Panowie mam kolejny pytanie- do jakich temperatur nagrzewa się wam żywica podczas wykonywania formy? Jakiś czas temu straciłem model wzorcowy właśnie przez wysoką temperaturę żywicy...Zastanawiam się, czy dodanie mniejszej ilości katalizatora nie rozwiąże tego problemu...
Pianka - pytania i odpowiedzi .
#21 OFFLINE
Napisano 25 luty 2013 - 21:13
#22 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 00:18
a kto mi powie czym to malować mam takowa piankę ale każdy lakier typu spray mi ja rozpuszcza
#23 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 00:35
a kto mi powie czym to malować mam takowa piankę ale każdy lakier typu spray mi ja rozpuszcza
Pewnie masz styrodur , poszukaj ECO REVOLUTION nie rusza styropodobnych pianek , niestety nie mozna go kłasć mokre na mokre musi wcześniej dobrze wyschnąć .
#24 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 10:12
nie nie to nie jest to pianka jest zółta twarda i rozpuszczaja ja kleje , lakiery z dodatkiem np nitro , rozpuszczalnika
#25 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 10:44
podaj nazwę piany, myśle że łatwiej będzie pomóc
#26 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 11:27
jak bym znal nazwę to by było łatwiej dostałem ta piankę gotowy płat 50x50 / 2x2 cm wiec tylko tyle wiem na jej temat
#27 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 12:00
spróbuj dać 2 - 3 wartwy podkładu białego akryl vidaron a później akrylami maluj i polakieruj domaluxem poliuretanowym - powinno być ok
#28 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 21:36
Zbyszku dzięki za tipa. Też myślałem o czymś podobnym, tzn zrobić formę z tunelami przez całość w miejscach oczek. Potem do już gotowej formy wkładać stelaż i usztywniać przełożeniem przez tunele (i oczka stelażu) grubszego drutu, gwoździ itp.
A tak z innej beczki, myślę o odlaniu z żywicy szpulki zapasowej do C3, takiej sporo płytszej niż oryginał, tylko nie wiem czy coś z tego wyjdzie, na allegro widziałem żywicę o właściwościach podobnych do plastiku.
#29 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 21:49
(...)
A tak z innej beczki, myślę o odlaniu z żywicy szpulki zapasowej do C3, takiej sporo płytszej niż oryginał, tylko nie wiem czy coś z tego wyjdzie, na allegro widziałem żywicę o właściwościach podobnych do plastiku.
Raczej nie wyjdzie.
Ale gdyby , daj znać, kolejka chętnych zapewniona
#30 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 22:23
Jeszcze trochę i być może każdy będzie mógł w domu sobie wydrukować
http://antyweb.pl/po...-rzeczywistosc/
#31 OFFLINE
Napisano 26 luty 2013 - 22:30
Raczej nie wyjdzie.
Ale gdyby , daj znać, kolejka chętnych zapewniona
eee dlaczego. Zobacz jakie szpuki są np w rexach. Choćby i pół sezonu wytrzymała to zawsze mniej kilometrów żyłki do nawinięcia W Warszawie był majster, który toczył na zamówienie szpule (do C3 też) ale, no właśnie, był....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych