Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
971 odpowiedzi w tym temacie

#281 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 04 grudzień 2013 - 17:40

Jeżeli chodzi o nasze polskie, to lipa jest.... Nawet na drogim jak cholera Navionicsie dobrze zrobione są tylko jeziora mazurskie, reszta to  obrysy bez batymetrii  :( Międzyodrze też jest nieźle wykonane ale to nie jeziora...

#282 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 05 grudzień 2013 - 10:44

Polecę w tym przypadku maximapę szlak wielkich jezior mazurskich + zegrze na pewno tańsza niż navionics. Miała być również maximapa Wigierskiego PN.

#283 OFFLINE   janih

janih

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 469 postów
  • Lokalizacjanad wodą

Napisano 05 grudzień 2013 - 12:27

wrzucalem zdjecia maximapy z elitka 7 kilka stron wczesniej

#284 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15676 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 grudzień 2013 - 17:34

Polecę w tym przypadku maximapę szlak wielkich jezior mazurskich + zegrze na pewno tańsza niż navionics. Miała być również maximapa Wigierskiego PN.

Może jakieś bliższe informacje na temat Maximapy WPN?

#285 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów

Napisano 06 grudzień 2013 - 11:43

Mam wgraną tylko Zegrze + szlak WJM, jak kupowałem gdzieś koło czerwca tego roku to Wigierskiego PN jeszcze nie było.

http://www.maximapa.pl/?p=5

Cały czas wisi informację że będzie gotowa do 30 lipca. Może już jest ?

Wersja SH będzie hulała na HDSach oraz Elite 7

Użytkownik rower26 edytował ten post 06 grudzień 2013 - 11:44

#286 OFFLINE   Kajtelek2

Kajtelek2

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1335 postów
  • LokalizacjaAluminiowe Miasto

Napisano 06 grudzień 2013 - 12:37

Widać dla naszego kraju strasznie wolno idzie rozbudowa map.

Przy tej technice jaką dziś mamy i sprzęt jaki dziś jest dostępny w PL , map robionych powinno być o wiele więcej.

#287 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 06 grudzień 2013 - 21:21

Problem polega na tym, że jest zbyt mało chętnych na zakup. To się producentowi średnio pewnie opłaca.

#288 OFFLINE   Kajtelek2

Kajtelek2

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1335 postów

Napisano 07 grudzień 2013 - 08:38

Gdyby była cała południowa i północna PL na takiej mapie, a w niej jeziora , zbiorniki zaporowe , dałbym i ponad 1 tyś. zł za taką mapkę.

Sama północ i Zegrze mnie nie zadowala.

W stanach jakoś to lepiej jest rozwiązane i przystosowane dla odbiorców , może się kiedyś doczekamy , by każdy mógł się cieszyć w swoich Elite , HDS

Użytkownik Kajtelek2 edytował ten post 07 grudzień 2013 - 08:41

#289 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 07 grudzień 2013 - 10:44

Kiedyś natknąłem się na informację, że w stanach jest zarejestrowanych w związkach i stowarzyszeniach wędkarskich około 40 mln członków. To jest inny rynek

#290 OFFLINE   john_1

john_1

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 17 postów
  • Imię:Janusz

Napisano 08 grudzień 2013 - 18:54

Gdyby była cała południowa i północna PL na takiej mapie, a w niej jeziora , zbiorniki zaporowe , dałbym i ponad 1 tyś. zł za taką mapkę.

Sama północ i Zegrze mnie nie zadowala.

W stanach jakoś to lepiej jest rozwiązane i przystosowane dla odbiorców , może się kiedyś doczekamy , by każdy mógł się cieszyć w swoich Elite , HDS

Drodzy Panowie możemy się doczekać i to w stosunkowo krótkim czasie jeśli się zmobilizujemy i sami trochę z siebie damy, ja podjołem współpracę z maximapą i zapisuje dane z każdego pływania , pływam też tylko poto żeby zapisywać dane części jeziora a w zamian otrzymuje piękne cieniowane mapy swoich ulubionych jezior które powstały na podstawie tych danych, tworzone są mapy batymetryczne do mojej Elitki 7 hdi. Więc nie ma tak na prawdę problemu przy odrobinie dobrej woli można w zamian za trochę pracy otrzymać mapy tak dokładne jakimi na tą chwilę nikt inny nie dysponuje . Zapraszam do kontaktu z maximapą tam wam wytłumaczą co i jak . Faktem jest że kosztuje to sporo pracy ale mówię wam że na prawdę warto bo robimy to dla siebie a przy okazji dla innych wędkarzy którzy będą mogli je kupić na swoje plotery .

#291 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 08 grudzień 2013 - 20:06

Drodzy Panowie możemy się doczekać i to w stosunkowo krótkim czasie jeśli się zmobilizujemy i sami trochę z siebie damy, ja podjołem współpracę z maximapą i zapisuje dane z każdego pływania , pływam też tylko poto żeby zapisywać dane części jeziora a w zamian otrzymuje piękne cieniowane mapy swoich ulubionych jezior które powstały na podstawie tych danych, tworzone są mapy batymetryczne do mojej Elitki 7 hdi. Więc nie ma tak na prawdę problemu przy odrobinie dobrej woli można w zamian za trochę pracy otrzymać mapy tak dokładne jakimi na tą chwilę nikt inny nie dysponuje . Zapraszam do kontaktu z maximapą tam wam wytłumaczą co i jak . Faktem jest że kosztuje to sporo pracy ale mówię wam że na prawdę warto bo robimy to dla siebie a przy okazji dla innych wędkarzy którzy będą mogli je kupić na swoje plotery .

To prawda, rozmawiałem o tym projekcie z twórcami. Niestety, jak już uda się mi wybrać na ryby to chciałbym powędkować.... Z powodu braku czasu przestałem uczestniczyć w zawodach wędkarskich, szkoda mi każdego dnia i każdej godziny. Podejrzewam, że wielu z nas ma ten sam problem i mapa tak szybko nie powstanie :(  I obym się mylił.

#292 OFFLINE   kotwitz

kotwitz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2378 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Kamil

Napisano 08 grudzień 2013 - 20:20

Mapy nie powstaną na pewno szybko bo wynika to też przede wszystkim z mentalności naszej. Każdy się boi, że mu "jego" ryby wyłowią i... słusznie. Większość z nas jak ma jakąś "tajną wodę" to jej pilnuje, strzeże bo wiadomo co się z nią stanie jak publicznie do wiadomości poda gdzie co i jak. Taki kraj jaka mentalność narodu, a Polska biedna jest...

#293 OFFLINE   Marek77

Marek77

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 16 grudzień 2013 - 18:43

Witam wszystkich .... Panowie mam problem. Czy jest szansa żeby wgrać polskie menu do lowrance hdi 7 ?

Nie wiem czy to kupić. Echo jest z Angli ( Legalne :) ) Do tej pory miałem zdecydowanie tańszy sprzęt. Ale to menu po angielsku ... Jestem skłonny komuś zaufać i przesłać na mój koszt oczywiście żeby wgrać to co trzeba. Jak by były jeszcze mapy jezior mazurskich a w szczególności Jeziora Jeziorak .... POMOCY !!! Już nie mogę się doczekać 1 czerwca ....Pozdrawiam.

#294 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów

Napisano 17 grudzień 2013 - 13:23

Witam wszystkich .... Panowie mam problem. Czy jest szansa żeby wgrać polskie menu do lowrance hdi 7 ?

Nie wiem czy to kupić. Echo jest z Angli ( Legalne :) ) Do tej pory miałem zdecydowanie tańszy sprzęt. Ale to menu po angielsku ... Jestem skłonny komuś zaufać i przesłać na mój koszt oczywiście żeby wgrać to co trzeba. Jak by były jeszcze mapy jezior mazurskich a w szczególności Jeziora Jeziorak .... POMOCY !!! Już nie mogę się doczekać 1 czerwca ....Pozdrawiam.

Szansa jest, ale może nieźle odchudzić portfel. Z tego co się orientuję to paczki językowe mają lokalni dystrybutorzy (w Polsce - Parker Poland). Jeżeli zależy Ci na języku pl to kupowanie echa w UK może być nieopłacalne. Jeśli przeżyjesz tylko z angielskim menu to różnica finansowa będzie na pewno odczuwalna. Jeżeli parker w ogóle zgodzi się wgrać Ci paczkę językową z PL to na 100% skasuje jak za zboże.

#295 OFFLINE   multimati

multimati

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaTychy
  • Imię:mati
  • Nazwisko:-

Napisano 19 grudzień 2013 - 17:16

Odpowiedz z parkera :)

Dzień dobry,

Jeśli Pańskie urządzenie pochodzi z polskiej dystrybucji i jest w okresie gwarancji, usługa jest zupełnie bezpłatna.

Koszt jednorazowej aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania z polskim pakietem językowym:

- urządzenia zakupione w EU: 500 PLN brutto

- urządzenia zakupione po za EU: 1000 PLN brutto

W celu aktualizacji oprogramowania należy dostarczyć urządzenie do Parker Poland koszt transportu w obie strony pokrywa klient.

Pozdrawiam

#296 OFFLINE   Kajtelek2

Kajtelek2

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1335 postów

Napisano 19 grudzień 2013 - 17:27

Dobrze , że moja z pierwszego wypustu z U.S.A. bez cudownych blokad itp

#297 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 19 grudzień 2013 - 17:27

Odpowiedz z parkera :)

Dzień dobry,

Jeśli Pańskie urządzenie pochodzi z polskiej dystrybucji i jest w okresie gwarancji, usługa jest zupełnie bezpłatna.

Koszt jednorazowej aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania z polskim pakietem językowym:

- urządzenia zakupione w EU: 500 PLN brutto

- urządzenia zakupione po za EU: 1000 PLN brutto

W celu aktualizacji oprogramowania należy dostarczyć urządzenie do Parker Poland koszt transportu w obie strony pokrywa klient.

Pozdrawiam

Rozumiem, że sapią jak urządzenie jest spoza EU ale kupione w Unii powinni zrobić za free  :(

#298 OFFLINE   Kajtelek2

Kajtelek2

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1335 postów

Napisano 19 grudzień 2013 - 17:49

Jak ktoś ma problem z menu angielskim to już zapisać się na kurs takiej wyjdzie :D i w głowie więcej

Użytkownik Kajtelek2 edytował ten post 19 grudzień 2013 - 17:49

• szczupak1 lubi to

#299 OFFLINE   multimati

multimati

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
  • LokalizacjaTychy
  • Imię:mati
  • Nazwisko:-

Napisano 19 grudzień 2013 - 20:24

ameryki nie odkrłem ale na stronie  http://www.lowrance....pdates/Elite-7/

jest wersja 2.0 tylko pl też brak

Użytkownik multimati edytował ten post 19 grudzień 2013 - 20:26

• pablo8 lubi to

#300 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1958 postów

Napisano 19 grudzień 2013 - 20:29

ameryki nie odkrłem ale na stronie  http://www.lowrance....pdates/Elite-7/

jest wersja 2.0 tylko pl też brak

Mało tego, jak zainstalujesz ta wersję a masz wersję z PL menu, to już po niej...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych