Jeżeli chodzi o nasze polskie, to lipa jest.... Nawet na drogim jak cholera Navionicsie dobrze zrobione są tylko jeziora mazurskie, reszta to obrysy bez batymetrii Międzyodrze też jest nieźle wykonane ale to nie jeziora...
Nowe Lowrance Elite-7 HDI
#281 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2013 - 17:40
#282 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2013 - 10:44
Polecę w tym przypadku maximapę szlak wielkich jezior mazurskich + zegrze na pewno tańsza niż navionics. Miała być również maximapa Wigierskiego PN.
#283 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2013 - 12:27
wrzucalem zdjecia maximapy z elitka 7 kilka stron wczesniej
#284 OFFLINE
Napisano 05 grudzień 2013 - 17:34
Polecę w tym przypadku maximapę szlak wielkich jezior mazurskich + zegrze na pewno tańsza niż navionics. Miała być również maximapa Wigierskiego PN.
Może jakieś bliższe informacje na temat Maximapy WPN?
#285 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 11:43
Mam wgraną tylko Zegrze + szlak WJM, jak kupowałem gdzieś koło czerwca tego roku to Wigierskiego PN jeszcze nie było.
Cały czas wisi informację że będzie gotowa do 30 lipca. Może już jest ?
Wersja SH będzie hulała na HDSach oraz Elite 7
Użytkownik rower26 edytował ten post 06 grudzień 2013 - 11:44
#286 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 12:37
Widać dla naszego kraju strasznie wolno idzie rozbudowa map.
Przy tej technice jaką dziś mamy i sprzęt jaki dziś jest dostępny w PL , map robionych powinno być o wiele więcej.
#287 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 21:21
Problem polega na tym, że jest zbyt mało chętnych na zakup. To się producentowi średnio pewnie opłaca.
#288 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2013 - 08:38
Gdyby była cała południowa i północna PL na takiej mapie, a w niej jeziora , zbiorniki zaporowe , dałbym i ponad 1 tyś. zł za taką mapkę.
Sama północ i Zegrze mnie nie zadowala.
W stanach jakoś to lepiej jest rozwiązane i przystosowane dla odbiorców , może się kiedyś doczekamy , by każdy mógł się cieszyć w swoich Elite , HDS
Użytkownik Kajtelek2 edytował ten post 07 grudzień 2013 - 08:41
#289 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2013 - 10:44
Kiedyś natknąłem się na informację, że w stanach jest zarejestrowanych w związkach i stowarzyszeniach wędkarskich około 40 mln członków. To jest inny rynek
#290 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 18:54
Gdyby była cała południowa i północna PL na takiej mapie, a w niej jeziora , zbiorniki zaporowe , dałbym i ponad 1 tyś. zł za taką mapkę.
Sama północ i Zegrze mnie nie zadowala.
W stanach jakoś to lepiej jest rozwiązane i przystosowane dla odbiorców , może się kiedyś doczekamy , by każdy mógł się cieszyć w swoich Elite , HDS
Drodzy Panowie możemy się doczekać i to w stosunkowo krótkim czasie jeśli się zmobilizujemy i sami trochę z siebie damy, ja podjołem współpracę z maximapą i zapisuje dane z każdego pływania , pływam też tylko poto żeby zapisywać dane części jeziora a w zamian otrzymuje piękne cieniowane mapy swoich ulubionych jezior które powstały na podstawie tych danych, tworzone są mapy batymetryczne do mojej Elitki 7 hdi. Więc nie ma tak na prawdę problemu przy odrobinie dobrej woli można w zamian za trochę pracy otrzymać mapy tak dokładne jakimi na tą chwilę nikt inny nie dysponuje . Zapraszam do kontaktu z maximapą tam wam wytłumaczą co i jak . Faktem jest że kosztuje to sporo pracy ale mówię wam że na prawdę warto bo robimy to dla siebie a przy okazji dla innych wędkarzy którzy będą mogli je kupić na swoje plotery .
#291 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 20:06
Drodzy Panowie możemy się doczekać i to w stosunkowo krótkim czasie jeśli się zmobilizujemy i sami trochę z siebie damy, ja podjołem współpracę z maximapą i zapisuje dane z każdego pływania , pływam też tylko poto żeby zapisywać dane części jeziora a w zamian otrzymuje piękne cieniowane mapy swoich ulubionych jezior które powstały na podstawie tych danych, tworzone są mapy batymetryczne do mojej Elitki 7 hdi. Więc nie ma tak na prawdę problemu przy odrobinie dobrej woli można w zamian za trochę pracy otrzymać mapy tak dokładne jakimi na tą chwilę nikt inny nie dysponuje . Zapraszam do kontaktu z maximapą tam wam wytłumaczą co i jak . Faktem jest że kosztuje to sporo pracy ale mówię wam że na prawdę warto bo robimy to dla siebie a przy okazji dla innych wędkarzy którzy będą mogli je kupić na swoje plotery .
To prawda, rozmawiałem o tym projekcie z twórcami. Niestety, jak już uda się mi wybrać na ryby to chciałbym powędkować.... Z powodu braku czasu przestałem uczestniczyć w zawodach wędkarskich, szkoda mi każdego dnia i każdej godziny. Podejrzewam, że wielu z nas ma ten sam problem i mapa tak szybko nie powstanie I obym się mylił.
#292 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 20:20
Mapy nie powstaną na pewno szybko bo wynika to też przede wszystkim z mentalności naszej. Każdy się boi, że mu "jego" ryby wyłowią i... słusznie. Większość z nas jak ma jakąś "tajną wodę" to jej pilnuje, strzeże bo wiadomo co się z nią stanie jak publicznie do wiadomości poda gdzie co i jak. Taki kraj jaka mentalność narodu, a Polska biedna jest...
#293 OFFLINE
Napisano 16 grudzień 2013 - 18:43
Witam wszystkich .... Panowie mam problem. Czy jest szansa żeby wgrać polskie menu do lowrance hdi 7 ?
Nie wiem czy to kupić. Echo jest z Angli ( Legalne ) Do tej pory miałem zdecydowanie tańszy sprzęt. Ale to menu po angielsku ... Jestem skłonny komuś zaufać i przesłać na mój koszt oczywiście żeby wgrać to co trzeba. Jak by były jeszcze mapy jezior mazurskich a w szczególności Jeziora Jeziorak .... POMOCY !!! Już nie mogę się doczekać 1 czerwca ....Pozdrawiam.
#294 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2013 - 13:23
Witam wszystkich .... Panowie mam problem. Czy jest szansa żeby wgrać polskie menu do lowrance hdi 7 ?
Nie wiem czy to kupić. Echo jest z Angli ( Legalne ) Do tej pory miałem zdecydowanie tańszy sprzęt. Ale to menu po angielsku ... Jestem skłonny komuś zaufać i przesłać na mój koszt oczywiście żeby wgrać to co trzeba. Jak by były jeszcze mapy jezior mazurskich a w szczególności Jeziora Jeziorak .... POMOCY !!! Już nie mogę się doczekać 1 czerwca ....Pozdrawiam.
Szansa jest, ale może nieźle odchudzić portfel. Z tego co się orientuję to paczki językowe mają lokalni dystrybutorzy (w Polsce - Parker Poland). Jeżeli zależy Ci na języku pl to kupowanie echa w UK może być nieopłacalne. Jeśli przeżyjesz tylko z angielskim menu to różnica finansowa będzie na pewno odczuwalna. Jeżeli parker w ogóle zgodzi się wgrać Ci paczkę językową z PL to na 100% skasuje jak za zboże.
#295 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2013 - 17:16
Odpowiedz z parkera
Dzień dobry,
Jeśli Pańskie urządzenie pochodzi z polskiej dystrybucji i jest w okresie gwarancji, usługa jest zupełnie bezpłatna.
Koszt jednorazowej aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania z polskim pakietem językowym:
- urządzenia zakupione w EU: 500 PLN brutto
- urządzenia zakupione po za EU: 1000 PLN brutto
W celu aktualizacji oprogramowania należy dostarczyć urządzenie do Parker Poland koszt transportu w obie strony pokrywa klient.
Pozdrawiam
#296 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2013 - 17:27
Dobrze , że moja z pierwszego wypustu z U.S.A. bez cudownych blokad itp
#297 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2013 - 17:27
Odpowiedz z parkera
Dzień dobry,
Jeśli Pańskie urządzenie pochodzi z polskiej dystrybucji i jest w okresie gwarancji, usługa jest zupełnie bezpłatna.
Koszt jednorazowej aktualizacji do najnowszej wersji oprogramowania z polskim pakietem językowym:
- urządzenia zakupione w EU: 500 PLN brutto
- urządzenia zakupione po za EU: 1000 PLN brutto
W celu aktualizacji oprogramowania należy dostarczyć urządzenie do Parker Poland koszt transportu w obie strony pokrywa klient.
Pozdrawiam
Rozumiem, że sapią jak urządzenie jest spoza EU ale kupione w Unii powinni zrobić za free
#298 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2013 - 17:49
Jak ktoś ma problem z menu angielskim to już zapisać się na kurs takiej wyjdzie i w głowie więcej
Użytkownik Kajtelek2 edytował ten post 19 grudzień 2013 - 17:49
- szczupak1 lubi to
#299 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2013 - 20:24
ameryki nie odkrłem ale na stronie http://www.lowrance....pdates/Elite-7/
jest wersja 2.0 tylko pl też brak
Użytkownik multimati edytował ten post 19 grudzień 2013 - 20:26
- pablo8 lubi to
#300 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2013 - 20:29
ameryki nie odkrłem ale na stronie http://www.lowrance....pdates/Elite-7/
jest wersja 2.0 tylko pl też brak
Mało tego, jak zainstalujesz ta wersję a masz wersję z PL menu, to już po niej...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych