013 - 15:45
Szczypce siedzą ciasno i w razie czego mogę je zawsze podpiać.
Kieszonki na szczypce zrobione z koszyczków zanętowych,przykręconych do skrzynki.
Użytkownik makamba edytował ten post 25 styczeń 2013 - 15:46
Napisano 25 styczeń 2013 - 17:05
Jedyny minus przy szufladach to to, ża czasem haczyk/kotwiczka może się ustawić nieodpowiednio i ciężko otworzyć.
Napisano 25 styczeń 2013 - 17:36
Jedyny minus przy szufladach to to, ża czasem haczyk/kotwiczka może się ustawić nieodpowiednio i ciężko otworzyć.
Niestety . A w tedy trzęsienie ziemi nie pomaga na uwolnienie tej...jedynej skutecznej przynęty .
Napisano 25 styczeń 2013 - 17:55
Ja mam pudełka, mimo że myślałem o szufladach. Jednak pudełka można dokupić i wymieniać w całości gdy się jedzie gdzie indziej i na inne przynęty będzie łapać. Poza tym w pudełkach dużo swobodniej można przegródki regulować. Na łodzi częst skrzynię ustawię dalej a pudełko do siebie przy siedzeniu.
Kwestia gustu:)
Użytkownik Marcyś edytował ten post 25 styczeń 2013 - 17:55
Napisano 25 styczeń 2013 - 18:16
Z kotwiczkami mi się nie zdarzyło.
Z gumami za to czasem się szufladka blokuje jak się za dużo upcha , ale odrobina siły i otwarte.
Napisano 26 styczeń 2013 - 18:00
Ponowie wybór mój padł na
PLANO 7771-00.
Pudło jest super. Całkiem spore 77cm długości ! 4 pudełka z przodu jedno w środku stojaczek na streammery (chodź mało pożyteczny w moim wypadku).
Wejdzie termos komplet przeciwdeszczowy i wiele innych pierdółek. Materiały jak to w Plano. Bardzo solidne i mam nadzieje, że zawiasy wytrzymają równie długo ... Widziałem, że kolega we wcześniejszych postach posiada takie pudło. Może powie jak sprawuje się to po dłuższym użytkowaniu. u mnie póki co czeka na sezon
http://www.normark.p...2&page=1&id=214
Może i nie jest to najtańsze rozwiązanie ale mam nadzieje że trwałe i solidne.
PozdrawiamPrzemek
poszukaj promocji w Decathlonie lub jakimś innym tego typu sklepie bo kolega kupował rok temu dokładnie takie pudło i zapłacił chyba coś koło 200 lub mniej.
Samo pudło jest ok całkiem duże
co do opinii czy szuflady czy pudełka ja wybrał bym z pudełkami bo dokupuję sobie dodatkowe i masz łatwą segregację i jak nie potrzebujesz np gum 3 cm to zastępujesz je pudełkiem z obrotówkami lub wymieniasz na pudło jeszcze z czymś innym i cześć a szuflad nie podmieni się na inne przez co albo konieczność robienia przymusowego remanentu przed rybami lub wydatek na kilka skrzyń
Napisano 26 styczeń 2013 - 18:33
77 cm, to jak garaż na "malucha". Ogromne. Ale jak łódka duża, to nie zatopi
Zdaje się, że u @spigota takie widziałem
PS.
Pomyłka, to było coś takiego:
Użytkownik popper edytował ten post 26 styczeń 2013 - 18:42
Napisano 26 styczeń 2013 - 20:56
Pudełko 7771-00 nie ma 77cm tylko 54cm błąd z wymiarem powtarza się w większości polskich sklepów internetowych ktoś źle przeliczył cale na centymetry a reszta powieliła ten błąd.Przed zakupem radzę sprawdzić w jakiej konfiguracji występuje pudełko ponieważ jest kilka zestawów pudełek do pudła 7771,ja przed zakupem w sklepie konsultowałem sprawę tel.ponieważ sklep miał najbogatszą ofertę a po przysłaniu okazało się że przysłali opcję bez 2 pudełek mimo wielu rozmów tel do dzisiaj nie dosłali brakujących pudełek.Pudełko użytkuję od około 8 miesięcy jak do tej pory nić się nie urwało żadna zawiasa nie pękła ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Napisano 26 styczeń 2013 - 21:22
77 cm, to jak garaż na "malucha". Ogromne. Ale jak łódka duża, to nie zatopiZdaje się, że u @spigota takie widziałem
PS.
Pomyłka, to było coś takiego:
Meiho Versus VS8050 http://www.fishingta...IHOVERSUSVS8050(542x30x397cm)
Napisano 26 styczeń 2013 - 21:22
Ja wybrałem wieksze:
http://www.normark.p...2&page=2&id=954
Już wiele
Ma większą pojemność. Poza tym jest krótsze i wyższe. Czasem na łódce miejsca nie za dużo.
I u mnie zdecydowanie szuflady rządzą pudłami. Więcej mieszczą i wygodniejszy dostęp
Czyli to powyżej jest duuużo większe.
Napisano 27 styczeń 2013 - 10:35
Pudełko 7771-00 nie ma 77cm tylko 54cm błąd z wymiarem powtarza się w większości polskich sklepów internetowych ktoś źle przeliczył cale na centymetry a reszta powieliła ten błąd.Przed zakupem radzę sprawdzić w jakiej konfiguracji występuje pudełko ponieważ jest kilka zestawów pudełek do pudła 7771,ja przed zakupem w sklepie konsultowałem sprawę tel.ponieważ sklep miał najbogatszą ofertę a po przysłaniu okazało się że przysłali opcję bez 2 pudełek mimo wielu rozmów tel do dzisiaj nie dosłali brakujących pudełek.Pudełko użytkuję od około 8 miesięcy jak do tej pory nić się nie urwało żadna zawiasa nie pękła ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Dokładnie tak z wymiarami wyszła lekka pomyłka. Ma ona 54 cm długośći. Ale jej rozstawienie jak i przegródki regulowane. 4 duże pudła +1 małe daje naprawdę spore możliwości. A do Dużej komory po prawej strony wejdą 3 mniejsze pudełka różnych firm. Póki co wizualnie jak i pojemnościową jestem bardzo zadowolony. Wszystkie moje "niezbędne graty" bezproblemową się tam zmieściły. Także jak dla mnie jest naprawdę OK. Ja celowo nie otrzymałem 2 pudełek, które były w komplecie. Przez co znajomy załatwił mi naprawdę fajną cenę. A tak jak mówię te fabryczne 2 pudła PLANO zastąpiłem innymi mniej firmowymi a równie mocnymi pudełkami.
Pozdrawiam
Przemek
Napisano 22 marzec 2013 - 23:15
Urozmaicając sobie wiosenne wieczory ( aktualnie za oknem -6) różnymi planami wędkarskimi, złapałem się na tym że nie mam porządnej torby.
Potrzebuję torby w miarę w rozsądnych rozmiarach w której miałbym ze 3 duże pudła z przynętami + akcesoria..Torba ma mieć zastosowanie na łodzi.
Myślałem o torbie firmy Dragon z komorą termoizolacyjną.
Czy ktoś z kolegów ma taką torbę i może podzielić się opinią ?
Zachęcam też do podzielnia się własnymi przemyśleniami ,pomysłami, patentami etc...
pozdrawiam
Olek
Użytkownik olek520 edytował ten post 23 marzec 2013 - 10:03
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych